Skocz do zawartości
vwiater

Interfejs OBDII jaki wybrac

Rekomendowane odpowiedzi

Czy taki chińczyk będzie współpracował z moim B6?

Czy oni razem z interfejsem wysyłają działającą wersję poszukiwanego przeze mnie programu, której nie można aktualizować? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy oni razem z interfejsem wysyłają działającą wersję poszukiwanego przeze mnie programu, której nie można aktualizować?

Tak soft jest w komplecie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy taki chińczyk będzie współpracował z moim B6?

Czy oni razem z interfejsem wysyłają działającą wersję poszukiwanego przeze mnie programu, której nie można aktualizować? :)

na Twoim miejscu celowałbym raczej w 11.11.0 to aktualnie najnowszy chińczyk który chodzi na oryginalnym oprogramowaniu

11.10 to wersja beta więc na bank chiński crack który może się sypnąć już przy pierwszym autoskanie...

aktualizacje dostępne tylko w droższych modelach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Co zdziałam z interfejsem VAG KKL kupionym na allegro za pare zł w moim passacie B5 1.9 Tdi z 97 roku? Czy za pomocą tego zrobię sobie sam korektę licznika ( nie nie sprzedaje samochodu ;) ) jakieś inne ciekawe funkcje testowanie parametrów auta itp? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korekty licznika nie zrobisz, ale odczytasz/wykasujesz błędy, zrobisz logi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
na Twoim miejscu celowałbym raczej w 11.11.0 to aktualnie najnowszy chińczyk który chodzi na oryginalnym oprogramowaniu

11.10 to wersja beta więc na bank chiński crack który może się sypnąć już przy pierwszym autoskanie...

aktualizacje dostępne tylko w droższych modelach :)

Dziękuję. Czy taki 11.11 to jest to samo co wspomniane 11.11.0?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziękuję. Czy taki 11.11 to jest to samo co wspomniane 11.11.0?

patrząc tylko na wersję z obrazka to tak :)

a jakiego kota chińczyk zapakuje do worka to nigdy nie wiadomo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Poszukuje interfejsu który obsłuży moje dwa autka

Podstawowa diagnoza abs poduszki, modły komfortu ...

kontrola poziomu spalania w czasie rzeczywistym , średnie spalanie.

Wersja BT (bluetooth) do współpracy z androidem i laptopem

1. WV passat B4 z silnikiem 1Z

2. WV passat B5 automat AHU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szanowni Forumowicze - jaki możecie polecić kabelek do kupienia (poza oryginałem) do diagnostyki itp. naszych autek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mwas

Niedawno wymienilem tarcze i klocki przod/tyl. Prawdopodobnie przy wymianie w warsztacie uszkodzili cos z czujnikami abs-u bo od czasu do czasu zapali mi sie kontrolka i abs wtedy nie dziala. WIecej juz nie wroce do tego warsztatu bo wiekszych "cfaniakow" jeszcze nie widzialem.

wybaczcie za moze trywialne pytanie ale chce sie upewnic zanim zaczne cos robic czy taki kabelek: http://viaken.pl/pl/diagnoza-vag/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2.html# wystarczy mi aby na swoim laptopie sprawdzic bledy i bogatszy o taka wiedze udac sie do jakiegos warsztatu aby na podnosniku sprawdzili mi odpowiednie czujniki?

A wlasciwie moje pytanie bardziej powinno brzmiec czy podpinajac tym kablem swojego laptopa bede mogl tylko wyswitlic sobie info o bledach i statystykach czy moglbym cos przez zle podpiece czy software popsuc w ustawieniach kompa auta? nie chce niepotrzebnie przez swoja ciekawosc narobic sobie wiekszych klopotow a co pozniej sie z tym wiaze kosztowniejszych napraw :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polece kolege z naszego forum, po wielu walkach z chinolami napisałem pod numer gg 15644900, zamówiłem kabelek. Z pierwszych obserwacji, szybciej łączy się ze sterownikami, cena adekwatna do jakości i co najważniejsze gwarancja,a nie jak u chinoli nie wiadomo co potem z kablem zrobić:)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy za pomocą tego zrobię sobie sam korektę licznika ( nie nie sprzedaje samochodu

Jak masz fejs na COM-ie i zegary VDO ,to zrobisz korekcje i odczytasz pin.

http://chomikuj.pl/marek290/Passat+B5/Przydatne+programy/VAG+EEPROM+Reader+V1.18p,304818804.rar

Na usb czasem też działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pytanie.

W rodzinie posiadam 2 Paszczaki

1. B5 98r 1.9 TDI 90 KM

2. B5FL 2000r 1.9TDI 130 KM

chce zakupic kabelek do podstawowych funkcji, kasowanie INSP., sprawdzana błędów komp.

Czy taki kabel wystarczy:

http://allegro.pl/najlepszy-interfejs-usb-vag-kkl-we-wtyku-obd2-pl-i2556604334.html

Lub prosze o polecenie czegosc ;]

Z gory dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie pytanie.

W rodzinie posiadam 2 Paszczaki

1. B5 98r 1.9 TDI 90 KM

2. B5FL 2000r 1.9TDI 130 KM

chce zakupic kabelek do podstawowych funkcji, kasowanie INSP., sprawdzana błędów komp.

Czy taki kabel wystarczy:

W zupełności :ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W zupełności :ok

Dzięki za info ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy co teraz aktualnie polecacie do Passata B6, miałem już do czynienia z VAG COMEM mając golfa iv ale nie mam zielonego pojęcia co podpasywać do Passata żeby moc zrobić w nim jak najwięcej, Najlepiej prosił bym o jakieś linki itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Koledzy co teraz aktualnie polecacie do Passata B6, miałem już do czynienia z VAG COMEM mając golfa iv ale nie mam zielonego pojęcia co podpasywać do Passata żeby moc zrobić w nim jak najwięcej

Ech nie chce sie czytać wątku,a wystarczyłoby parę kartek wstecz,ostatnio dużo sie o tym pisze:sciana

Ale jesli nie chce Ci sie czytać to prosze to:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam dylemat. Otóż, o ile pełną diagnostykę Passata b5 dokonałem przy pomocy kabla KKL, o tyle mam problem przy diagnostyce Passata b6 2008 na szynie CAN. Chodzi mi o to, którym kablem mogę zrobić tak samo pełną diagnostykę z logami, połączeniem się z np. ABSem, poduszkami. 3.11tka udało mi sie tylko połączyć z silnikiem miałem podgląd parametrów ale też nie wiem czy wskazywane były poprawnie. Dodatkowo pomimo telepania silnikiem 3.11 nie pokazała żadnego błędu. Czy tak może być gdy podepnie się KKL do szyny CAN , że widzi że wszystko jest niby ok? czy wyświetlił by błędy nawet na tym kablu i tej wersji oprogramowania? Mam szukać coś z ELMów 327? Czy klonów VCDS ? bo can+k , czy hex-can commanderem chyba się nie uda? i pytanie czym tak naprawę różnią się kable hex-can od can+k? Pozdrawiam , Marcin :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności