Skocz do zawartości
vwiater

Interfejs OBDII jaki wybrac

Rekomendowane odpowiedzi

Jest .

kupić programator atmegi na usb .

Parę złotych kosztuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy może ktoś powiedzieć, jaki kabel z którą wersją VCDS (lub coś podobnego) będzie pasować do B7 kwiecień 2013?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś z forum podjął by się reanimacji kabelka ? Ja niestety nie mam jak (brak portu lpt czy też programatora)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, czy może ktoś powiedzieć, jaki kabel z którą wersją VCDS (lub coś podobnego) będzie pasować do B7 kwiecień 2013?

Najlepiej najnowsza. Ostatnio Adako wypuściło wersję 12.12.0. Chińczyki w tej wersji są jeszcze nie sprawdzone. Zostaje Ci oryginał tu: http://www.vcds.pl lub kontakt z pewnym forumowiczem. Z resztą pewnie i tak się do Ciebie odezwie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakim kabelkiem i programem odczytam przebieg z edc-17 w passacie z CR ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz mieć HEX+CAN bo zwykły KKL jest bezużyteczny w Twoim przypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebowałbym kabelek do samochodu Passat B6 i Golf V

Chodzi mi o sprawdzanie błędów i ewentualnie kodowanie.

Najlepiej z programem po polsku lub ewentualnie angielsku.

Kupiłem kiedyś kabelek i program VAG K+CAN COMMANDER FULL 1.4 ale program strasznie dziwny, nic nie można zrobić, sprawdzić i bardzo ciężki w obsłudze jest, a na dodatek po niemiecku.

Kilka lat temu miałem też kabel CAN do Passata B5 i tam miałem program VWTool i był bardziej przejrzysty. Coś takiego bym szukał. Dzięki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Potrzebowałbym kabelek do samochodu Passat B6 i Golf V

Chodzi mi o sprawdzanie błędów i ewentualnie kodowanie.

Najlepiej z programem po polsku lub ewentualnie angielsku.

Kupiłem kiedyś kabelek i program VAG K+CAN COMMANDER FULL 1.4 ale program strasznie dziwny, nic nie można zrobić, sprawdzić i bardzo ciężki w obsłudze jest, a na dodatek po niemiecku.

Kilka lat temu miałem też kabel CAN do Passata B5 i tam miałem program VWTool i był bardziej przejrzysty. Coś takiego bym szukał. Dzięki za info

Np.post od 2967 do 2976.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

panowie mam pytanko czy ktos juz uzywał takiego czegos:

http://viaken.pl/pl/interfejs-ivag-bluetooth-android-j-polski-k-can-uds-92-2014-nowosc.html

nie znam sie na tym a potrzebuje kabla do podstawowej diagnozy i nie wiem czy wystarczy takie cudo czy powinienem zaistolowac cos na lapka i dokupic jakis kabel ktory bedzie zgrany z interfejsem. Jesli tak moze podeslecie jakies linki ktore powinny pasoawc do pmojego paska. Z góry dziekuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli to działa to może to być fajny gadżet np. w podróży. Ale zastanawia mnie jedna rzecz. A mianowicie z załączonych fotek w tej ofercie wynika, ze diagnozowane jest Audi z 2013r. I program rozpoznał tylko licznik?!?!?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale słyszałem, ze przy użyciu VCDS wersji 12.xx nieoryginalny kabel może zostać celowo "uszkodzony" przy pierwszym podłączeniu. A oryginalny kabel to dobrze ponad 1tys. zł. Dla sporadycznego, niezarobkowego korzystania, to spora kwota.

---------- Dodano o 17:29 ---------- Poprzednia wiadomość o 17:26 ----------

Najlepiej najnowsza. Ostatnio Adako wypuściło wersję 12.12.0. Chińczyki w tej wersji są jeszcze nie sprawdzone. Zostaje Ci oryginał tu: http://www.vcds.pl lub kontakt z pewnym forumowiczem. Z resztą pewnie i tak się do Ciebie odezwie. ;)

Ale słyszałem, ze przy użyciu VCDS wersji 12.xx nieoryginalny kabel może zostać celowo "uszkodzony" przy pierwszym podłączeniu. A oryginalny kabel to dobrze ponad 1tys. zł. Dla sporadycznego, niezarobkowego korzystania, to spora kwota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

panowie mam pytanko czy ktos juz uzywał takiego czegos:

http://viaken.pl/pl/interfejs-ivag-bluetooth-android-j-polski-k-can-uds-92-2014-nowosc.html

nie znam sie na tym a potrzebuje kabla do podstawowej diagnozy i nie wiem czy wystarczy takie cudo czy powinienem zaistolowac cos na lapka i dokupic jakis kabel ktory bedzie zgrany z interfejsem. Jesli tak moze podeslecie jakies linki ktore powinny pasoawc do pmojego paska. Z góry dziekuje :)

To co podlinkowałeś to zestaw na tel z androidem, jak najbardziej ok do twojego auta ale i kabel KKL za 30 zł i np VCDS Lite spełnią twoje wymagania w 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale słyszałem, ze przy użyciu VCDS wersji 12.xx nieoryginalny kabel może zostać celowo "uszkodzony" przy pierwszym podłączeniu.

Nie tylko ta wersja, a wszystkie sklonowanych VCDS dlatego nie wolno używać takiego kabla i mieć jednocześnie włączonego neta i nie próbować na siłę aktualizować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
VCDS Lite spełnią twoje wymagania w 100%
jak sie umie angielski to napewno,ja sie przy tym tylko nawk***łem,załatwiłem sobie polski vag 2.5 i 4.9 ale jeszcze nie testowałem na aucie,ważne ze po polsku :lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak sie umie angielski to napewno,ja sie przy tym tylko nawk***łem,załatwiłem sobie polski vag 2.5 i 4.9 ale jeszcze nie testowałem na aucie,ważne ze po polsku :lol

Ciekawe jak długo będziesz zadowolony.

Edytowane przez riccardoa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciekawe jak dłogo będziesz zadowolony.
dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciekawe jak dłogo będziesz zadowolony.

noooooooooooooo , zadowolony będzie .............. "dłogo" ............................ oj "dłogo".................

jako posiadacz... .a tak to pewnie do pierwszego uruchomienia.... "dłogo" zamieni się w "pomóżcie, dlaczego nie działa.."... ;)

no, najważniejsze w tym wszystkim to że po polsku.............

Edytowane przez Rysieeek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to znaczy co,że vcds jest lepszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności