weak_michael Zgłoś #1241 Napisano 11 Lipca 2013 temperatury silnika Tomasz ma rację,lecz doprecyzujmy-czujnik temperatury cieczy chłodzącej:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomnik Zgłoś #1242 Napisano 11 Lipca 2013 doprecyzujmy-czujnik temperatury cieczy chłodzącejNo tak, oczywiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żabol1505732874 Zgłoś #1243 Napisano 12 Lipca 2013 Jak juz tak dokładnie piszecie:d to moze ktos mi napisze gdzie on dokladnie sie znajduje? dzisiaj bd sie za to zabierał po pracy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rufus110hp Zgłoś #1244 Napisano 12 Lipca 2013 Jak juz tak dokładnie piszecie:d to moze ktos mi napisze gdzie on dokladnie sie znajduje? dzisiaj bd sie za to zabierał po pracy:) Łap http://www.tinypic.pl/ry56t3u5wi80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Suruwa Zgłoś #1245 Napisano 21 Lipca 2013 (edytowane) Witajcie, U mnie mianowicie występuje taki problem : Przed wymianą czujnika wskaźnik pokazywał 95 stopni, po wymianie maksymalnie 70 Czy to oznaka awarii termostatu ? zasłyszałem, że auta z grupy VAG nie lubią wahań temperatury (niedogrzania). Doszły mnie również słuchy, że można z poziomu VAG'a wykonać test wskazówek (reset) Pozdrawiam Mateusz./ Edytowane 21 Lipca 2013 przez Suruwa literówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
techno100 Zgłoś #1246 Napisano 22 Lipca 2013 To nie normalne temperature powinien trzymac 90 stopni czyli jak wymieniles kolego czujnik i załozmy ze jest ten czujnik nowy ok a temp pokazuje 70 stopni to wina moze lezec po stronie termostatu po prostu za szybko sie otwiera i nie dogrzewa silnika a druga przyczyna moze byc to ze czujnik jest uszkodzony ( nie koniecznie nowy jest zawsze dobry) a co do niedogrzania to dobrze kolego słyszałes ze te samochody nie lubia tego z poziomu VAG mozesz zrobic test wskazówek ale jesli pod komputerem pokazuje ci taka sama temeperature co na zegarze czyli w twoim przypadku 70 stopni to mysle ze wskzówki sa zsynchronizowane ok Znam ten problem bo niedawno go przerabiałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kajko-pl Zgłoś #1247 Napisano 24 Lipca 2013 cześć koledzy, mam mały problem z temperaturą cieczy chłodzącej i nie wiem czy to czujnik niedomaga czy termostat. jakieś 2 tygodnie temu wymieniłem czujnik G2/62 bo wywalał błąd, na nówkę ori. i od tego czasu wskazówka temp. na blacie stoi tak: czyli takie niecałe 90 stopni. wcześniej wszystko było oki i zawsze trzymał równe 90. przeprowadziłem diagnostykę we własnym zakresie i wygląda to tak: silnik zimny (sprawdzane po nocy): blok 01-Engine, grupa 007 temp paliwa: 19,8 temp oleju: 16,5 temp powietrza: 20,9 temp cieczy chłodzącej: 14,3 blok 17-Instruments, grupa 003 temp cieczy chłodzącej: 6 stopni temp oleju 16 stopni silnik rozgrzany (przejechane ok. 15km) blok 01-Engine, grupa 007 temp paliwa: 41,4 temp oleju: 103,4 temp powietrza: 33 temp cieczy chłodzącej: 88 blok 17-Instruments, grupa 003 temp cieczy chłodzącej: 72 temp oleju 95 od czasu wymiany czujnika zrobiłem ok 1000km i cały czas jest tak samo, czy przejade 15km czy 200km wskazówka stoi zawsze równo na tych mniej wiecej 85 stopniach i ani drgnie w jedną czy w drugą stronę. ostatnio podczas dłuższego stania w korku temp. wskoczyła na 90, ale jak tylko wróciłem do normalnej jazdy znowu spadła do 85... co o tym myślicie? wymieniłem czujnik na fabrycznie uszkodzony? czy może jednak termostat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomnik Zgłoś #1248 Napisano 24 Lipca 2013 silnik zimny (sprawdzane po nocy): blok 01-Engine, grupa 007 temp cieczy chłodzącej: 14,3 blok 17-Instruments, grupa 003temp cieczy chłodzącej: 6 stopni Wskazania w tych blokach powinny być takie same (dopuszczalna mała odchyłka). Czujnik temperatury do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kajko-pl Zgłoś #1249 Napisano 24 Lipca 2013 Wskazania w tych blokach powinny być takie same (dopuszczalna mała odchyłka).Czujnik temperatury do wymiany. ok, dzięki za szybką odpowiedź. trzeba będzie reklamować czujnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Suruwa Zgłoś #1250 Napisano 24 Lipca 2013 Wskazania w tych blokach powinny być takie same (dopuszczalna mała odchyłka).Czujnik temperatury do wymiany. Miałem taką samą sytuację. Kupiłem czujnik temperatury (Portugalskiej firmy) po wymianie wskazówka ani drgnie, termostat się otwiera, podejrzewam padnięty (nowy!) czujnik.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbigniewz01@ Zgłoś #1251 Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam Panowie. Mój pasek na Pb. rano długo chodzi na ssaniu.Podejrzewam ze przyczyna może byc termostat. Czujnik temp. zmienilem. Wchodze do garażu, temperatura na kompie i klimie 27stopni a on po odpaleniu dobre 2 może 3minuty zapyla na ssaniu. Chyba nie jest to zdrowy objaw.Myśle że może nie domykać. Nie znam tego układu dlatego chce skonsultować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jericho Zgłoś #1252 Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam Panowie. Mój pasek na Pb. rano długo chodzi na ssaniu.Podejrzewam ze przyczyna może byc termostat. Czujnik temp. zmienilem. Wchodze do garażu, temperatura na kompie i klimie 27stopni a on po odpaleniu dobre 2 może 3minuty zapyla na ssaniu. Chyba nie jest to zdrowy objaw.Myśle że może nie domykać. Nie znam tego układu dlatego chce skonsultować.1.8T AWT jak zimny zawsze przez pierwsze 75sek ma podwyzszone obroty, a po 90s sa juz normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbigniewz01@ Zgłoś #1253 Napisano 16 Sierpnia 2013 Dzisiaj mój pasek smigał na ssaniu prawie cztery minuty. Pewnie nie domyka termostat. Wydaje sie że zima nawet krócej, dlatego że na mrozie calkowicie zamknie a teraz nie i dlatego taki objaw. Wiadomo ze jest to związane z paliwem bo wtedy chleje. Musze wymienić termostat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żabol1505732874 Zgłoś #1254 Napisano 17 Sierpnia 2013 Mam pytanie, w Passatach jest kwadratowy czujnik czy prostokatny? bo bylem w sklepie i mowia ze sa 2 rodzaje:/ w AHU mnie interesuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kajko-pl Zgłoś #1255 Napisano 17 Sierpnia 2013 Mam pytanie, w Passatach jest kwadratowy czujnik czy prostokatny? bo bylem w sklepie i mowia ze sa 2 rodzaje:/ w AHU mnie interesuje? w Twoim roczniku ETKA tak podaje: obczaj jakiego koloru jest ten stary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RS7 Zgłoś #1256 Napisano 17 Sierpnia 2013 Mam pytanie, w Passatach jest kwadratowy czujnik czy prostokatny? bo bylem w sklepie i mowia ze sa 2 rodzaje:/ w AHU mnie interesuje? Zapewne zielony na 4 styki zobacz w silniku ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zden3k Zgłoś #1257 Napisano 19 Sierpnia 2013 po lekturze wątku, szykuję się do wymiany termostatu. Potrzebuję tylko porady jakiej firmy wybrać: Vernet, Wahler? Czy może warto dopłacić i z ASO za 124 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piet Zgłoś #1258 Napisano 19 Sierpnia 2013 wymieniaj na behr(szedł na pierwszy montaż) lub na wahlera przy okazji termostatu wymień sobie płyn chłodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blur Zgłoś #1259 Napisano 19 Sierpnia 2013 szybkie pytanie, czy przepływomierz powietrza mierzy też jego temperaturę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomnik Zgłoś #1260 Napisano 19 Sierpnia 2013 szybkie pytanie, czy przepływomierz powietrza mierzy też jego temperaturę ?Temperaturę powietrza w dolocie mierzy czujnik G72 . Jest zintegrowany z G71 czujnikiem ciśnienia doładowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach