Skocz do zawartości
Fokus

[B5] Zamiana Turbo na BRD, lub BVA

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie :ok:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość marewel
kolega podzielil sie dobrym sposobem a tu pośmiewisko,

Z tołmanami z PKSsu niestety tak jest,nie umie trzymać klucza w reku a wie najwięcej.

Zalać to możesz sobie możesz olec pałe.

Takie zalewanie turbiny potrzebne jest jak umarłemu organka/pomoże jak umarłemu kadzidło.

Edytowane przez marewel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wystarczyl srubokret plaski i jazda :) pozniej przykrecilem do tego caly dolot :) a do polączenia wlotu i przeplywki polecam rure fi50 Fagumit + 2 opaski skrecane na srube ( 54-59mm na turbo, 60-63mm na rure od przeplywki ) dlugosc rury okolo 6cm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

dzisiaaj założyłem używana turbinę BRD do mojego AVF no i jestem trochę zaskoczony do 3tysi auto jedzie tak sobie i dopiero dostaje kopa ale dużej rużnicy w mocy nie ma od orginalnej turbo, czy tak ma byś na orginalnym programie? po chipie będzie lepiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam

dzisiaaj założyłem używana turbinę BRD do mojego AVF no i jestem trochę zaskoczony do 3tysi auto jedzie tak sobie i dopiero dostaje kopa ale dużej rużnicy w mocy nie ma od orginalnej turbo, czy tak ma byś na orginalnym programie? po chipie będzie lepiej?

dokładnie miałem identyczną sytuacje, a przyczyną tego są zacinające się żaluzje w turbo po programie będzie lepiej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pytanie jest jakie jest cisnienie zadane na ori waszych dmuchawkach ? ja mialem AWX i cisnienie 1.5 i BRD moze na nizszych jest slabiej ale od 2500 idzie niezla bomba i ciagnie az do blokdady 4500 obr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem rozwiązany, miałem nieszczelność na przewodzie który idzie do gruszki, teraz pasek ciągnie od 2tysi aż jestem w szoku jak sama BRD ciągnie bez programu ŁAŁ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich mam pytanie na ile wystarczy turbo z AHH.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam wszystkich mam pytanie na ile wystarczy turbo z AHH.

To zależy czy wszystko seria czy wtryski np. 216tki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale to i tak chyba niemiejsce na takie pytania ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od jakiegoś czasu mam brd w moim awx

przed zmiana turbo auto miało zmieniony program

narazie jeżdze bez korekty faktem jest że brd wstaje troszke pózniej

ale zaobserwowałem coś jeszcze co mnie martwi i pytam czy ktoś miał też takie

problemy jak ja po zmianie na brd.

Podczas jazdy ze stałą prędkością powiedzmy 60 km/h i wjeżdżaniu na wzniesienie auto potrafi się zadławić przerwie na ułamek sekundy.

Podczas jazdy na płaskiej drodze nic sie nie dzieje.

Dławi się tylko w momęcie kiedy jest bardziej wysilone ale gdy na przykład wjeżdżam pod tą sama górke z pedałem w podłodze to jest ok nie dławi sie .

Czy jest to przyczyna braku korekty programu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka średnica węża wchodzi na wyście turbiny BRD 38 czy 41 mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jaka średnica węża wchodzi na wyście turbiny BRD 38 czy 41 mm?

45mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki czy to moze kierowniczki zapieczone czy cos , bo mi dzis przy 3,4,5 biegu przeladowalo na wskaznikowe 1,7-1,8b ( program na 1.45 w kompie ) ??cos sprawdzic ??

turbo BRD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, przymierzam się do zmiany turbo na to z BRD ale mam pytanie co do wtrysków - 216-tki są dużo lepsze od standardowych i czy po zmianie na te będzie jakaś odczuwalna różnica ? Co sądzicie o wymianie intercoolera na większy jest sens ? ile mocy mogę osiągnąć takiej bezpiecznej po włożeniu turbo z BRD, większy cooler i wtryski 216-tki no i tak żeby nie kopcił rzecz jasna? I na jakie spalanie mam się nastawiać ??

Edytowane przez maattheew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam, przymierzam się do zmiany turbo na to z BRD ale mam pytanie co do wtrysków - 216-tki są dużo lepsze od standardowych i czy po zmianie na te będzie jakaś odczuwalna różnica ? Co sądzicie o wymianie intercoolera na większy jest sens ? ile mocy mogę osiągnąć takiej bezpiecznej po włożeniu turbo z BRD, większy cooler i wtryski 216-tki no i tak żeby nie kopcił rzecz jasna? I na jakie spalanie mam się nastawiać ??

Najpierw powiedz o jakim silniku mówisz, bo w opisie masz AVF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem właśnie czy jest to AVF czy AWX 1.9 TDI 131KM automat skrzynia rok auta 2001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem właśnie czy jest to AVF czy AWX 1.9 TDI 131KM automat skrzynia rok auta 2001

Tak czy siak masz pompowtryski :) wiec jak juz to pompki AL ( poszukaj na forum co to jest ) , BRD + FMIC + lekki przelot i dzialaj z Programiem , mysle ze 200KM do pokonania ---> a tu twoj automat powie wtedy NIEEE :) wiec rob wirusa i nic poza tym - a jak wirusa to u kogos kto kmini to i owo - MR-MOTORS TUNE UP DYNOSOFT ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli mój automat nie wytrzyma takiej mocy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze 200KM i 400Nm by niezniosl ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi