PacoRamires Zgłoś #101 Napisano 14 Marca 2011 Na egr masz taką czarną gruszkę. W momencie gaszenia zamyka klapkę gaszenia dzięki czemu gaszenie jest bardziej miękkie i nie rzuca silnikiem.gaszak wygląda tak: http://allegro.pl/zawor-gaszak-egr-p...470245125.html już wiem o co chodzi, na początku nie zaczaiłem o co kaman z tym gaszakiem :wstyd, jutro postaram się to wszystko porobić jak oczywiście znajdę jakiś kanał (niestety niema swojego i muszę chodzić po prośbie , w piątek miałem dostęp to poszły poduszki tarcze klocki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mielke Zgłoś #102 Napisano 14 Marca 2011 już wiem o co chodzi, na początku nie zaczaiłem o co kaman z tym gaszakiem :wstyd, jutro postaram się to wszystko porobić jak oczywiście znajdę jakiś kanał (niestety niema swojego i muszę chodzić po prośbie , w piątek miałem dostęp to poszły poduszki tarcze klocki) czasem na stacjach benzynowych są podjazdy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PacoRamires Zgłoś #103 Napisano 28 Marca 2011 a sprawdzałeś gaszak czy działa przy gaszeniu? gaszak sprawdzony, i okazuje się że nie działa jak powinien, tzn tłoczek się zamyka ale nie do końca, pomagając mu ręką samochód bardzo ładnie gaśnie, trzeba będzie pomyśleć o EGR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
passatb6comf. Zgłoś #104 Napisano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) koledzy pomocy nie weim gdzie szukac szukalem juz ale nie moge znalezc mam problem z moim paskiem b6 1,9 tdi 105km silnik to PD/BKC 2006r. mianowicie nie moge dojsc do tego co to jest przy odpalaniu zatrzesie mi cala buda nie zawsze i przy gaszeniu tak samo nadmieniam ze kpl. sprzeglo juz wymienilem poduszki pod silnikiem w trawerzie (belce) mianowicie sa dwie plastikowe jedna wchodzi z gory a druga z dolu one sie zchodza razem poczym pomiedzy te dwie wchodzi taki lizak tego lizaka nie wymienialem bo mechanik stwierdzil ze jest jeszcze ok i nie ma koniecznasci wymieniac od strony pasazera gorna terz jest mymieniona zostala jeszce od skrzyni do mymiany zaznaczam ze jak sie odpali samochod zwolni reczny wrzuci sie biek pirwszy i na chamulcu zwalnia sie sprzeglo to silnik ma odchyl az jakies 10cm. na wstecznym tak samo czy jest to zwiazane z przepustnica czy jak bo ja nie mam pojecia nie weim co z tym zrobic jak do tego dosc prosze was jak mozecie pomozcie POMOCYYYY!!!!!! B6 Edytowane 4 Kwietnia 2011 przez passatb6comf. pare liter nie tych co mialo byc w zdaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
passatb6comf. Zgłoś #105 Napisano 28 Kwietnia 2011 nie ma juz nikogo kto by mogl odpisac na moje pytanie!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mielke Zgłoś #106 Napisano 28 Kwietnia 2011 nie ma juz nikogo kto by mogl odpisac na moje pytanie!!!!! 1 zły dział po 2 jaka firma poduszek i czy po montażu pozwolił mechanik na ułożenie się silnika po 3 chyba dwumas szlak trafił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mariusz497 Zgłoś #107 Napisano 1 Maja 2011 Czy koś mi pomoże, jakie klucze i narzędzia są potrzebne do wymiany poduszki pod silnikiem lewej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek.wroc Zgłoś #108 Napisano 8 Maja 2011 Czy koś mi pomoże, jakie klucze i narzędzia są potrzebne do wymiany poduszki pod silnikiem lewej zestaw kluczy nasadowych( nasadka 13 ) lewarek , klucz płaski 13 i do roboty A panowie mam pytanko założyłem dzisiaj dwie nowe poduszki z przodu i po wymianie zaczęło mi bardzo drgać auto i nie wiem dlaczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mielke Zgłoś #109 Napisano 8 Maja 2011 zestaw kluczy nasadowych( nasadka 13 ) lewarek , klucz płaski 13 i do roboty A panowie mam pytanko założyłem dzisiaj dwie nowe poduszki z przodu i po wymianie zaczęło mi bardzo drgać auto i nie wiem dlaczego popuść na poduszkach i odpal niech silnik się ułoży sam potem dokręć poduchy i powinno być ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tonny Zgłoś #110 Napisano 13 Maja 2011 Dzisiaj przy wyłączeniu silnika poczułem szarpnięcie silnika. Wszystkie wcześniej opisane objawy wskazują, że to poduszka/poduszki pod silnikiem. W związku z tym pytanie: czy muszę to już teraz wymienić bo mogę coś uszkodzić czy jeszcze parę dni mogę pojeździć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mielke Zgłoś #111 Napisano 13 Maja 2011 Dzisiaj przy wyłączeniu silnika poczułem szarpnięcie silnika. Wszystkie wcześniej opisane objawy wskazują, że to poduszka/poduszki pod silnikiem. W związku z tym pytanie: czy muszę to już teraz wymienić bo mogę coś uszkodzić czy jeszcze parę dni mogę pojeździć ? możesz pojeździć ale rychła wymiana wskazana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
passatb6comf. Zgłoś #112 Napisano 13 Maja 2011 no dobra mielke ale dokrecac na odpalonym silniku czy popuscic przed i dokrecac jak sie zgasi silnik jak to jest bo nie bardzo wiem pozdro dzieki za odpisanie i przepraszam ze nie na tym dziele ale nie weim gdzie tego szukac widocznie w 1,9 nie ma takich usterek wiecdlatego min. tu uderzylem czy w tych nowych paskah jest inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dialer Zgłoś #113 Napisano 3 Czerwca 2011 (edytowane) Czy może ktoś z szanownych forumowiczów z doświadczenia wie czy poduszki 8D0199379AQ i 8D0199379AN są zamienne? Dokładnie chodzi o to czy poduszki CORTECO 602571/602572 można stosować do silnika ATJ? Pozdrawiam, dialer Edytowane 3 Czerwca 2011 przez dialer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dialer Zgłoś #114 Napisano 13 Czerwca 2011 Poduszki corteco zamontowane teoretycznie wszystko pasuje ale jak silnik drgał tak drga Teraz wygląda na wydech... Chociaż mechanik twierdzi że muszę się przyzwyczaić i że ten typ tak ma... Pozdrawiam, dialer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MATRIX Zgłoś #115 Napisano 13 Czerwca 2011 Jeżeli chodzi opoduszki to tylko oryginał lub LEMFÖRDER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dtambor Zgłoś #116 Napisano 13 Czerwca 2011 Jeżeli chodzi opoduszki to tylko oryginał lub LEMFÖRDER i Corteco które i tak jest w pudełku lemfordera tyle że za wyższą cenę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vietrzyk Zgłoś #117 Napisano 13 Czerwca 2011 No nie wiem czy w pudełku Corteco jest Lemforder... Przyznam że w takim pudełku nie widziałem, zawsze jakiś tańszy zamiennik, nawet jakieś japońce są. Poduszki kupuje się wyłącznie Lemfordera albo Boge. Inne to strata kasy i czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dialer Zgłoś #118 Napisano 14 Czerwca 2011 Jedynym producentem poduszek czy to dla VAG czy lemfoerder czy np. dla BMW jest corteco bo tylko on ma patent na produkcję poduszek gumowo olejowych Pozdrawiam, Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dtambor Zgłoś #119 Napisano 14 Czerwca 2011 No nie wiem czy w pudełku Corteco jest Lemforder mi chodziło o to, że w pudełku Lemfordera jest poduszka Corteco - normalnie na gumie jest napis i logo Corteco - nie jest to żaden przekręt sprzedawców z allegro, nawet w Intercarsie tak kupisz. Co do oryginałów to nie wiem kto jest producentem - w ręce miałem dwa komplety oryginałów na których pisało "AVON" jak sie nie mylę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dialer Zgłoś #120 Napisano 16 Czerwca 2011 komplety oryginałów na których pisało "AVON" Może rzeczywiście zagalopowałem się z tym corteco na moich oryginałach jest "CFW Germany" czy jakoś tak Pozdrawiam, dialer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach