WooojaS Report post #481 Posted August 19, 2020 ACC to aktywny tempomat, a tryby jazdy zmieniają ustawienia zawieszenia, skrzyni, silnika itd. Trochę odrębne sprawy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
noogman Report post #482 Posted August 19, 2020 tak wiem, ale to o czym pisze kolega powyżej jest w sekcji ostawień ACC i kolega nie ma guzika. Jakby miał guzik to my masz racje i wtedy tryby ustawiaja silink i skrzynie do jazdy a nie ACC. Quote Share this post Link to post Share on other sites
d4r3k Report post #483 Posted August 20, 2020 W dniu 18.08.2020 o 22:13, drastic napisał: Witam wszystkich, mam paska z 2017 ale po lificie ściągniętego z niemiec. W Discover Pro miałem w ustawieniach Samochodu > Asystentów możliwość wyboru trybu jazdy (Eco, Standard, Comfort, Sport) jednak pogrzebałem nieco w kodowaniu i opcja zniknęła. Co ciekawe nie mam przycisku Drive Mode. Czy wie ktoś, co może odpowiadać za przywrócenie tej fukcji? Moduł 13, kodowanie długie, Bajt 3, bit 7 (Change Drive_pmode_selection) Ew. jeszcze wybór ostatniego użytego dystansu: Module 13 Adaptacje Distance Basic Setting Option na ACTIVE Po obu przytrzymaj guzik power przez ok 10sek (aż się radio uruchomi ponownie). Jakby chciał "hasło" to 20103 Quote Share this post Link to post Share on other sites
drastic Report post #484 Posted August 20, 2020 Cóż, tak jak to bywa z komputerami. Trzeba wyjść wejść i działa. Miałem aktywne Moduł 13, kodowanie długie, Bajt 3, bit 7 (Change Drive_pmode_selection). Odznaczyłem, zapisałem a potem na nowo zaznaczyłem i zapisałem. Działa. W dniu 19.08.2020 o 08:37, noogman napisał: tak wiem, ale to o czym pisze kolega powyżej jest w sekcji ostawień ACC i kolega nie ma guzika. Jakby miał guzik to my masz racje i wtedy tryby ustawiaja silink i skrzynie do jazdy a nie ACC. A wiesz że masz rację, miałem coś takiego jak tutaj... ale szlag to trafił. Quote Share this post Link to post Share on other sites
drastic Report post #485 Posted August 20, 2020 W jaki sposób w B8 można włączyć funkcję automatycznej aktywacji DLA po włączeniu auta aka. Automatic DLA activation? Quote Share this post Link to post Share on other sites
d4r3k Report post #486 Posted August 21, 2020 17 godzin temu, drastic napisał: W jaki sposób w B8 można włączyć funkcję automatycznej aktywacji DLA po włączeniu auta aka. Automatic DLA activation? Spróbuj. moduł 09, adaptacje (oczywiście najpierw daj sobie dostęp 31347) ENG141650-ENG116639-Fernlicht_assistent-Fernlichtassistent Reset not active Quote Share this post Link to post Share on other sites
batman91 Report post #487 Posted August 21, 2020 Witam, czy da się zrobić tak, żeby tylne kierunkowskazy migały podwójnym paskiem led? Tak jak to odbywa się w Golfach R. Quote Share this post Link to post Share on other sites
d4r3k Report post #488 Posted August 21, 2020 (edited) Chodzi Ci o coś takiego ? Edited August 22, 2020 by mkpol nie cytujemy posta pod którym bezpośrednio odpisujemy... Quote Share this post Link to post Share on other sites
batman91 Report post #489 Posted August 21, 2020 Coś takiego: Quote Share this post Link to post Share on other sites
d4r3k Report post #490 Posted August 21, 2020 (edited) Spróbuj to (adpatacja 09), ewentualnie jakby czasem mrugał inny segment lampy to musisz to samo zrobić dla numerów innych. Edited August 22, 2020 by mkpol nie cytujemy posta pod którym bezpośrednio odpisujemy... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Eldar Report post #491 Posted August 22, 2020 (edited) Taaa... Ciekawe skąd w B8 weźmie ten drugi pasek kierunkowskazu żeby go aktywować. Nie dogadacie się o jakie auto chodzi, co chcecie zrobić tylko piszecie takie bzdury Edited August 22, 2020 by mkpol nie cytujemy posta pod którym bezpośrednio odpisujemy... 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
d4r3k Report post #492 Posted August 22, 2020 (edited) W dniu 10.08.2020 o 14:42, Mat B8 napisał: Pytanko wie moze ktos jak zakodowac aby szyby po zamknieciu auta sie same zamykaly jest tak opcja ? Mam jeszcze drugie pytanie czy w przypadku manuala 2.0 tdi 190km ten "lag na pedale gazu" działa ? Spróbuj tego: 09 - Central Electrics kod dostępu 31347 Adaptations ZV Komfort Freigabenachlauf FH bei Tueroeffnen Abbrechen “Not Active” (domyślnie powinno być: Active). Nie próbowałem czy i jak działa więc przetestuj. 12 godzin temu, Eldar napisał: Taaa... Ciekawe skąd w B8 weźmie ten drugi pasek kierunkowskazu żeby go aktywować. Nie dogadacie się o jakie auto chodzi, co chcecie zrobić tylko piszecie takie bzdury Może robił jakąś przekładkę lamp i kombinuje - chyba GTE miał pełne kierunkowskazy z tyłu ? https://forum.obdeleven.com/thread/1873/tail-light-coding Edited August 22, 2020 by d4r3k Quote Share this post Link to post Share on other sites
batman91 Report post #493 Posted August 24, 2020 Miałem na myśli miganie tymi dwoma paskami: Quote Share this post Link to post Share on other sites
saper_wroc Report post #494 Posted August 24, 2020 To są światła pozycyjne, czerwone, nie bardzo widzę sens migania nimi w trakcie jazdy (pomijam kwestię legalności takiej przeróbki). Quote Share this post Link to post Share on other sites
batman91 Report post #495 Posted August 24, 2020 To w takim wypadku nie było pytania? Quote Share this post Link to post Share on other sites
perzykt Report post #496 Posted August 24, 2020 5 godzin temu, saper_wroc napisał: To są światła pozycyjne, czerwone, nie bardzo widzę sens migania nimi w trakcie jazdy (pomijam kwestię legalności takiej przeróbki). Ale przecież przy włączonym kierunku pozycja zmienia kolor na pomarańczowy ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
WooojaS Report post #497 Posted August 24, 2020 To są 2 zupełnie osobne ledy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
saper_wroc Report post #498 Posted August 25, 2020 22 godziny temu, perzykt napisał: Ale przecież przy włączonym kierunku pozycja zmienia kolor na pomarańczowy ? Po zmianie tylnych lamp z CL na HL i niedokładnym przekodowaniu masz nawet szansę mieć równocześnie czerwony i pomarańczowy ten pasek, bo nie gasną wtedy diody pozycyjne, a odpala kierunkowskaz na swoich żółtych diodach ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
GRENEK9 Report post #499 Posted August 26, 2020 Witam. Wymieniłem u siebie lusterka na składane elektrycznie. Odznaczyłem VCDSem kodowanie w drzwiach pasażera i kierowcy. Lusterka składają się po przekręceniu przęłącznika od lusterek. Nie mogę sobie jednak poradzić z zakodowaniem lusterek tak aby składały się z pilota. Ktoś podpowie? Z góry dzięki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
perzykt Report post #500 Posted August 27, 2020 W dniu 15.07.2020 o 21:31, perzykt napisał: Mam inne pytanie dotyczące lusterka po stronie pasażera. Mam elektryczne siedzenia przednie, a kierowcy jest z pamięcią. Od paru dni mam taką przypadłość, zamykam auto z pilota na parkingu, potem otwieram, wsiadam i odpalam, wrzucam wsteczny a lusterko nie ustawia się na wstecznym w pozycji jak zaprogramowałem - łapie jakąś swoją dziwną pozycję. Dopiero jak wcisnę przycisk pamięci na fotelu dopiero zaczyna reagować prawidłowo. Nic takiego się nie dzieje jak samochód stoi otwarty w garażu i odpalam go na drugi dzień. czy może to być spowodowane np. słabszym akumulatorem - ostatnio sterowniki łapią błędy za niskiego napięcia ? Czy ma ktoś jakiś pomysł z tym temacie - czy może to być problem z samym silnikiem od dosuwania i odsuwania fotela do kierownicy ? Zauważyłem, że nie za każdym razem fotel dojeżdża do zaprogramowanej pozycji - dopiero po wciśnięciu przycisku pamięci dojeżdża o kilka milimetrów. Quote Share this post Link to post Share on other sites