Vadero Zgłoś #1 Napisano 5 Czerwca 2012 No i VW w 2014 roku ma wprowadzić nowego paska - B7 (czyli pewnie obecny B7 zmieni nazwę na B6fl). IMO z dupci niezły, ale ta morda... Widać ktoś się na Camaro zapatrzył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danek75 Zgłoś #2 Napisano 5 Czerwca 2012 No i VW w 2014 roku ma wprowadzić nowego paska - B7 (czyli pewnie obecny B7 zmieni nazwę na B6fl). Jakos do B6 - B7ka nie pasuje, wiec raczej B7FL będzie lub... B8 Widać ktoś się na Camaro zapatrzył Ja tu raczej widzę wpływ Audi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensor Zgłoś #3 Napisano 5 Czerwca 2012 No ładne cacko Dokladnie - tył juz pod Audi podchodzi. Byc moze ktos z Teamu 4-ech koleczek maczał palce w designie. W koncu to wszystko koncern VW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kleko Zgłoś #4 Napisano 5 Czerwca 2012 Jakos do B6 - B7ka nie pasuje, wiec raczej B7FL powstanie lub... B8 no jak dla mnie to aktualny passat to B6fl Czytałem wczoraj AŚ i też tego nowego (2014) nazwali B7. Co do wyglądu, to fakt, tył bardzo mi się podoba, trochę Audi, trochę opla () no i te lampy to z Porsche Panamera mi się kojarzą No ale z tym przodem to dali do pieca Już by mógł zostać ten co teraz jest, albo ten z wersji US. Na silnik 3.0 TDI nie ma co liczyć, za to ma być 2.0 BiTDI 231 KM No i z gammy wyleci silnik V6, będzie jedynie 2.0BiTSI 280KM. Co mnie zaskoczyło, w 2015 ma wejść hybryda, 1.4 TSI 150KM + silnik elektryczny 100KM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtekk Zgłoś #5 Napisano 5 Czerwca 2012 takie to wszystko plastykowo - ledowe, ciekawe jak będzie z awaryjnością : D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danek75 Zgłoś #6 Napisano 5 Czerwca 2012 Chyba był "bity" :hmm Bo jakoś kiepsko atrapa z lampami sie zgrywa :lol3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vadero Zgłoś #7 Napisano 5 Czerwca 2012 Dokładnie - do passata mają trafić już wyłącznie 4 cylindrowe jednostki... Chcesz V6 - kup se audi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makumba50 Zgłoś #8 Napisano 5 Czerwca 2012 heh, ale będzie mieszania w tej technologii... na dobrą bezawaryjność powyżej gwarancji nie ma co liczyć....Ci co oglądali "spisek żarówkowy" wiedzą o czym mówię Chcesz V6 - kup se audi... chcesz V8-kup se porsche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Replus Zgłoś #9 Napisano 19 Czerwca 2012 lord vader jezdzilby tym autem .. sequel gwiezdnych wojen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mat# Zgłoś #10 Napisano 19 Czerwca 2012 Podzielam opinie, że ten przód "jest jaki jest". Tył natomiast w porządeczku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1980 Zgłoś #11 Napisano 12 Stycznia 2013 Przod wyglada jak kupa. Jesli faktycznie tak bedzie wygladac, to niestety teraz jeszcze ostatnim Passatem. Co do B8, to plus taki, ze ma byc rowniez w wersji kabrio i wiecej silnikow, lacznie z hybryda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krynio Zgłoś #12 Napisano 19 Stycznia 2013 mi się właśnie przód podoba, bo jest wkoncu inny niż zawsze, a tył to perfidnie a6 kombi;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biszkopt Zgłoś #13 Napisano 19 Stycznia 2013 Morda jak w A7 Tył troszkę z BMW 5-seria F10/F11 (nie pamiętam, ale chodzi o nowy model). Wygląda dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@Ti Zgłoś #14 Napisano 29 Stycznia 2013 ciekawe kiedy wadzą ekspres do kawy ^^ w passacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wozny83 Zgłoś #15 Napisano 6 Lutego 2013 ładny przód - camaro tył - audi a6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyB5 Zgłoś #16 Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) Narzekacie. Morda B5 - nudna. Morda 2014 - lord vader. Nie dogodzi się Wam. Zobaczcie jak zmieniła sie dajmy na to mazda od modelu 626 do obecnej szostki czy honda accord. Passat powolo, powoli ale cos nowego robi z tym oklepanym ryjem Zmiany na + Mam jedynie nadzieje, ze to co przębakiwali na ktorymś salonie motoryzacyjnym volkswagenowcy dotrzymaja slowa i powróci do passata wielowachacz tylko tym razem jakis inny nie ten amelinowy ;p np. z wymiennymi zworzniami. Z zawiecha cos a'la golf B6 sie nie prowadzilo... nie dawalo zadnej przyjemnosci z zawinietego winkla z wiekszą predkoscia. Edytowane 6 Lutego 2013 przez zielonyB5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomnik Zgłoś #17 Napisano 6 Lutego 2013 Powiem tylko - zaczynam zbierać piniądz, może do 2020 uzbieram na używkę z 2014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soldier13 Zgłoś #18 Napisano 30 Sierpnia 2013 Na moje oko te passaty robią coraz brzydsze, najlepszy był b6, b7 to już pomyłka a to co teraz, lepsze niż b7 ale jednak nie pociąga mnie... taka moja opinia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kukson Zgłoś #19 Napisano 30 Sierpnia 2013 moja reakcja : "o kurr... ale piekny przod" wiec mnie sie bardzo bardzo podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doran Zgłoś #20 Napisano 16 Września 2013 (edytowane) Szporować kasę Panowie !!! Ciekawe czy też go zrobią z cieńszej blachy, jak Golfa VII :hmm ... Pewno tak, nowa generacja Passata została poddana fazie odchudzania, dzięki temu auto będzie lżejsze o ok. 100kg Ceny rozpoczynać będą się od 25 000 EUR benzynowy (TSI), pojemność: 1.4, moc 125 KM / 200 Nm benzynowy (TSI), pojemność: 1.4, moc 150 KM / 250 Nm benzynowy (TSI), pojemność: 1.8, moc 180 KM / 300 Nm benzynowy (TSI), pojemność: 2.0, moc 220 KM / 350 Nm benzynowy (TSI), pojemność: 2.0, moc 279 KM / 400 Nm TSI Plug-in-hybrid, pojemność: 1.4, moc 200 KM diesel (TDI), pojemność: 1.6, moc 110 KM / 250 Nm diesel (TDI), pojemność: 2.0, moc 150 KM / 340 Nm diesel (TDI), pojemność: 2.0, moc 184 KM / 380 Nm diesel (TDI), pojemność: 2.0, moc 231 KM / 600 Nm diesel (TDI GTD), pojemność: 2.0, moc 258 KM / 600 Nm Ta boczna "bruzda" to jak w 2005 Jaguar S-Type. - PRAWIE Edytowane 17 Września 2013 przez Doran Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach