Jump to content

makumba50

  • Content Count

    550
  • Joined

  • Last visited

Seller statistics

  • 0
  • 0
  • 0

About makumba50

  • Birthday 04/04/1992

Informacje osobiste

  • Imię
    Bartłomiej
  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Malczyce

Samochód

  • Silnik
    B3 1.8 107KM (PF)
  • Rok produkcji
    1989
  • Link do tematu o samochodzie
    94988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Wrzuciłem przecie Przemo parę fot z przewodami i opisałem gdzie czerwony odpiąć (a reszta będzie na filmiku ) Na przekaźniku zrobiłem podświetlenie (panelu środkowego i szyb), bo podpiąłem się pod plus po włączniku od świateł
  2. A więc wszystko podpięte, założone i sprawdzone i działa Podłączyłem trochę inaczej niż powinno być ori, ale wszystko wg sztuki i na przekaźnikach odciążając trochę obwody Zrobię później krótki filmik jak to podłączyć by dla potomnych było A tak przy okazji mam problem...otóż lewa szyba za nisko się opuszcza (ale na dobra wysokość podnosi). Tak że mi podchodzi pod uszczelkę na dole (jakieś 1-1,5cm) Co może być tego przyczyną i jak to wyregulować?
  3. A więc wszystko podpięte i wszystko działa (z grzaniem okaże się zimą, bo włączyłem na dłuższą chwilę i odczuwalnie ciepłe nie były) no może po za jednym szczegółem...wszystkie lusterka działają na boki, ale tylko lewe daje się unosić i obniżać..jak zmieniam na prawe i chcę podnosić lub opuszczać to cyka mi coś w lewym lusterku (jak przekaźnik) i po chwili chodzi na boki zamiast góra dół... Co to może być? Przewody sprawdzałem i nie ma pomyłki i nigdzie nie są przerwane...
  4. a więc wczoraj trochę się bawiłem w podłączanie i szukanie (bo w międzyczasie robię jeszcze el.szyby) i naprawiłem miernik i zabrałem się za szukanie "+" w skrzynce po wciśnięciu przycisku od grzania szyb. I co się okazało pojawia się on na tej wolnej wtyczce czerwonej z zielono-białym kablem, a u mnie wychodzi on właśnie z pinu K12...więc będzie rozcinanie wtyczki, bo nie wsadzę, a masa powędruje na słoneczko nad skrzynką Powiedzcie mi jeszcze jedno-ten czarno-czerwony z zieloną wtyką to pobudzenie sterowania lusterkami? Jeśli tak to najlepiej by było go wpiąć po zapłonie?
  5. o! schemacik podglądowy bardzo przydatna rzecz W każdym roczniku było tak samo? A co jeśli podepnę brąz od razu do masy? Moim zdaniem nic nie będzie złego, bo lusterka załącza się "plusem" z przełącznika od grzania
  6. Ano dzięki Qdlik za pomoc 2 przewody to wiem jak na 100% połączyć by było ok, ale z tym czarnym i niebiesko-białym będzie więcej zabawy...ale poszukamy i zobaczymy...piny też mi za dużo nie mówią, ale mam już schemacik, więc powinno się jakoś udać
  7. Cześć Mam malutki problem z podłączeniem elektrycznych lusterek z podgrzewaniem. Może i zadam banalne pytania, ale nie raz takie są najtrudniejsze... Otóż mam 3 wtyczki: https://plus.google.com/photos/107555771604866566864/albums/6160662788844972385/6160662844643682402?pid=6160662844643682402&oid=107555771604866566864 Tak jak na powyższym foto opisane. Problem jedynie taki, że nie mogę ich w siebie wsadzić, bo nie dość że obie męskie to jeszcze innych rozmiarów i ilości pinów. Z tego co wyczytałem to najlepiej będzie rozciąć tą zieloną wtykę i zrobić wsuwki i podpiąć biało-ziel damską do wypuszczonego biało-ziel, a brązowy zakuć też na damską i na słoneczko pod masę? https://plus.google.com/photos/107555771604866566864/albums/6160662788844972385/6160662883936630850?pid=6160662883936630850&oid=107555771604866566864 A tutaj znowu na ten opisany ma iść plus po zapłonie...a nie ma gdzie wpiąć...mostek jakiś? Będę bardzo wdzięczny za info, bo nie chce nic zepsuć...
  8. Cześć Mam mały problem z podłączeniem elektrycznym owych zelektryfikowanych szyb... Otóż-wiązka jest ori, tak samo jak cała reszta. Co prawda przeczytałem wszystkie posty, ale u każdego jest trochę inaczej, więc porobiłem foty i może to komuś pomoże Jeśli coś piszę źle to proszę mnie poprawić https://plus.google.com/photos/107555771604866566864/albums/6160662788844972385/6160662811596374914?pid=6160662811596374914&oid=107555771604866566864 https://plus.google.com/photos/107555771604866566864/albums/6160662788844972385/6160662829195196818?pid=6160662829195196818&oid=107555771604866566864 A więc co się tyczy tego foto Ten czerwony kabel z czerwoną wtyczką, którą trzymam w ręce jest to plus (główny), który zasila moduł komfortu. Należy go wpiąć w skrzynkę bezpieczników obok czerwonego i niebieskiego i zabezpieczyć bezp 20A (w aucie z którego go wyciągałem tak było, więc zostaje). No chyba, że macie miejsce gdzie indziej-ja nie znalazłem... Może się tak zdarzyć, że nie będzie Wam chciał tam za żadne skarby wejść (tak było u mnie...), więc dorobiłem sobie przedłużkę z damską i męską wtyczką o tej samej średnicy. https://plus.google.com/photos/107555771604866566864/albums/6160662788844972385/6160662864767878242?pid=6160662864767878242&oid=107555771604866566864 Przy tym zdjęciu będę miał pytanie, bo nigdzie nie mogę znaleźć miejsc na te wtyczki... Wiem że podobno ten biało-nieb z biała wtyką (trochę szarą) ma iść na podświetlenie przycisków i powinno się go wpiąć gdzieś miedzy podobne wtyczki...rzecz w tym, że nie mam nigdzie miejsca na ten czyn... https://plus.google.com/photos/107555771604866566864/albums/6160662788844972385/6160662915195809698?pid=6160662915195809698&oid=107555771604866566864 https://plus.google.com/photos/107555771604866566864/albums/6160662788844972385/6160662940118149634?pid=6160662940118149634&oid=107555771604866566864 https://plus.google.com/photos/107555771604866566864/albums/6160662788844972385/6160662977092624306?pid=6160662977092624306&oid=107555771604866566864 A na czarny ma przychodzić podobno + po zapłonie-trzeba poszukać....tylko, że znowu miejsca nie ma...mostek jakiś? I jeszcze nie wiem co to za kawałki przewodów... https://plus.google.com/photos/107555771604866566864/albums/6160662788844972385/6160663029706016978?pid=6160663029706016978&oid=107555771604866566864 https://plus.google.com/photos/107555771604866566864/albums/6160662788844972385/6160663012404160466?pid=6160663012404160466&oid=107555771604866566864 Pozostaje mi jeszcze jedna wolna wtyczka...ale chyba nie była nigdzie podłączona z tego co pamiętam-pewnie się ją pod ori alarm podłącza... https://plus.google.com/photos/107555771604866566864/albums/6160662788844972385/6160663059493403506?pid=6160663059493403506&oid=107555771604866566864 I na deser-pewnie masa, ale nie wiem.... https://plus.google.com/photos/107555771604866566864/albums/6160662788844972385/6160663085112629634?pid=6160663085112629634&oid=107555771604866566864 BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY ZA INFO P.S. Jeśli będzie jakiś problem z wczytaniem fot-pisać
  9. hahah^^ jam Makumba! Król wioski więc mam Rzecz w tym że bylem w gminie i nawet w urzędzie komunikacji iii...właśnie iii..gdybym się czegoś konkretnego dowiedział to bym nie walił takich pytań i tematów...
  10. Witam Szukam po forum i szukam i znaleźć nie mogę... Czy mógłby mi ktoś napisać DOKŁADNIE jak to jest teraz z rejestracją takich pojazdów? Zamierzam zbudować KIT-CAR'a i chcę wiedzieć czy opłaca się to rejestrować, by koszty nie przerosty projektu.
  11. Ja jeszcze nigdzie nie aplikowałem silikonu w aucie Najlepiej to kupić w takich przypadkach odpowiedni klej do szyb i będzie po problemie, a jak już ktoś ma desperacje to klej mamut w tubce od silikonu za 35zł i nie będzie gniło i będzie trzymać.
  12. lub miały głowicę PD z wadliwymi pompami, wtryskami...
×
×
  • Create New...

Important Information

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Terms of Use oraz Privacy Policy