Trokadero Zgłoś #101 Napisano 30 Maja 2009 "A czy obsluguje Passata CC wpelni? I jak on wypada w porownaniu do tego interfejsu z ADAKO?" Co do CC to na 99% obsługuje bo jest na Canie . Nie mam porównania z innymi programami bo nie widziałem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrZi Zgłoś #102 Napisano 30 Maja 2009 No tak ale moj 704 niby obsluguje CAN ale nie da rady wejsc w NAVI lub RADIO. Probowalem cos zmienic w opcjach NAVI ale dostepna jest tylko lista bledow. Szukam interfejsu w pelni obslugujacego Passata CC. Slyszalem ze od wersji 805xx dziala wszystko ale tego nie wiem Jesli ktos probowal podlaczyc sie z NAVI w Passat CC to niech da znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trokadero Zgłoś #103 Napisano 31 Maja 2009 Mam Navi u siebie i bez problemu się łączę i diagnozuje (duża kolorowa MFD 2 DX ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ormowiec Zgłoś #104 Napisano 1 Czerwca 2009 Mam pytanie do fachowców posługujących się HEXem czy ta przejściówka http://vag-com.pl/oferta5.html to po prostu wtyczka z kablami, czy siedzi w niej jakaś elektronika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sipowitz Zgłoś #105 Napisano 1 Czerwca 2009 To jest zwykłe przejście, na Alledrogo masz zdecydowanie taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ormowiec Zgłoś #106 Napisano 1 Czerwca 2009 Dzięki, o to mi chodziło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sipowitz Zgłoś #107 Napisano 1 Czerwca 2009 Dzieki za punkcik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuczi Zgłoś #108 Napisano 1 Czerwca 2009 Przejściówka OBD2 > OBD1 Koszt, kilka pln i najważniejsze że działa W drugim foto rozpiska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siemi1 Zgłoś #109 Napisano 1 Czerwca 2009 http://www.allegro.pl/item645163716_najlepszy_interfejs_usb_vag_kkl_we_wtyku_obd2.html ja kupiłem taki i jest ok znajomy polecil a A6 obudwu jakie mia uzywal ui styka:) jesli chodzi o zwykły interfjs bez can:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sipowitz Zgłoś #110 Napisano 1 Czerwca 2009 siemi1, deczko przepłaciłeś, takie kable są dostępne już od około 65 zł na alledrogo. To jest zwykły tzw. KKL. Jak pisałeś, nie obsługuje CAN, jest przeznaczony do starszych rocznikowo aut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siemi1 Zgłoś #111 Napisano 1 Czerwca 2009 Na moje potrzeby wystarczy a kablekek jest przadnie zrobiony z długim kablem USB. mam auto 2001 wiec lepszego kabla nie potrzebuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrZi Zgłoś #112 Napisano 3 Czerwca 2009 Nierozumiem , dlaczego nie moge sie polaczyc z NAVI(kanal 37), RADIO (56) oraz TEL moim VAG 704? Wszystko inne dziala. Czyzby ASO mi tylko pozostalo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ja456 Zgłoś #113 Napisano 11 Czerwca 2009 Kupiłem taki kabel: http://allegro.pl/item650569245_kabel_vag_usb_obd_ii_409_2_vw_skoda_audi_seat_869.html Vag-Com działa normalnie, a czy PCMScan ruszy?? Sciągnałem demo http://www.palmerperformance.com/products/pcmscan/index.php ale zabardzo nie wiem czy trzeba porządnie to skonfigurować, czy nie ma szans na połączenie z tym kablem o którym mowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GURAL Zgłoś #114 Napisano 11 Czerwca 2009 czy nie ma szans na połączenie z tym kablem o którym mowa? Tak na moje oko, to nie ma szans na współpracę tego programu z kabelkiem który kupiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ciboq Zgłoś #115 Napisano 12 Czerwca 2009 witam czy moze mi ktos pojasnic czym roznia sie wersje vaga ?? co da rade zrobic na npo wersj 4xx a co na 7xx czy tez 8xx znaczy chodzi mi dokladniej o to co maja wyzsze wersje czeggo brak 409 (chyba to bylo 409) mianowicie chciallem sobie kupic kabelak i nie wiem na co sie zdecydowac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
termin Zgłoś #116 Napisano 12 Czerwca 2009 najnowsze wersje moga łączyć się po CAN a nie tylko po lini K to chyba największa różnica, oczywiscie nie wspominając ze nowsze wersje programow obslugują więcej samochodów i mają większą baze danych jeśli chodzi o kody usterek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ciboq Zgłoś #117 Napisano 13 Czerwca 2009 ok dzieki za odpowiedz i kolejne pytanie czy dla prostego uzytkownika czyli posiadacze passka dlubiacego od czasu do czasu przy samochodzie warto inwestowac pieniadze w "kabelek" ktory obsluzy wyzsze wersje ?? dla mnie najwazniejsze jest sczytywanie bleduw kasowanie ewentualne odczytywanie prawdziwego stanu licznika i jego "korekta" pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrZi Zgłoś #118 Napisano 13 Czerwca 2009 Mam zapytanie, czy ktos z Was laczyl sie z Passatem CC? Czy do obslugi nowszych wersji aut m.in. CC potrzebny jest upgrade firmware interfejsu VAG czy tez mozna to pominac i zmodyfikowac np wersje 704 z plikami od 8xx lub 9xx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rawenum Zgłoś #119 Napisano 17 Czerwca 2009 kolego ja zakładałem do siebie 2 dnie temu rns 510 i kodowanie musiałem zrobić vagiem 805 starszy nie widział tych opcji które wymieniłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mp005 Zgłoś #120 Napisano 19 Czerwca 2009 witam, tak jak w temacie, Jaki jest najlepszy Vag-com do tych najnowszych aut? Posiadam 409.1 ENG (cra*k) i ściągniętego z oryginalnej strony VCDS 805 PL niestety nie jest z cra*kiem. i 704 ENG również bez Cra*ka ? Jaki jest najlepszy. I jaki musiał by być kabelek aby czytał te nowe samochody (najlpiej jakbyście podali linki alegro ) Kabelek musiał by mieć wejście USB (ponieważ chciał bym go podłączyć zaraz do Laptopa) Mój system to Win Xp Home Editon . I czy potrzebne jest coś jeszcze aby komputer dobrze łączył się z autem ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach