Skocz do zawartości
Jerzy14

jaki vag czyszczenie

Rekomendowane odpowiedzi

"A czy obsluguje Passata CC wpelni? I jak on wypada w porownaniu do tego interfejsu z ADAKO?"

Co do CC to na 99% obsługuje bo jest na Canie . Nie mam porównania z innymi programami bo nie widziałem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale moj 704 niby obsluguje CAN ale nie da rady wejsc w NAVI lub RADIO. Probowalem cos zmienic w opcjach NAVI ale dostepna jest tylko lista bledow.

Szukam interfejsu w pelni obslugujacego Passata CC. Slyszalem ze od wersji 805xx dziala wszystko ale tego nie wiem

Jesli ktos probowal podlaczyc sie z NAVI w Passat CC to niech da znac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Navi u siebie i bez problemu się łączę i diagnozuje (duża kolorowa MFD 2 DX )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do fachowców posługujących się HEXem

czy ta przejściówka http://vag-com.pl/oferta5.html to po prostu wtyczka z kablami, czy siedzi w niej jakaś elektronika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest zwykłe przejście, na Alledrogo masz zdecydowanie taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, o to mi chodziło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejściówka OBD2 > OBD1 :D Koszt, kilka pln :D i najważniejsze że działa :)

W drugim foto rozpiska :)

IMG_4206.jpg

IMG_4208.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemi1, deczko przepłaciłeś, takie kable są dostępne już od około 65 zł na alledrogo. To jest zwykły tzw. KKL. Jak pisałeś, nie obsługuje CAN, jest przeznaczony do starszych rocznikowo aut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje potrzeby wystarczy a kablekek jest przadnie zrobiony z długim kablem USB. mam auto 2001 wiec lepszego kabla nie potrzebuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nierozumiem , dlaczego nie moge sie polaczyc z NAVI(kanal 37), RADIO (56) oraz TEL moim VAG 704? Wszystko inne dziala.

Czyzby ASO mi tylko pozostalo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem taki kabel: http://allegro.pl/item650569245_kabel_vag_usb_obd_ii_409_2_vw_skoda_audi_seat_869.html Vag-Com działa normalnie, a czy PCMScan ruszy?? Sciągnałem demo http://www.palmerperformance.com/products/pcmscan/index.php ale zabardzo nie wiem czy trzeba porządnie to skonfigurować, czy nie ma szans na połączenie z tym kablem o którym mowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czy nie ma szans na połączenie z tym kablem o którym mowa?

Tak na moje oko, to nie ma szans na współpracę tego programu z kabelkiem który kupiłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ciboq

witam czy moze mi ktos pojasnic czym roznia sie wersje vaga ?? co da rade zrobic na npo wersj 4xx a co na 7xx czy tez 8xx

znaczy chodzi mi dokladniej o to co maja wyzsze wersje czeggo brak 409 (chyba to bylo 409) mianowicie chciallem sobie kupic kabelak i nie wiem na co sie zdecydowac ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najnowsze wersje moga łączyć się po CAN a nie tylko po lini K to chyba największa różnica, oczywiscie nie wspominając ze nowsze wersje programow obslugują więcej samochodów i mają większą baze danych jeśli chodzi o kody usterek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ciboq

ok dzieki za odpowiedz i kolejne pytanie

czy dla prostego uzytkownika czyli posiadacze passka dlubiacego od czasu do czasu przy samochodzie warto inwestowac pieniadze w "kabelek" ktory obsluzy wyzsze wersje ?? dla mnie najwazniejsze jest sczytywanie bleduw kasowanie ewentualne odczytywanie prawdziwego stanu licznika i jego "korekta"

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zapytanie, czy ktos z Was laczyl sie z Passatem CC?

Czy do obslugi nowszych wersji aut m.in. CC potrzebny jest upgrade firmware interfejsu VAG czy tez mozna to pominac i zmodyfikowac np wersje 704 z plikami od 8xx lub 9xx?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego ja zakładałem do siebie 2 dnie temu rns 510 i kodowanie musiałem zrobić vagiem 805 starszy nie widział tych opcji które wymieniłeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, tak jak w temacie, Jaki jest najlepszy Vag-com do tych najnowszych aut? Posiadam 409.1 ENG (cra*k) i ściągniętego z oryginalnej strony VCDS 805 PL niestety nie jest z cra*kiem. i 704 ENG również bez Cra*ka ? Jaki jest najlepszy. I jaki musiał by być kabelek aby czytał te nowe samochody (najlpiej jakbyście podali linki alegro ;) ) Kabelek musiał by mieć wejście USB (ponieważ chciał bym go podłączyć zaraz do Laptopa) Mój system to Win Xp Home Editon :). I czy potrzebne jest coś jeszcze aby komputer dobrze łączył się z autem :) ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi