tomnik Zgłoś #601 Napisano 16 Września 2012 (edytowane) Stavros coś takiego zamontował przy słupku przy drzwiach kierowcy"Kolega" Stavros został zbanowany między innymi za "wspaniałe" pomysły Nie zawracaj sobie głowy jego "wynalazkiem" . Toż to przecież "dziegciarstwo" ! Wymontuj zamek i napraw mikrostyk. Ze swojego doświadczenia powiem Ci, że jeśli nie jest on mechanicznie uszkodzony(mikrostyk), to zrób w nim dwa otworki gorącą igłą i zaaplikuj w jeden z nich, środka do konserwacji potencjometrów "Kontakt". Po tym zabiegu zakryj "dziurki". Pewny, sprawdzony przepis. Jeśli zabieg nie pomoże, wymień mikrostyk. PS Czy w tym wątku http://forum.vw-passat.pl/threads/212-pytanie-o-swiatelko-wnetrza?p=1750069&viewfull=1#post1750069 też oczekujesz odpowiedzi, czy wystarczy Ci na łamach tego tematu ? Nie dubluj postów w tematach. Edytowane 16 Września 2012 przez tomnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buhh69 Zgłoś #602 Napisano 16 Września 2012 (edytowane) Usunułem duble- przepraszam. Do rozebrania mam 3 drzwi. Jedynie gdzie działa OK to prawy tył. Jeżeli będę się za nie zabieral to kupię 3 mikrostyki dla pewności. A z czystego punktu technicznego - gdzie musiałbym się wpiąć, żeby patent Stavrosa zadziałał? Bo przecież jak podam masę na lampkę dolną to zapali mi się tylko lampka dolna prawda? (testów jeszcze nie robiłem). A co z górną? Jestem tylko ciekaw jakby to miało działać... PS. OK. Jedne drzwi naprawione - winny mikrostyk. Później zabieram się za pozostałe 2... Edytowane 17 Września 2012 przez buhh69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rosp75 Zgłoś #603 Napisano 21 Września 2012 Ja w swoim pasku raz mam oświetlenie kabiny a raz nie .Jak przejadę po wertepach to światło jest ale po paru godzinach lub dniach znika i tak wkółko.Bezpieczniki w kabinie dobre chcę sprawdzić jeszcze bezpieczniki pod maską tam gdzie komputer ale niewiem czy tam są jakieś bezpieczniki od oświetlenia.Wszystko wskazuje nato że gdzieś mam coś lużnego aleniewiem co.Jeżeli ktoś miał podobny problem i go rozwiązał proszę o pomoc!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buhh69 Zgłoś #604 Napisano 24 Września 2012 A kable przy module komfortu pod nogami kierowcy sprawdzales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mwrobelek32 Zgłoś #605 Napisano 27 Września 2012 Witam, mam problem w Passacie B5 110km TDI. Jak odpale auto i przełącznik od świateł przekręce to nie ma oświetlenia na drzwiach wszystkich. Natomiast jak przekręce najpierw przełącznik na postojówki a potem odpale auto i przekręce na normalne światła wszystko działa. Co moze być przyczyną?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olimpia Zgłoś #606 Napisano 3 Grudnia 2012 Witam , mam pytanko czy jest jeszcze jakieś inne połączenie przednich prawych drzwi (od pasażera ) z modułem komfortu , ponieważ z rok temu nie miałem podświetlenia ale gdy naprawiłem te nieszczęsne złączki przy module komfortu wszystko pięknie zaczeło działać. Od paru tygodni zauważyłem że podczas otwierania prawych drzwi górna lampka sama co jakiś czas przygasa, mruga razem z podświetleniem na nogi i tak samo na centralnym wyświetlaczu. Pomyślałem sobie że mikrostyk w zamku , więc wziąłem się do roboty, zdemontowałem i rozebrałem zamek i nie znalazłem żadnego "zimnego lutu" a sam włącznik działał bez zarzutu jak go podłączyłem do zasilania ,ale i tak poprawiłem na nowo wszystkie luty .Zmontowałem zamek i podłączyłem do instalacji samochodu i wtedy wszystko działało jak należy (nic nie mruga nie przygasa). Ale następnego dnia rano jak wsiadałem do auta ku mojemu ździwieniu górna lampka się nie zaświeciła na maxi docie nie ma informacji że są otwarte drzwi ale co najlepsze zapala się tylko podświetlenie na nogi ale nie mruga tak jak to miało miejsce wcześniej(reszta drzwi działa bez problemu). Co to mogło się stać po jednej nocy stania w garażu gdzie po zakończeniu naprawy zamka wszystko działalo poprawnie.Ma ktoś jakieś pomysły . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charakterek Zgłoś #607 Napisano 3 Grudnia 2012 Co to mogło się stać po jednej nocy stania w garażu gdzie po zakończeniu naprawy zamka wszystko działalo poprawnie.Ma ktoś jakieś pomysły . Sprawdziłbym instalację w drzwiach. Ewentualnie w słupku A w tej gmeraninie kostek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olimpia Zgłoś #608 Napisano 5 Grudnia 2012 A który to ten słupek "A" (lewy?) bo tu i tam mam pełno kabli ,tak jak pisałem mam tylko podświetlenie z prawej na nogi. Czy prąd z tego światła łączy się zgórnym niedziałającym światłęm ,jeśli tak to gdzie. A propo mam superba a to wszystko bardzo podobne do passata. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość dj_pudzian Zgłoś #609 Napisano 29 Kwietnia 2013 Panowie mam taki problem w calym samochodzie oswietlenie wewnatrz dziala. a problem polega na tym ze pod dzwiami sa wbudowane lampki ktore po otwarciu dzwi powinny sie swieci ale swieca mi sie tylko w drzwiach po prawej stronie a po lewej w drzwiach nieswieca ale gdy sie lampke wymontuje i zarówke podlonczy przed tym bezpiecznikiem co jest w obudowie lampki to siweci posiadam passat b5 kombi 1999r prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietrowicz Zgłoś #610 Napisano 30 Maja 2013 Prozaiczna sprawa. Dwa tylne światełka boczne na podsufitce (nad drzwiami pasażerów). Jak dobrać się do środka, by wymienić żarówkę? Ta sama sprawa ze światełkami pod daszkami słonecznymi. Passat B5FL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dami Zgłoś #611 Napisano 30 Maja 2013 W Pasku 2000r 110km padlo nagle oswietlenie wnetrza? bezpieczniki sprawdzone sa ok... zarowki nie spalone nie dzialaja nigdzie ani daszki ani tylne drzwi ani srodkowy glowny przod... co moze byc powodem? wczesniej oswietlenie dzialalo bez zarzutu... dodam ze tak samo padlo zamykanie drzwi z pilota tylko z kluczyka sie zamykaja otwieraja... juz nie wiem co jest grane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadzior1 Zgłoś #612 Napisano 30 Maja 2013 może moduł komfortu? nie wylało Ci się coś na podłogę? może jest woda pod siedzeniem kierowcy? warto sprawdzić ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dami Zgłoś #613 Napisano 30 Maja 2013 może moduł komfortu? nie wylało Ci się coś na podłogę? może jest woda pod siedzeniem kierowcy? warto sprawdzić ;p akurat to nie moj Passacik ale niestety woda leci do niego po kazdej ulewie nikt nie wie skad leci? byl u mechnaikow nikt nie potrafi tego zrobic lali woda cudowali woda nie leciala jest deszcz ostry to woda stoi ze wiadra wylewasz.. heh wiec raz cos dziala raz nie dziala... podejrzewasz ze teraz nagle cos od oswietlenia sie zalalo? w sumie to raz np brzeczyk swiatel przy otwartych drzwiach dziala raz nie... wycieraczka tylna padla ale o dziwo niema bezpiecznika?! po wlozeniu bezpiecznika nadal nie dziala heh wiec dla mnie te autp koleszki to kosmos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość marcinbiuro Zgłoś #614 Napisano 6 Czerwca 2013 Czy ktoś wie może jak zamontować oświetlenie wnętrza w skodzie octavi z 2011 roku. Niestety zakup w Polsce nowego auta wiąze się z maksymalnie okrojoną wersją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomnik Zgłoś #615 Napisano 6 Czerwca 2013 oświetlenie wnętrza w skodzie octavi z 2011 rokuTak się składa, że kilka dni temu miałem okazję zajrzeć do wnętrza tej Skody.Ze zdziwieniem stwierdziłem obecność tylko jednej (jednokomorowej-jedna żarówka) lampki wnętrza . W drzwiach brak dwukolorowych lampek - zaślepki. Dobrze, że chociaż zainstalowali oświetlenie bagażnika .... Ogólnie - widać księgowego w aucie. Instalacja dodatkowego oświetlenia, wiąże się z zakupem lampek i montażem instalacji elektr. Zapraszam na PW po dalsze info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieluś Zgłoś #616 Napisano 23 Czerwca 2013 Może ktoś polecić jakiegoś magika z Wrocławia który mi naprawi zimny lut w moim pasku? Będę wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelvw Zgłoś #617 Napisano 23 Czerwca 2013 człowieku to możesz sam naprawić zamiast komuś płacić za to kasę ale to twój wybór i zrobisz jak chcesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieluś Zgłoś #618 Napisano 23 Czerwca 2013 Szukam instrukcji na forum, ale jedyne co udaje mi się znaleźć to taką, żeby sprawdzić stan wiązki :sciana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nakon9 Zgłoś #619 Napisano 23 Czerwca 2013 człowieku to możesz sam naprawić zamiast komuś płacić za to kasę ale to twój wybór i zrobisz jak chcesz Tylko pamiętaj, że nie każdy ma akurat do tego zdolności/chęci, a nawet nie zawsze się to opłaca. On może pracować w innym zawodzie niż mechanik i w tym samym czasie zarobić tyle samo albo więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelvw Zgłoś #620 Napisano 23 Czerwca 2013 nakon9 zdodzę się z tobą każdy ma inne zdolności i nie każdy potrafi wszystko zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach