Skocz do zawartości
vwiater

Interfejs OBDII jaki wybrac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem nowy na forum i mam pytanie.

Posiadam Vas-a 5054A w wersji PL.

Czy mógłbyś mi pomoc, ponieważ nie mam programu do pomocy w kodowaniu

Podobno jest jakiś program który pomaga w kodowaniu po podaniu np. nr sterownika.

Jak nazywa się ten program i jak to zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Więc co kupić najbardziej uniwersalnego w dobrej cenie??

Uniwersalny w dobrej kasie to klon VCDS w dobrej wersji, który nie jest do końca legalny jak to wszystkie klony licencjonowanych programów etc. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, czy zwykłym KKLem jestem w stanie odpalić galletto, albo cokolwiek innego pozwalającego zczytać ecu? Wydaje mi się, że nie, ale chciałbym się upewnić :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Koledzy, czy zwykłym KKLem jestem w stanie odpalić galletto, albo cokolwiek innego pozwalającego zczytać ecu? Wydaje mi się, że nie, ale chciałbym się upewnić :(

Musisz mieć galletto kabelek lub MPPS. KKL tego nie zrobisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy zamówiłem kabel ze strony e-service ten 004 i mama pytanie jaki potrzebuje program do diagnozowania swojego auta (pacjent to passat b6 1.9) ;) i skąd takowy pobrać? dopiero zaczynam z tym zabawę i jestem w tym temacie laikiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Koledzy zamówiłem kabel ze strony e-service ten 004 i mama pytanie jaki potrzebuje program do diagnozowania swojego auta (pacjent to passat b6 1.9) ;) i skąd takowy pobrać? dopiero zaczynam z tym zabawę i jestem w tym temacie laikiem

E-service podaje linki do progr. napisz do nich niech Ci podeślą w końcu dałeś im zarobić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Musisz mieć galletto kabelek lub MPPS. KKL tego nie zrobisz.

Dzięki Krystian :ok

Moglibyście mi powiedzieć co jest lepsze? Galleto czy MPPS? Byłbym wdzięczny za jakiś link do allegro, bo ceny wahają się tutaj od 80 do kilkuset zł, ciężko laikowi coś wybrać :)

edit.

co myślicie o tym http://www.e-service.info.pl/MPPSv12.html ?

Edytowane przez tomek1192

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
E-service podaje linki do progr. napisz do nich niech Ci podeślą w końcu dałeś im zarobić :)

ok wielkie dzięki kolego za odpowiedz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki Krystian :ok

Moglibyście mi powiedzieć co jest lepsze? Galleto czy MPPS? Byłbym wdzięczny za jakiś link do allegro, bo ceny wahają się tutaj od 80 do kilkuset zł, ciężko laikowi coś wybrać :)

edit.

co myślicie o tym http://www.e-service.info.pl/MPPSv12.html ?

Najlepiej mieć ten i ten . No chyba że chcesz jedno auto zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Co zrobię mppsem a co galletto? Z tego co widzę (http://www.e-service.info.pl/Lista%20Obslugiwanych%20Samochodow%20MPPSv5.pdf) to mpps obsługuje milion samochodów. W tym momencie chciałbym zagłębić się w temacie przy użyciu mojego samochodu (3bg), w takim razie mpps ze strony wystarczy?

z góry dzięki za pomoc,

pozdro :ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
takim razie mpps ze strony wystarczy?

MPPS Ci wystarczy na początek do większości aut. Szukaj takiego, aby był bez licznika połączeń. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki kierowniku :ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno szybkie pytanko. Czy do programowania esp,abs,tempomat musze miec cos z dlugim kodowaniem czy zwykly OBD2 wystarczy.

Jestem po zmianie ste rownika recznego i mi reszta przestala dzialac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy co masz na myśli pod pojęciem OBD....

Do Twojego auta potrzeba sprzęt obsługujący CAN i zależy co chcesz kodować ponieważ podstawowe kodowania to i marne scanery ogarną długiego już niestety nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na esp abs masz długie kodowanie

polecam VCDS

Ps.

Wyciekła już może do sieci wersja vcds pl 11.xx,bo ostatnio z braku czasu nie jestem w temacie

Edytowane przez dob12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam passata 2.0 tdi 4motion 2006/2007 kabel z e service do vcds lub podobnego programu powinien być 002 czy 004

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu jak się zapytałem czy warto zmienić kabel na 004 (mam 002), to dostałem taką odpowiedź:

VAG002 jest najlepszym (naszym oraz użytkowników zdaniem) i najpopularniejszym rozwiązaniem. (...) jeżeli nie ma wyraźnej potrzeby do zmian to sugerujemy pozostać z VAG002 tak długo jak tylko się da a wszelkie inne kable traktować jako jego uzupełnienie (jego niezawodność jest mocną jego stroną)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Passata 2.0 tdi 2009 i z e-service dostałem taką informację : "dla wskazanego modelu lepszym rozwiązaniem będzie VAG002 który w pełni obsłuży wskazany pojazd a jest przy tym najwygodniejszy w użytkowaniu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam...chcialbym kupic kabelek obd2 z programem vag, czy ktos na forum sprzedaje moze takie cos ? Prosze o kontakt na priv. Z gory dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności