666cin Zgłoś #1821 Napisano 23 Października 2017 szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzieX Zgłoś #1822 Napisano 11 Listopada 2017 (edytowane) I ja dziś zrobiłem natywne open ceremony (w Toledo 1M). Licznik: Wsad miałem od licznika 01.10 ale sam licznik jest 00.92 dlatego wgrałem patcha właśnie pod tą wersję i poszło. https://www.youtube.com/watch?v=5g5E7W-G4fI Mam jeszcze drugi licznik do testów. Sprawdzę go w wolnej chwili: Dnia 20.08.2017 o 14:48, hayperekpo napisał: Chętnie się podzielę, jak uda mi się doprowadzić, żeby patch aplikował się poprawnie za każdym razem... Co niestety nie udaje się jeszcze. Udało Ci się? Edytowane 11 Listopada 2017 przez DzieX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcaris Zgłoś #1823 Napisano 11 Listopada 2017 (edytowane) Panowie takie liczniki obsłuży OPEN CEREMONY: Code 01.00 to jest na naklejce licznika. ROM ID 00A4 to jest we wsadzie licznika pod adresem 0x4F8 i 0x4F9 Code 01.10 ROM ID 10A4 Code 00.92 ROM ID 92A3 Code 09.00 = ROM ID 00AE WAŻNE!! SW i HW licznika muszą być takie same tzn. nie można wgrać samego wsadu do licznika którego nie ma na "liście" Edytowane 11 Listopada 2017 przez mcaris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzieX Zgłoś #1824 Napisano 11 Listopada 2017 Tu jest całe info. W połowie strony w sekcji: Needle sweep / Staging / Opening ceremony / Zeigerwischen / Zeigerausschlagen / Indicator Celebration / Balayage aiguilles http://www.users.on.net/~graeme86/clusterprog/clusterprog.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosa0006 Zgłoś #1825 Napisano 17 Listopada 2017 (edytowane) Proszę podać wartości dla ROM 00 A7, proszę? DziękujęPrzepraszam za mój polski Edytowane 17 Listopada 2017 przez kosa0006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariano2004 Zgłoś #1826 Napisano 28 Grudnia 2017 Panowie mam licznik 3b0 920 847e Ktos pomoże mi ogarnąć staging z śląskiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grucha... Zgłoś #1827 Napisano 30 Grudnia 2017 Daj eeprom to się zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2411 Zgłoś #1828 Napisano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Ogarnięty stagging Edytowane 11 Stycznia 2018 przez luki2411 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riccardoa Zgłoś #1829 Napisano 16 Stycznia 2018 4 godziny temu, barktos napisał: Mam licznik 3B0920822 czy pomoże ktoś ogarnąć stagging Zapomnij o tym w tym liczniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2411 Zgłoś #1830 Napisano 16 Stycznia 2018 Pomoże ktoś przy modyfikacji wskaźnika temperatury A bardziej liniowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grigorvr6 Zgłoś #1831 Napisano 19 Stycznia 2018 Siemka. Może nie chodzi tu o passeratti ale o golfa 4. Mianowicie zmieniłem licznik z 1J0920825A 1/2 fis na 1J5920846A Full fis ale dziwnie mi pokazuje otwarte drzwi kierowcy, mianowicie jest samochodzik ale w poprzek ekranu a nie wzdłuż czyli na tym mniejszym na samej górze. Przez jakiś czas pokazywało normalnie ten duży i nawet działało przy wyłączonym zapłonie ale gdzieś zmieniłem kodowanie i został ten mały. Klapę pokazuje też mały samochodzik a maski w ogóle ale mikro-styk jest, czujnik w misce też jest, dodam też że jak maski nie domknę to jak zamykam auto z pilota to nie ma potwierdzenia kierunkami a jak zamknę to jest normalnie więc przypuszczam że działa. Nie wiem może to wina modułu komfortu który u mnie jest czyli 1J0 z końcówką AH. Ma ktoś jakiś pomysł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zerbatin Zgłoś #1832 Napisano 21 Stycznia 2018 Grigorvr6 jeśli na początku pokazywało "normalnie" to raczej nie jest wina modułu komfortu... Może to Ci pomoże: Jak zmienić bryłę auta wyświetlaną na FIS? Są 3 rodzaje, zmieniając wartości w eepromie 0x0223: -->3B mała bryła -->3F średnia bryła wygląda jak combi -->3D duża bryła wygląda jak van Daj znać czy Ci się udało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IzzyHool Zgłoś #1833 Napisano 22 Stycznia 2018 Dnia 21.09.2014 o 19:01, Bartosz1 napisał: Witam. Posiadam licznik 1J5920845C, w samochodzie Bora 2000r. Czy uaktywnię w nim RKM, Welcome, albo podświetlanie wskazówek po zapłonie? Eeprom licznika ściągnięty i po zmianie C1 na E1 nie wyświetla RKM, a w miejscu napisu mam FF i po zmianie na B6 też nic. W miejscu wskazówek ma 10 i po zmianie na np. 13, 15, 17, 19, 1B, 1D, 1F to bywa różnie, albo świeci się od razu wszystko albo sam fis. I jeszcze tak przy okazji zapytam, czy jeśli jest wypalony fis to ta linia co oddziela spalanie od temperatury na wysokości 1/3 wyświetlacza to też powinna słabo świecić? Bo słabo widać na nim, ale ta linia jest bardzo wyraźna jak nowa. Sprzedawca mi mówił, że FIS tak zaczął słabo świecić jak wyciągnął navi MFD z DSP (chyba, żeby miała coś wspólnego komukacja CAN?). Czy to możliwe czy ściema i po prostu wyświetlacz do wymiany. Pozdrawiam posiadasz jeszcze ten wsad licznika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grigorvr6 Zgłoś #1834 Napisano 23 Stycznia 2018 Dnia 21.01.2018 o 22:52, zerbatin napisał: Grigorvr6 jeśli na początku pokazywało "normalnie" to raczej nie jest wina modułu komfortu... Może to Ci pomoże: Jak zmienić bryłę auta wyświetlaną na FIS? Są 3 rodzaje, zmieniając wartości w eepromie 0x0223: -->3B mała bryła -->3F średnia bryła wygląda jak combi -->3D duża bryła wygląda jak van Daj znać czy Ci się udało. To w tej rubryce co zaznaczyłem ? Tam gdzie mam 3C ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wujek295 Zgłoś #1835 Napisano 26 Stycznia 2018 Witam. Wrzucam fajny programik do zabawy z naszymi licznikami. Więcej https://www.drive2.ru/l/471768829593126099/ DashDumpEdit.rar 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tauka Zgłoś #1836 Napisano 26 Stycznia 2018 Dnia 20.01.2018 o 00:38, grigorvr6 napisał: Nie wiem może to wina modułu komfortu który u mnie jest czyli 1J0 z końcówką AH. Ma ktoś jakiś pomysł ? Tak jest to wina modułu komfortu. twój obsługuje tylko drzwi kierowcy i klapę, stad taka ikonka. Na początku miałes dużą bryłę bo pamietało jeszcze kodowanie starego modułu (1c0) a jak odświerzyłes kodowanie to wskoczyła grafika taka jak być powinna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zerbatin Zgłoś #1837 Napisano 26 Stycznia 2018 Grigorvr6, nie. Tam gdzie "00" - następna komórka. Nie zmieniaj jednak nic. Tauka ma rację, poczytałem i prawdą jest, że Twój moduł obsłuży tylko drzwi kierowcy i klapę bagażnika, maski i innych drzwi nie pokaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tauka Zgłoś #1838 Napisano 27 Stycznia 2018 17 godzin temu, zerbatin napisał: Tauka ma rację, poczytałem i prawdą jest, że Twój moduł obsłuży tylko drzwi kierowcy Przecież bym go nie okłamywał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
owies Zgłoś #1839 Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) A maska? Też powinna działać. Lata temu jak swapowałem u siebie pierwszy fullfis i komfort na pilota to pamiętam że nie mogłem znaleźć kabla w instalacji od maski. Tzn. znalazłem, ale nie wiedziałem wtedy, że mam walnięty mikrostyk w masce i dlatego został niepodłączony. W sytuacji gdzie latam trzydrzwiówką brak sygnalizacji drzwi pasażera był na tyle do przyjęcia, że do dziś tego nie poprawiłem, mimo iż chyba dobre 5 lat mam już komplet na swap komfortu do 1C0. Tak tylko z ciekawości pytam... Pamiętam że jak podawałem masę to fis reagował chociaż teraz z pamięci próbując przypomnieć sobie komunikację licznik komfort i pinout licznika nie przypominam sobie jak to jest porobione... Edytowane 28 Stycznia 2018 przez owies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tauka Zgłoś #1840 Napisano 28 Stycznia 2018 Sygnał z maski jest doprowadzony do MK (dlatego nie mruga kierunkami jak maska jest otwarta) Ale już sygnał z maski nie idzie do licznika. Jak swapowałeś to pewnie pamiętasz ze trzebabyło doprowadzić sygnał z maski do licznika. Czy po doprowadzeniu będzie wyświetlał w tym przypadku nie wiem, bo nigdy nie robiłem tego na 1j0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach