Skocz do zawartości
MAXIMUS1207

Jak negocjujecie z policją, gdy daliście się złapać (unikanie mandatu).

Rekomendowane odpowiedzi

W takim razie troche za dużo kawy ormo pijesz, co? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MARECKI 85

ja zawsze mówie ze jestem biedy i ze nie mam kasy na takie pierdoły, mam zapłacic szkole, utrzymac siebie i dziecko - reszta mnie wali, czesto rwe mandat przy policji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czesto rwe mandat przy policji...

I co Ci to da ? Nic....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co innego gdyby rwał włosy z głowy, nóg lub z...... :D;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MARECKI 85

ahahahaha, da da, bo porwałem już chyba 2 i do dziś nie mam żadnego pisma ani wezwania, może jak oni widzą że ja drę, to robią to samo z kopią :)

Nie wiem, minęło już 3 lata od ostatniego mandatu i ciągle na szczęście nic.

|Pozatym jaka to frajda widzieć ich głupkowate miny podczas darcia - hahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
widzą że ja drę, to robią to samo z kopią

Taaaa, numerowaną a z bloczku się rozliczają jakbyś nie wiedział :) Teraz to czekaj na przedawnienie albo komornika ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
reszta mnie wali

ich tak samo wa** że ..

ze nie mam kasy na takie pierdoły,mam zapłacic szkole, utrzymac siebie i dziecko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MARECKI 85

gadamy teraz o darciu - a czemu nikt nie mówi o tym ze napisałem jak z nimi rozmawiam - a mówię wprost, ze poprostu mnie nie stać na to, a Wy? co mówicie ?

stracilem prace w zeszlym miesiac, jestem na zasilku, rodzina na utrzymaniu. I pokory, nie rzucac sie.
?

każdy to samo !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

|Pozatym jaka to frajda widzieć ich głupkowate miny podczas darcia - hahaha

Głupie? Ja myślę że patrzą na Ciebie z pobłażaniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja po prostu mówię, ze chyba mundurowi z takimi samymi kolorami koszul - się dogadają :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pozatym jaka to frajda widzieć ich głupkowate miny podczas darcia - hahaha

Na takich "cwaniaczków" też są sposoby - wierz mi...

Jeśli kiedys trafisz na "ambitnego", który ma zły dzień to Twoje ostentacyjne zachowanie może skończyć się nawet w sądzie...

A ja po prostu mówię, ze chyba mundurowi z takimi samymi kolorami koszul - się dogadają

Coś w tym jest... :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MARECKI 85

no narazie problemów nie miałem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem, że niektórzy policjanci też mają sposoby na tych biednych i co nie mogą :-)

Kiedyś rozmawiałem z kolegą policjantem na ten temat, a on mi mówi że notoryczne jest biadolenie o biedzie itp. On ma na to swój sposób np. gość jakimś przewinieniem zasłużył na mandat 100-200 PLN. Po grzecznościowych pozdrowieniach mówi że przedobrzył i to go będzie kosztowało 300 PLN. Gość zaczyna płakać że biedny, chore dzieci, opeka społeczna, kredyty no i wymówienie z pracy. On rozumie, no i po chwili spuszcza na 200 PLN, nadal słyszy biadolenie, że nędza, że to i tak mu życia nie uratuje, więc po dłuższej chwili spuszcza na 100, ale to wyjątkowo i żeby się nikomu nie chwalił bo jeszcze z roboty wyleci.

Efekt końcowy - gość zadowolony że tyle stargował, a faktycznie zapłacił tyle ile powinien. Ponadto ma wdzięczność i nawet czasem zapewnienia że w modlitwie też wspomną żeby tak dobremu policjantowi krzywda się nie stała :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj wracając ze spotu z Mrągowa i ja miałem przygodę ...

W NKE dojeżdżam do przejazdu kolejowego, zapory się zaczynają opuszczać, to ja posłusznie się zatrzymuję. Składzik sobie przejeżdża, zapory idą w górę no to Remek rusza, a naprzeciwko chyba trzecim autem okazuje się srebrna kijanka z której miły pan macha do mnie czrwoną latarką.

No to ja przekonany, że nic złego nie zrobiłem zjeżdżam w boczną uliczkę i parkuję. Panowie włączają koguta, zawracają na przejeździe i podjeżdżają do mnie. Zgodnie z przepisami opuszczam tylko szybkę i czekam. No i teraz dialog:

- Dzień dobry, aspirant xxx proszę przygotować dokumenty

- Dobry wieczór - a czy coś przeskrobałem :?:

- To pan nie wie ...

- Nie ...

- A kiedy pan ruszył na przejeździe :?:

- o kur** - zapory się nie skończyły podnosić :!:

- Dzisiaj dla pana mandat karny 300 PLN i 0 PKT

Kierowca wysiada, bierze ode mnie dokumenty a drugi policjant zaprasza mnie do siebie. Idę do niego, dmucham w balonik (całe szczęście tylko 1 bro wypiłem -0 wskazanie 0.00) i zaczynam gadkę

- Panowie, a nie da się taniej. To 1/2 moich poborów

- A gdzie pan pracuje :?:

- W szkole jako nauczyciel stażysta na 1/3 etatu

- A czego pan uczy :?:

- M.in BRD :debil

Panowie wyciągają taryfikator i uświadamiają mnie że tyle muszę zapłacić

- No ja rozumiem, że taka jest stawka, ale czy nie da się "jakoś" mniej :?:

- Skąd pan wraca :?:

- Z Mągowa

- A co pan tam robił :?:

- Byłem na spotkaniu miłośników PASSATA, bawiłem się m.in. z policjantem z NO

- Czy pan przyjmuje mandat :?:

- No przyjmuję, zgodnie z kodeksem popełniłem wykroczenie

- Proszę wracać do auta i czekać

Wracam do auta, dzwonię do Sławka i się wyżalam. Kończymy rozmowę i podchodzi do mnie policjant, wręcza mi dokumenty ze słowami: Proszę, dzisiaj w prezencie pouczenie od nas. Dziękuję bardzo i miło się żegnam.

Prawie całą drogę z NKE do NWE przejechałem przepisowo :D

Dodam, że cały czas byłem grzeczny, przyznawałem rację i się nie unosiłem :) Zresztą ja zawsze jestem grzeczny i kulturalny :rotfl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zresztą ja zawsze jestem grzeczny i kulturalny
Innego cię nie znam. :D
Ja negocjuję tak
Chciałbym to zobaczyć. :rotfl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te 100 zł zazwyczaj policja sama odpuszcza z mandatu... zresztą ja z nimi nie negocjuje, zaczniesz pajacowac i jeszcze wiecej Ci wlepią, choć ostatnio pewnego misiaka bardziej interesowało jak sie sprawują pompowtryski w pasku..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja po prostu mówię, ze chyba mundurowi z takimi samymi kolorami koszul - się dogadają :D

Danio-inną masz :lol

A wracając do tematu-nie robię nic bo poprostu mnie nie zatrzymują...Jakoś narazie się udawało,poza tym CB też się przydaje...

A tak szczerze-zależy z kim-nie zawsze się da dogadać,z resztą ostatni mandat płaciłem jakieś 8 lat temu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Danio-inną masz :lol

Moja jest ciut jaśniejsza, ale w sumie niebieski to kolor pokrewny do granatowego. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi