Skocz do zawartości
ChRzAnIu

Oszukujący wskaźnik paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Wystarczy 1/4 tego co oryginał :) tak długo moim paskiem jeździć nie będę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wisnia_xDD

w moim b3 po zalaniu załóżmy 20 litrów pokazuje pół zbiornika czyli jakieś 35 litrów, jak z tym walczyc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie mimo że wskazówka pokazuje 0 (zero) to mogę wlać do pełna z odpowietrzeniem jedynie 89l! Czyli w baku pomimo tego że na liczniku jest głęboka rezerwa pozostaje ok 15l!

już doszedłem kto tu oszukuje - licznik!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiśnia mam to samo;/ też mnie pływak robi w bambuko o 15 litrów;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha! Faktycznie, jak kupiłem paska mojego, postanowiłem pojeździć po okolicy. Na wskaźniku dopiero na czerwone pole wchodziła wskazówka i... 3km z buta na Bliską bo to na wiosce było. Też powalczyć musze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Panowie mam dziwny problem, otóż pewnego dnia przekręciłem stacyjke, kontrolki sie zapaliły ale słychać było takie "trykanie" coś takiego jak sie ma słaby akumulator i chce się odpalić auto to wtedy jest to "trykanie" i sie kasuje licznik. To ja miałem taki odgłos po czym wskazówki od temperatury i paliwa poszly na maksa do góry ale w ten sposób, że aż sie skrzyżowały. Po 2 dniach wskazówka od paliwa zaczęła dobrze pokazywać a od temperatury pokazuje w ten sposób, że jak odpalam auto to na zimnym silniku pokazuje mi 100 stopni a jak jezdze i silnik sie juz rozgrzeje do normalnej temperatury to wskazówka wychodzi daleko poza skale. Panowie pomożcie bo to troche denerwujące jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak odpalam auto to na zimnym silniku pokazuje mi 100 stopni

Czy mam rozumieć że przed przekręceniem na zapłon wskazówka schodzi na zero?

Nie obejdzie się bez zajrzenia do bebechów zegarów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj mialem znow ta sama sytuacje tylko ze tym razem wszystko wrocilo do normy tak jakby samo sie naprawilo i paliwo dobrze pokazuje i temperature takze jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam u mnie jest taki problem ze wskaźnikiem że po wymianie całych bebechów w zbiorniku od górnego dekla od zbiornika do pływaka i pompki przestał działać wskaźnik paliwa czym to może być spowodowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

urwałeś coś w bebechach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość agencik19

troche odkope...w benzynie jesli byscie wyjeli ze zbiornika cala pompe wraz z obudowa w ktorej pompa "wisi" na 3 gumkach..to tam przy elemencie oporowym jest kalibracja....sa znaki w postaci strzalek na obudowie i elemencie regulowanym...po zgraniu ich ze soba pasek zdechl mi dokladnie wtedy gdy wskaznik sie polozyl..

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość greg33

Witam

Mam problem ze wskazówką od paliwa. Pokazuje głęboką rezerwę a na takim stanie przejadę jeszcze około 30 km. Co zrobić żeby pokazywała prawidłowo?

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotankować bo to nie zdrowe dla pompy , a jeśli chcesz coś poprawić to musisz dobrać się do pływaka i go delikatnie nagiąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Podepne sie z moim pytaniem. Wskaznik benzyny wogole sie nie podnosi. Mam passata b3 benz gaz. Mialem pewien problem i znajomy mechanik kazal do cna wyjezdzic benz co tez uczynilem i od tamtej pory wskaznik wogole przestal funkcjonowac. Co z tym zrobic? Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co z tym zrobic?

Ile wlałeś benzyny?

Będziesz musiał zdemontować dekiel na zbiorniku i sprawdzić czy pływak pracuje bez oporów, ręką powinieneś spokojnie to sprawdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benzyny wlalem dosc. Probowalem dzis to zrobic ale nie daje rady odkrecic korka. Zastal sie?! I sa tam dwa wezyki ktorych tez wolal bym nie ruszac. Korek probowalem poruszyc na wiele różnych sposobow i nawet przy uzyciu mlotka. Nie wiem co mam z tym zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemożliwe aby dekiel nie dal się odkręcić, nakrętka jest plastikowa i nie ma teoretycznie co się "zrosnać".

Jak rekoma i młotkiem nie idzie to musiałbyś użyć dźwigni z łańcucha lub coś w ten deseń, mam na myśli coś w deseń klucza do filtra oleju.

Wężyków nie musisz odłączać aby tylko zajrzeć i zruszyć pływak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mi nie szła ta nakrętka to biłem w nią używając tępego przecinaka i młotka..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak mi nie szła ta nakrętka to biłem w nią używając tępego przecinaka i młotka..

dokładnie. Weź jakiś tępy przecinak żeby nie uszkodzić za mocno tych ząbków na zakrętce. Wal z całej siły zbiornik nie pęknie. Młotek 5 kg i do przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie! Ja mam taki problem, że nie wskazuje mi w ogóle i stąd moje pytanie czy do plywaka dobiorę się poprzez tą klapkę w bagażniku (kombi)? A druga sprawa to dowiedzialem się, że sprawdzić mogę czy to plywak poprzez złączenie dwóch cieńszych przewodów na kostce od zasilania pompy i poziomu, no więc zwarłem je miedzianym kablem, przekręciłem zapłon ale ani drgnęła. Jaka może być przyczyna poza pływakiem? Rozbierałem dzisiaj licznik, ale z tego co widziałem żaden kabel na kostce się nie poluzował, wskazówka rusza się bez problemu z malutkim oporem.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi