Skocz do zawartości
DanSanders

nowy Passat B7 A.D. 2010

Rekomendowane odpowiedzi

ale 2.0BiTDI w Multivanie zastapiło 2.5TDI i dobrze.. jeszcze 6 kuca doszło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już wiadomo, że tytuł wątku jest trochę nieadekwatny, tyle zamieszania o facelifting :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie będzie liftu passata b6, bo jest tak brzydki i nie nawiązuje wogóle do tradycji vw, że moge sobie dać reke uciąć, że go juz poprawiać nie będa. Wystarczy poczytać, jak Walter de'Silva krytycznie się odnosił do stylizacji "z wielkimi chromowanymi grillami"

W dodatku, vw teraz będzie produkować na jednej płycie z audi, skodą, seatem itd, więc zmiany będą.

Dziś bym bez ręki chodził :) Już od dość dawna jest wiadomo, że lepiej jeszcze zarobić na odgrzewanym kotlecie i bardziej opłacalny jest b6 fl, mimo że mogli by już dziś produkować b7 na nowej platformie. Pocieszeniem może być wieść, że b7 już niedługo bo 2012/2013.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B6FL i tyle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nowym Motorze są zdjęcia/wizualizacje i już raczej prawie, że oficjalne. Wygląda dobrze, kombi ma ładny tył, stoi na felgach od Golfa R, mówią o silniku 1.2 tsi. Myślę, że 1.4 tsi to max, ale widać nie dla wszystkich :D W razie czego upnę zdjęcia z motoru tylko nie bardzo mam czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bardzo podobny do pierwszych concept artów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są wizualizacje ze starej gazety. Wrzucę jutro z najnowszego motoru. Podobne, ale jednak ładniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już tylko kilka dni dzieli nas od targów w Paryżu. Jak już wiadomo będzie to tylko facelifting passata. Jednak w przypadku forda mondeo który również doczekał się modernizacji okazało się że jest aż ponad 1300 nowych elementów. Najciekawsze to aktywna żaluzja przy wlocie powietrza do silnika i inteligentny układ ładowania akumulatora z wykorzystaniem odzyskiwanej energii. Ciekawy jestem co na to vw i czy będą to tylko zmiany kosmetyczne czy może pojawią się jakieś nowinki techniczne. Jak na razie oprócz nieoficjalnych zdjęć nic więcej nie wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już od dawna wiadomo co będzie, ale nie chce mi się tego szukać. Z pewnością wnętrze będzie bardziej podobne do passata cc, no i nowy diesel 1,2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nowy diesel 1,2.

diesel!? to nie miał być ten 1.2 TSI ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TSI a nie TDI....

Z benzyny w sumie zostanie tylko 1.6FSI ze wzgledu na flotowe zamówienia, bo TSI ma Turbo jak diesel :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widac, po np. Sharanie, bedzie poduszka kolanowa.

--

luk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pewno dodadzą kilka bajerów, bo było by nonsensem zmienić tylko bude i dodać kilka silników :D niby to tylko FL ale konkurencja przez te 5 latek trochę podwyższyła poprzeczkę pod względem jakości i wyposażenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jakością się nie zgodzę - z wyposażeniem jak najbardziej :)

Sytuacja myślę, że jest analogiczna do B5 3B i B5 3BG.

Już widzę w przyszłości na forum tematy - czy listwa z B6FL przypasuje do B6? itp :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W obecnym Motorze przedstawiali auta które mają się ukazać na salonie w Paryżu,no i raczej nie jest aż tak podobny do B6 jak np B5 FL do B5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będzie podobny tylko z profilu :) reszta łącznie z lusterkami będzie zmieniona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze lepiej kupić auto po FL niż z pierwszych lat produkcji. Przekonałem się o tym sam ponieważ przez 2 lata jeździłem passatem b6 z 2005r. Teraz mam nadzieję że wszystkie niedoskonałości zostały poprawione. Oby tylko ceny były na poziomie obecnego modelu. Sprzedaż podobno ma ruszyć jeszcze w tym roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są już oficjalne "rendery" :)

Sedan i Kombi

Edytowane przez John

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności