Skocz do zawartości
DanSanders

nowy Passat B7 A.D. 2010

Rekomendowane odpowiedzi

zeby w sedanie kufer byl dluzszy a w srodku wiecej placutakie marzenie dwumetrowca

W środku 3C jest full miejsca. Ja mierze ponad 2metry syn także ma 2metry i nie mamy żadnego problemu. A nawet miejsca jest aż nad to. Mógłbym trochę niżej siedzieć ale to nie TT.

Tzn ten jest spoko ale mogli ten grill pociągnąć na dół jak w B6 :D myślę ,że ładniej by wyglądał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daje rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobał mi się do czasu, gdy nie zobaczyłem, że w gamie silników nie będzie prawdopodobnie 1.8 TSI. To smutna wiadomość, która oznacza, że będę musiał się zadowolić czymś innym, bo silnik o pojemności sokowirówki mnie nie interesuje. Może i 1.4 tsi będzie mocne, ale boje się o nietrwałość tej jednostki. No i to 1.2 tsi... Ciekawe po ilu tysiącach kilometrów się rozleci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z 1.4 tsi już się słyszy o problemach, nie tylko z tym wyżyłowanym 160 konnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co kolego slyszales zlego o tym 1,4tsi? przeciez to silnik roku i niby rewelka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykład z forum Scirocco

Ja oraz  mój kolega w kwietniu 2009 odebraliśmy 2 takie same GOLFY VI (1.4 TSI  160). Problem z EPC pojawił się pierwszy raz odpowiednio po 4000km w  jednym i 6000km w drugim aucie. Usterka zwykle wyglądała następująco:

1.  odczuwalny brak mocy przy przyspieszeniu już od najniższych prędkości  obrotowych silnika
2. dławienie silnika, brak płynnego rozwijania  mocy, wibracje
3. następnie kontrolka wydechu/silnika zaczyna mrugać
4.  kontrolka wydechu/silnika przestaje mrugać i zapala się na stałe  kontrolka EPC

Filmik co nieco demonstrujący (oglądać cały) ->http://www.youtube.com/watch?v=D7DtumvYqG0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No taki sobie ciekawe jak cała reszta będzie się spisywać ??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vw próboje gonić koncerny włoskie jakimi są fiat, alfa, a jak wiadomo tym co sie orientuja troche na temat to grupa fiata robi najlepsze filniki benzynowe turbodoładowane z ktorymi nie ma problemu :) a jak komus sie w nowym aucie zaczyna psuc silnik to trzeba go najpierw dotrzec a nie piłowac zaraz po 2tys km:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to będzie B7 czy B6FL to chyba mało ważne, bo i tak najprawdopodobniej nawiąże do trendu zapoczątkowanego przez Sirocco, Golfa VI i ostatnie Polo.

Za to jak dla mnie bardzo interesującą propozycją z rodziny Passata będzie to :D

http://luxurygods.pl/moto/volkswagen-passat-cc-plus/

Zrobili by jeszcze wersję kombi i to mogło by zostać jako B6FL do jakiegoś 2012/2013 roku. Po co wyważać otwarte drzwi? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na temat tego CC to jest nawet temat założony... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Moro

Znalazłem takiego projekta następcy b6 ;)oby

2012volkswagenpassatpre.jpg2012volkswagenpassatpre.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie - wprost świetny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na temat tego CC to jest nawet temat założony...

Heheh...Dzięki, bo teraz poszperałem i znalazłem ten wątek ;)http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=72399

A ta wizualizacja wersji kombi jak dla mnie bomba! Po coś takiego sięgnąłbym bez wahania :D ... tylko nie w nazwie "cc combi" czy "cc Avant". Przecież to czysta profanacja ;)

Edytowane przez Radoslav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy to będzie B7 czy B6FL to chyba mało ważne

Nie wiem czy takie mało ważne, bo Passat B7 zostanie zbudowany na platformie, którą będzie dzielić sporo innych aut z koncernu vw. To oznacza pełną gamę silnikową :) Może jakiś mocny diesel np 3.0 tdi 300 hp :) Póki co wyjdzie lifting, bo pierwszym autem opartym o nową platformę z pewnością będzie audi A7, dopiero po nim zobaczymy b7.

Mnie jest tylko szkoda trendu do upodabniania wszystkich aut do jednego stylu. Takie coś tragicznie wyszło nowemu a8, bądź tuaregowi. Pierwsze wygląda jak duże a4, a drugi jak podniesiony golf - takie autka, powinny się czymś wyróżniać z pośród pozostałych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi sie nawet podoba ze wszystkie podobne. Przeciez kiedys golfy 2, passaty b3, jetty, transportery t3 były tez podobne. Mialy na drzwiach przetłoczenia ( na bokach takie żłobkowania) I własnie tamte VW mi sie bardzo podobaja do tej pory. Ten passat co pokazal MORO jest najlepszy wg. mnie ze wszystkich pokazanych dotad konceptow :)

Chciałbym bardzo aby nastepne passaty byly juz wielkosci audi a6, aby były do siebie porownywalne, bo teraz passat jest wielkosci miedzy A A4 i A A6 i to jest wg. mnie bezsensu.

Jak jest bmw 5, audi a6 i merc E klasy to dlaczego nie moglby byc tez passat taki jak one.

Edytowane przez MaxX93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak jest bmw 5, audi a6 i merc E klasy to dlaczego nie moglby byc tez passat taki jak one.

Zapewne dużo osób by tego chciało aby Passat był w tej samej lidze co wyżej wymienione samochody, ale wtedy Passek nie osiągnąłby dużego sukcesu. Prosty przykład:

Phaeton jest tam gdzie Audi A8, BMW 7 i Mercedes S i nie bije rekordów pod względem sprzedaży bo to VW. Większość nawet bardzo duża większość ludzi tak uważa i nie ma bata. Choć Phaeton bije na głowę pod niektórym względem te samochody to mino wszystko nie osiągną on dużej popularność. Tak samo będzie z Passatem jeżeli zniknie on z klasy średniej i szefowie VW "wsadzą" go wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super troche nie podobny do paska b6 jako następca hmm pewnie i tak będzie inaczej wyglądać jak wejdzie do produkcji :D ciekawe jaka będzie cena hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle atrakcyjna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak widac najbardziej prestizowym Passatem swoich czasów bedzie model B5 FL, silniki 6cyl,diesle v6 które w tamtym czasie mogły napedzac wozy wyzszej klasy,nawet BMw,Audi,MB...ba,był nawet V8! to sie nazywa klasa i prestiż dla całej gamy Passata.Od B6 niestety zaczyna sie pochód w dół, najpierw rezygnacja z prawdziwego diesla v6 2.5,na dzisiejsze czasy topowy diesel 4cyl ma 170KM czyli mniej niż w poprzednim modelu...skandal.Nie mówiąc o tym ze konkurenci premium w tej klasie juz w mocnych dieslach odskoczyli na ok 240KM...ten poziom jest niepotrzebny ale brakuje diesla 2.5 o mocy 200-220KM...A nowy b6 FL? jeszcze gorzej znikają nawet v6 benzyny,czyli auto bedzie równie prestiżowe mechanicznie co kompakty....zamiast r36 pojawi sie zapewne 2.5turbo 340KM. A za to taki Citroen C5 otrzymuje TDI 3.0V6 240KM/450NM...i gdzie jest wielki nowy Passat,a VW chce zeby był jak C-klasa Merca...Po prostu kpina...

A zamiast V6 TDI bedzie super-wyzyłowany 2.0 BTDI 200konny z którym trza sie bedzie obchodzic jak z jajkiem zeby dotrwał do 100 tkm...VW,cos ty z sobą zrobił....

Oby to kiedys rynek sprawiedliwie docenił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
VW,cos ty z sobą zrobił....

Taka polityka koncernu VAG - chcesz większy silnik - kup a4 lub a6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności