Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie póki co 33tyś km w niewiele ponad rok i na szarpakach zero luzu. Tylko w sobotę wymieniłem końcówki drążków, chociaż na dobrą sprawę nie były jeszcze złe i od biedy jeszcze by pociągnęły z dychę..

Z tym że u mnie zawiecha standard, opony 15" na profilu 65, lekki silnik i komplet amorów był wymieniany razem z wahaczami.

No w każdym razie dołączam do zadowolonych z MS :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy około 280.000 założyłem podobno oryginalne lemfordery, na chwilę obecną mam 385.000 czyli ponad 100.000 zrobione i lewy banan był wymieniony - załadowałem w dziurę - ostatnio na badaniach wyszło że dalej z wahaczami jest ok.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dzisiaj zamówiłem wahacze firmy MS. Mój roczny przebieg oscyluje w granicach 10-15 tys km. więc myślę, że na jakieś dwa lata starczą ;) Wahacze wymieni najpopularniejsza firma w Polsce "Ja ze śwagrem" więc podzielę się wszystkimi informacjami z demontażu oraz montażu. Mam tylko nadzieję,że dołączę do grona tych zadowolonych:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy a gdzie kupujecie te wahacze MS??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
www.alledrogo.pl
aaa bo myślałem że mamy tutaj jakiegoś sprawdzonego handlarza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest sprawdzony przezemnie gość ma sklep w Sosnowcu i sprzedaje także na allegro. Nazywa się Wikra-Sosnowiec ma komplety po 549zł bardzo miły, uprzejmy właściciel. Polecam ja wszystkie części od niego biorę ma naprawdę niedrogo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brałem od niego już 4 komplety dla mnie i kolegi i w tym kilka sztuk reklamowałem (z sukcesem - wymiana na nowe). Zawsze przez allegro i zawsze bez problemu. Ja również polecam tego sprzedawcę. Kontakt znakomity, przesyłka ekspresowa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest sprawdzony przezemnie gość ma sklep w Sosnowcu i sprzedaje także na allegro. Nazywa się Wikra-Sosnowiec ma komplety po 549zł bardzo miły, uprzejmy właściciel. Polecam ja wszystkie części od niego biorę ma naprawdę niedrogo.

Jeżeli chodzi o MS'y, to też kupowałem dwa razy pojedyncze wahacze u Wikry i również polecam;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na MS-ach przelatałem już 20000km i puki co cisza a jeżdżę na 17" , a żona mało omija niespodzianek w asfalcie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem 2 banany oryginał VW w kartonikach u allegrowicza. Na bananach znaczki TRW oraz wybite numery i VW. Zrobilem na nich 5 tys km i banany zaraz padną, bo mimo iż były nowe, to musiały leżeć już ładnych pare długich lat na półce i guma w nich po prostu sparciała - pokruszyła się od wody i temperatury. Także warto też i o tym pomyśleć zanim sie kupi nawet oryginał! Teraz spróbuje sil z Ruville i zobaczymy na jak długo ten romans z Passatem sie uda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś z was zakładał końcówki drążków z MS, jeśli tak to jak się one sprawują???? Jak z wytrzymałością???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu zakładało i na drugi dzień zmieniało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasugerowałem się pozytywnymi wypisami o wahaczach z MS to i myślałem że i końcówki są takie sobie z jakością, może ktoś jeszcze się wypisze na temat końcówek, ktoś je zakładał, jeździł po ilu km zmieniał???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A czy ktoś z was zakładał końcówki drążków z MS, jeśli tak to jak się one sprawują???? Jak z wytrzymałością???

Lewy ma 40tys i trzyma,ale w tej cenie obowiązuje zasada "na co trafisz ,tak masz".

Moje zdanie jest takie że po zmianie wahaczy nie ustawiasz zbieżności (3 razy sprawdzałem na różnych firmach wachaczy i nie ma sensu-wszystko OK).

A po zmianie końcówek musisz (koszt ok 100-wy) ,więc logicznie myśląc lepiej np.TRW X2 + geometria i masz święty spokuj a wachacze zmieniasz kiedy chcesz bez ustawiania zbieżności.

---------- Dodano o 19:51 ---------- Poprzednia wiadomość o 19:48 ----------

Teraz spróbuje sil z Ruville i zobaczymy na jak długo ten romans z Passatem sie uda...

Ja teraz testuję Delphi (banany+proste dolne) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja przy 290044 km założyłem zawieszenie fortunaline i zrobiłem na tym 17 tys na dzien dzisiejszy i prawdopodobnie połowa do wymiany i w tyg kupuje MASTERY i piatek przekładka i chyba wreszcie bede zadowolony.... wole dać 540 zł raz na rok i bedzie ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szymek....Nie szlej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś zakładał tej firmy końcówki?

http://moto.allegro.pl/koncowka-drazka-meyle-germany-vw-passat-b5-sklep-i2679884841.html

Z ciekawości czytałem opinie na forach Mercedesa, BMW i Opla i ludzie sobie je chwalą że niby bardzo wytrzymałe. Ktoś z was może ich używał???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z ciekawości czytałem opinie na forach Mercedesa, BMW i Opla i ludzie sobie je chwalą że niby bardzo wytrzymałe. Ktoś z was może ich używał???

Mam nadzieję że dobrze doczytałeś,ponieważ jest Meyle i Mahle a to nie to samo...

Meyle miałem klocki i była totalna tragedia.Twarde jak beton,po 90tys zostało jeszcze 1/2 ,a tarcze poszły w pi....du.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi