Skocz do zawartości
Carrey

Czy taki rozmiar felg będzie pasował ?

Rekomendowane odpowiedzi

a ja mam take pytanko mam fele 18x114,3 w jaki sposob wsadzic je do paska opony to 235x50x18

Chyba 18" rozstaw śrub 5x114,3 tak? Jesli o to Ci chodzi, to mozna zastosować dystans zmieniający rozstaw srub lub sruby "pływające" czy jak one tam maja. To jeszcze zalezy jakie masz ET, bo jesli duze (felga jest głęboko schowane) to najlepiej dystansem, ja bym srubami nie robil osobiście.

Co do opon, to chyba żeś je z SUVa jakiegos ukradł :lol balon straszny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można też zaspawać otwory i nawiercić nowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc tak...felga ma szerokość 8.5 cala i et 45 zaryzykowalem kupiłem i ... założone :) mało miejsca zostało ale to raczej normalne na tył wjadą jeszcze dystanse 1,5cm i myślę że będzie igła :) jeszcze tylko czekam na gwint i będzie można się pojawić na spocie we Wrocławiu :) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
więc tak...felga ma szerokość 8.5 cala i et 45 zaryzykowalem kupiłem i ... założone :) mało miejsca zostało ale to raczej normalne na tył wjadą jeszcze dystanse 1,5cm i myślę że będzie igła :) jeszcze tylko czekam na gwint i będzie można się pojawić na spocie we Wrocławiu :) pozdrawiam

ET i szerokość jak dla mnie idealna na 3B, mieście sie idealnie a jak ktos chce zeby bardziej wystawala to zakłada dystans.

Napewno lepiej tak, niz w druga stronę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po założeniu banan na twarzy się pojawił ale gwint aż się prosi :) pieje teraz strasznie prawie taborecik jest potrzebny przy wsiadaniu do auta :) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem jak to jest, miałem tak samo przez 2 tygodnie, ale potem zawitał gwint, okazało sie ze opona ociera i tym sposobem oponki ida do wymiany po sezonie :D

Ok, koniec oftopa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odp do Naxus suva to moze ty masz ursus c 360 fele sa american racing z mustanga leza i kurz zbieraja dlatego pytanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fele sa american racing z mustanga
przy tym balonie i z tą felgą będzie słabo wyglądał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jescze raz ja :)

miałem nabyć felgę:

8j 18" et 35 podobno bez dystków miało być o.k, ale ktoś mi zwinął je z przed nosa :(, teraz znalazłem 8j 18" et43 różnica to chyba 8mm do środka, czy zalecane bedzie dać dystans??

dodatkowo chciałbym info o felgach 8j i 8,5j cala jakie przedziały et bez dystków pasują do b5fl kombi to sobie sam policzę jak i te zwiną :).

góry dzięki za szybką info

aha, zapomniałem dopisać felgi najprawdopodobniej pod oponki 225/40

Edytowane przez KrajesK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak to z taką oponką będzie ale ja przy sporym obniżeniu i oponce 20/35 spokojnie z przodu zmieściłem8,5j et 35 a z tyłu 9,5j et35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oponce 20/35 spokojnie
jak ty na takim naciągu jeździsz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O.K. felgi kupione 5x112 8,0 18" et43 model rs6 przyjdą dopiero we wtorek

oponki nexen n6000 225/40/18, teraz kwestia czy zamawiać dystanse, czy nie?? Jeśli tak to jakie??

Edytowane przez KrajesK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje pilnie pomocy!! Mam do kupienia felgi od Porsche 8x18 et50 przód i tył 10x18 et46 lub et65. Jakie dystanse dobrać, że by to upchnąć (piorę pod uwagę lekkie poszerzenia błotników) i które lepsze et w felach 10x18?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przodem musisz dojść do et 35, czyli dystans 15 mm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
przodem musisz dojść do et 35, czyli dystans 15 mm...

Ja mam ET35 na przodzie przy feldze 8J i oponie 225/40 i mi na glebie obciera. Kolega chyba pyta o 3B a nie 3BG, więc w 3B jest standardowe ET bodajże 42. W każdym razie ET 35 w 3B będzie na bank obcierać na przodzie. Tył 10J z ET 46 Powinno być na dobrze, bo ET65 tarło by Ci od wewnątrz. Ale z tym tyłem niech się ktoś jeszcze wypowie bo ja nie jestem pewien jak to będzie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!! Chciałbym kupić felgi ATS cup 7jx15 et 20 4x100 do mojego passata. Czy te felgi do niego wejdą?? Najbardziej boje się o ET, bo fabrycznie mam 38.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam!! Chciałbym kupić felgi ATS cup 7jx15 et 20 4x100 do mojego passata. Czy te felgi do niego wejdą?? Najbardziej boje się o ET, bo fabrycznie mam 38.

Moim zdaniem to spokojnie powinne wejść ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam możliwość kupna alufelg z Mercedesa A-clasa i mają takie dane: 7Jx17 H2 ET 57 z oponami 205/40/17. Podejdzie to do paska? Nie wiem czy to ma znaczenie ale auto jeździ na zestawie -40mm nie będzie nic ocierać itp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będziesz musiał dać dystans, bo przy tym ET felga schowa się do środka. A nie wiem czy i otworów na śruby nie będziesz musiał rozwiercać zależy z którego roku felgi, ja musiałem. Opony też nie w rozmiarze passatowskim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Będziesz musiał dać dystans, bo przy tym ET felga schowa się do środka. A nie wiem czy i otworów na śruby nie będziesz musiał rozwiercać zależy z którego roku felgi, ja musiałem. Opony też nie w rozmiarze passatowskim.

A w jakiej szerokosci i profilu najlepiej powinny być koła 17" albo 18"??

No i jakie ET?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi