Skocz do zawartości
Carrey

Czy taki rozmiar felg będzie pasował ?

Rekomendowane odpowiedzi

straszny problem, niedawno dołożyłem gwint a kilka dni temu założyłem wymażone18" i co? i mi obcierają o rant błotnika(tylko przód), np na wybojach i przy nierównej nawierzchni podczas skręcenia kuł ale tez jak chce poszaleć i ściąć zakręt, masakra

moje felgi to 18'' 7,5 szer et 54

dałem dystans(przód) 17mm czyli wychodzi et37 jak oryginalnie

opony 225/40

możecie coś poradzić, pozdrawiam

04132011745.th.jpg

04132011746.th.jpg

04132011747.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
straszny problem, niedawno dołożyłem gwint a kilka dni temu założyłem wymażone18" i co? i mi obcierają o rant błotnika(tylko przód), np na wybojach i przy nierównej nawierzchni podczas skręcenia kuł ale tez jak chce poszaleć i ściąć zakręt, masakra

moje felgi to 18'' 7,5 szer et 54

dałem dystans(przód) 17mm czyli wychodzi et37 jak oryginalnie

opony 225/40

możecie coś poradzić, pozdrawiam

04132011745.th.jpg

04132011746.th.jpg

04132011747.th.jpg

tak jak tobie pisałem że 15mm powinno być ok,teraz musisz na tokarkę z nimi i zjechać kilka mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego tez mam zalozone fele oplowskie z et 37 na przodzie i tez mi nieraz obetrze na skreconych kolach jak wpadne w dziure,takze dystans do zmniejszenia albo gwint lekko do gory,z tylu mam na dystansie i kola rowno z blotnikiem,ale chyba zdejme dystanse i tyl opuszcze jeszcze

Edytowane przez kris87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, pewnie już było, ale wyszukiwarka nie pomogła więc postanowiłem zapytać.

Otóż dzisiaj założyłem nowe felgi 18" szerokość 8 z ET 35 do tego oponka 225/40. Gwint już leży w bagażniku i będzie montowany po świętach. Planuje jeździć przeważnie na -40/-40

I tutaj moje pytanie, otóż z moich wcześniejszych przemyśleń wychodziło, że obcierać nie będzie, jak już założyłem felgi to mam wątpliwości co do przodu. Wydaje mi się, że jest bardziej wysunięty niż podejrzewałem :D Co o tym sądzicie? Nie będzie obcierać?

Pozdrawiam! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tak jak tobie pisałem że 15mm powinno być ok,teraz musisz na tokarkę z nimi i zjechać kilka mm

a czy te 2mm coś dadzą przecież to mało??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, troche na nieświadomce przywiozłem z niemiec felgi, 18" borbet, niestety jeszcze wtedy nie wiedziałem co to takiego ET i jak jest ważne ;] Po zajechaniu do wulkanizacji w celu zobaczenia jak to będzie wyglądać okazało sie własnie ze sa za blisko ponieważ ET w pasku to 38-45 a tu jest 50, moje pytanie jest czy jest sens zastosowanie jakichkolwiek dystansów?? Czy lepiej postarac sie sprzedać?? I jesli juz to jakie najlepiej ?? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ET w pasku to 38-45 a tu jest 50, moje pytanie jest czy jest sens zastosowanie jakichkolwiek dystansów?? Czy lepiej postarac sie sprzedać?? I jesli juz to jakie najlepiej ??

Jakiej szerokości są te felgi :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nie mogę założyć new topic.

Czy da się w moim pasku b6 (trend- mój błąd) wymienić aktualne wykończenia, na wykończenia chromowane ? Jeśli tak to jak to zrobić ? I jakie są tego koszty ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy da się w moim pasku b6 (trend- mój błąd) wymienić aktualne wykończenia, na wykończenia chromowane ?

Da się, bez problemu

Jeśli tak to jak to zrobić ?

Kupić takie jakie chcesz, zdjąć stare, założyć nowe...

I jakie są tego koszty ?

Wszystko w Twoich rękach. Jak dobrze pokombinujesz to będą grosze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiecie może jak zdemontowac to stare ?

Tak, żeby jak kiedyś go będe sprzedawał to żeby nie mówili, że było demontowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy czy felgi 5x112 ET40 7J będą odpowiednie do Passata B5 FL ??? rozmiar 17 cali

Jeszcze jedno pytanie a mianowicie czy ktoś z Was śmiga na oponach MINERVA F105 ??? Chcę zakupić do tych alu właśnie takie oponki 225/45/17 Czytałem recenzję i są na prawdę całkiem przyzwoite Proszę o opinie osób które takowe posiadają

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko szukam do mojego paska fele

I znalazłem coś ciekawego i mam dane felg:

ŚREDNICA: 18 CALI

SZEROKOŚĆ: 7,5 CALI

ODSADZENIE ET: 51

ROZSTAW ŚRUB: 5X112

OTWÓR CENTRYCZNY: 57

bo ja się nie orientuje za bardzo z ET

i oponki do tego 225/45/18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Felga się schowa do środka, dystans dasz i będzie oki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Koledzy czy felgi 5x112 ET40 7J będą odpowiednie do Passata B5 FL ???

Spokojnie podejdą...

8 cali z et 35 wchodzą, to 7 cali z et 40 bez problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to o fele jestem spokojny teraz czekam na opinie o MINERVA F105 bo na prawdę fajne ma opinie ale wole spytać użytkownika bo różnie to czasem bywa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spokojnie podejdą...

8 cali z et 35 wchodzą, to 7 cali z et 40 bez problemu...

To, że wchodzą 8 cali z ET 35 to wiem, bo takie 18" mam w B5 3B i jest bardzo fajnie, ale jeśli ktoś wie, to prosił bym o info jak jest z glebą na przodzie? Zadawałem już pytanie ale nikt nie odpowiedział :P a wydaje mi się, że opona (225/40) lekko wystaje i nie wiem, czy nie będzie obcierać.

Z góry dzięki i pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W B5 FL miałem 8x18 z et 35, guma 235/40/18.

Do tego eibach pro kit -30mm i zero problemów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W B5 FL miałem 8x18 z et 35, guma 235/40/18.

Do tego eibach pro kit -30mm i zero problemów...

To tyle dobrze, zakładam gwint i miałem zamiar jeździć raczej na -40/-40 więc powinno być ok, tylko zastanawiam się jak to będzie jak mnie najdzie położyć go znacznie więcej na jakąś sesyjkę czy zlocik... Będą chyba problemy, no ale to już wyjdzie w praniu :P

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3bg ma szersze błotniki od 3b, ale 8 i et 35 nie będą w 3b wystawać, ale jak chcesz to daj opone 215, zobacz sobie u kolegi wilczak ma 8cali i et 35 i opone 225/45/17 i u niego powinno być jeszcze szerzej bo profil 45 i nic nie obciera ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi