Józefoo Zgłoś #201 Napisano 3 Maja 2015 Chłopaki potrzebuje wymienić rozrząd w transporterze 2.4D ma ktoś jakiegoś mechanika godnego polecenia co by mi to zrobił? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sprat Zgłoś #202 Napisano 30 Maja 2015 Witam, auto: Toledo II 1.9 TDI ASV. Rok po czyszczeniu turbiny (i 40 tys km) auto zaczęło znów łapać tryby awaryjne. Oddałem na diagnostykę do Centrum Bosch Woliński w Wierzchowiskach k. Lublina. I się zaczęło - ponoć wyciągnęli turbinę, wszystko było OK. Wg nich przyczyną problemów był...zasyfiony EGR + nieszczelna rura IC-turbo. OK - wymienione ale auto po tygodniu znów złapało tryb awaryjny. Na reklamację do Wolińskiego - okazuje się że turbo do regeneracji (czyli to, co sam im sugerowałem...) Wymienili łopatki, wyczyścili środek turba. Niestety, nie wymienili oleju - stwierdzili, że nie trzeba...Wymieniłem sam. Koniec końców - w końcu wszystko hula aż miło (ponad 10 tys km po regeneracji - bez zastrzeżeń). Ale jednak to trochę nieprofesjonalne podejście. Nie pojechałem do pana zdzicha do stodoły... Od rzekomo najlepszego serwisu w lubelskim wymaga się czegoś więcej. Zwłaszcza, że mieli do czynienia z najpopularniejszym dieslem w Polsce. W końcu naprawili usterkę ale ile to trwało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adams Zgłoś #203 Napisano 30 Maja 2015 Centrum Bosch Woliński w Wierzchowiskach k. Lublina. mam kupony -10% na usługi w tym warsztacie, mi się nie przydadzą więc możemy się dogadać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeepHeet Zgłoś #204 Napisano 30 Maja 2015 A ja tam mam o nich średnie zdanie oddałem kiedyś do nich tylko na diagnozę 1.9 TDI 1Z 90KM w którym popękały sprężyny w pompie wtryskowej. Bez mojej zgody naprawili auto i wystawili rachunek na 1k PLN - 3 pompy bym za to wsadzil, dużo później przy modzie pompy okazało się że wymienili tylko jedną sprężynę w dodatku na inną! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radlsw Zgłoś #205 Napisano 15 Czerwca 2015 Chciałbym podnieść moc w swoim pasku AVF. Ma ktoś może namiary na DARONA. Proszę o info na PW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grucha... Zgłoś #206 Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Zerknij tu: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/366142-diagnostyka-chiptuning-elektronika/ Edytowane 2 Listopada 2016 przez Grucha... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal2381 Zgłoś #207 Napisano 12 Sierpnia 2015 Gdzie w lublinie regenerują zaciski hamulcowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilczak Zgłoś #208 Napisano 12 Sierpnia 2015 cd w konopnicy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZyWiecki Zgłoś #209 Napisano 23 Sierpnia 2015 A ja polecam Solar-car teraz na bazylianówce (boczna walecznych w lublinie) .. Mam instalacje brc, podjechałem powiedziałem co i jak i od razu wzięli się za robotę. Wymienili czujnik ciśnienia i auto odżyło. Polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grucha... Zgłoś #210 Napisano 2 Września 2015 Pany może ktoś ma godne polecenia biuro projektowe na terenie Lublina do adaptacji/wykonania projektu domu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arsen Zgłoś #211 Napisano 4 Września 2015 http://www.inwestprojekt.com/kontakt.php Możesz prosić Rajmunda. I powoływać się na kontakt od Michała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Józefoo Zgłoś #212 Napisano 6 Września 2015 Chłopaki, zaczynam poszukiwać blacharza który pospawał by moje t4 chodzi o wymianę progów przednich, wspawanie reperaturki nadkola i zaspawanie 3 dziurek 1 mniejsza 2 większe chciałbym tez od razu pomalować go chociaż do połowy. Znacie może kogoś godnego polecenia w dobrych pieniądzach. Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viper1986 Zgłoś #213 Napisano 13 Września 2015 Jeśli interesował by Cię Kraśnik to mam naprawdę dobrego blacharza - lakiernika. Nie jest drogi, wszystko robi sam i naprawdę fachowo. Pisz PW to podam więcej informacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarocin Zgłoś #214 Napisano 14 Października 2015 U kogo można się podpiąć pod kompa bo mi jakiś komunikat od czasu do czasu pojawia sie przy rozruchu "airbagsensor/b not activate" czy coś w tym stylu. zanim zacznę grzebać przy kostkach to warto by rzucić okiem w kompa. a przy okazji coś mi zamek pasażera rypi przy ryglowaniu i nie ma kierunku w lusterku... dzifne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vpuchaty Zgłoś #215 Napisano 15 Października 2015 czasu do czasu pojawia sie przy rozruchu "airbagsensor/b not activate" czy coś w tym stylu błąd pojawia się z tego co pamiętam tylko gdy uruchomisz silnik zanim zgasną kontrolki od poduch na liczniku, wydaje mi się że przy włączeniu zapłonu min airbag przechodzi jakiś check a podczas uruchamiania silnika jest duży skok napięcia w instalacji i wtedy nie aktywuje się poprawnie system airbag U kogo można się podpiąć pod kompa jak wyjdzie jakiś spot to podjadę z laptopem i VCDSem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarocin Zgłoś #216 Napisano 15 Października 2015 Dzięki puchaczu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
versystem Zgłoś #217 Napisano 24 Października 2015 wiecie może gdzie w lublinie naprawię roletę bagażnika b5fl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesiekk20 Zgłoś #218 Napisano 26 Października 2015 Mechanika Pojazdowa Krzysztof Chyrża - boczna Pl. Litewskiego, chyba Armii Wojska Polskiego. Był ktoś kiedyś u niego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzesiekLu Zgłoś #219 Napisano 28 Października 2015 panowie od pewnego czasu mam problem z b5fl 1.9 101 Spalanie mi pokazuje okolo 15l po miescie czy to jest normalne? czy cos uległo uszkodzeniu ktos sie orientuje gdzie znajde warsztat ktory to naprawi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesiekk20 Zgłoś #220 Napisano 28 Października 2015 panowie od pewnego czasu mam problem z b5fl 1.9 101 Spalanie mi pokazuje okolo 15l po miescie czy to jest normalne? czy cos uległo uszkodzeniu ktos sie orientuje gdzie znajde warsztat ktory to naprawi ? Podpinałeś pod kompa czy nie ma błędów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach