Skocz do zawartości
jarucki

Polecane Usługi w Regionie

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki potrzebuje wymienić rozrząd w transporterze 2.4D ma ktoś jakiegoś mechanika godnego polecenia co by mi to zrobił?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

auto: Toledo II 1.9 TDI ASV.

Rok po czyszczeniu turbiny (i 40 tys km) auto zaczęło znów łapać tryby awaryjne. Oddałem na diagnostykę do Centrum Bosch Woliński w Wierzchowiskach k. Lublina.

I się zaczęło - ponoć wyciągnęli turbinę, wszystko było OK.

Wg nich przyczyną problemów był...zasyfiony EGR + nieszczelna rura IC-turbo.

OK - wymienione ale auto po tygodniu znów złapało tryb awaryjny. Na reklamację do Wolińskiego - okazuje się że turbo do regeneracji (czyli to, co sam im sugerowałem...)

Wymienili łopatki, wyczyścili środek turba. Niestety, nie wymienili oleju - stwierdzili, że nie trzeba...Wymieniłem sam.

Koniec końców - w końcu wszystko hula aż miło (ponad 10 tys km po regeneracji - bez zastrzeżeń). Ale jednak to trochę nieprofesjonalne podejście. Nie pojechałem do pana zdzicha do stodoły...

Od rzekomo najlepszego serwisu w lubelskim wymaga się czegoś więcej. Zwłaszcza, że mieli do czynienia z najpopularniejszym dieslem w Polsce. W końcu naprawili usterkę ale ile to trwało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Centrum Bosch Woliński w Wierzchowiskach k. Lublina.

mam kupony -10% na usługi w tym warsztacie, mi się nie przydadzą więc możemy się dogadać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam mam o nich średnie zdanie oddałem kiedyś do nich tylko na diagnozę 1.9 TDI 1Z 90KM w którym popękały sprężyny w pompie wtryskowej. Bez mojej zgody naprawili auto i wystawili rachunek na 1k PLN - 3 pompy bym za to wsadzil, dużo później przy modzie pompy okazało się że wymienili tylko jedną sprężynę w dodatku na inną!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym podnieść moc w swoim pasku AVF.

Ma ktoś może namiary na DARONA.

Proszę o info na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie w lublinie regenerują zaciski hamulcowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cd w konopnicy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam Solar-car teraz na bazylianówce (boczna walecznych w lublinie) .. Mam instalacje brc, podjechałem powiedziałem co i jak i od razu wzięli się za robotę. Wymienili czujnik ciśnienia i auto odżyło.

Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pany może ktoś ma godne polecenia biuro projektowe na terenie Lublina do adaptacji/wykonania projektu domu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki, zaczynam poszukiwać blacharza który pospawał by moje t4 chodzi o wymianę progów przednich, wspawanie reperaturki nadkola i zaspawanie 3 dziurek 1 mniejsza 2 większe chciałbym tez od razu pomalować go chociaż do połowy. Znacie może kogoś godnego polecenia w dobrych pieniądzach.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli interesował by Cię Kraśnik to mam naprawdę dobrego blacharza - lakiernika. Nie jest drogi, wszystko robi sam i naprawdę fachowo.

Pisz PW to podam więcej informacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U kogo można się podpiąć pod kompa bo mi jakiś komunikat od czasu do czasu pojawia sie przy rozruchu "airbagsensor/b not activate" czy coś w tym stylu. zanim zacznę grzebać przy kostkach to warto by rzucić okiem w kompa. a przy okazji coś mi zamek pasażera rypi przy ryglowaniu i nie ma kierunku w lusterku... dzifne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czasu do czasu pojawia sie przy rozruchu "airbagsensor/b not activate" czy coś w tym stylu

błąd pojawia się z tego co pamiętam tylko gdy uruchomisz silnik zanim zgasną kontrolki od poduch na liczniku, wydaje mi się że przy włączeniu zapłonu min airbag przechodzi jakiś check a podczas uruchamiania silnika jest duży skok napięcia w instalacji i wtedy nie aktywuje się poprawnie system airbag

U kogo można się podpiąć pod kompa

jak wyjdzie jakiś spot to podjadę z laptopem i VCDSem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki puchaczu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie może gdzie w lublinie naprawię roletę bagażnika b5fl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanika Pojazdowa Krzysztof Chyrża - boczna Pl. Litewskiego, chyba Armii Wojska Polskiego.

Był ktoś kiedyś u niego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie od pewnego czasu mam problem z b5fl 1.9 101 Spalanie mi pokazuje okolo 15l po miescie czy to jest normalne? czy cos uległo uszkodzeniu ktos sie orientuje gdzie znajde warsztat ktory to naprawi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
panowie od pewnego czasu mam problem z b5fl 1.9 101 Spalanie mi pokazuje okolo 15l po miescie czy to jest normalne? czy cos uległo uszkodzeniu ktos sie orientuje gdzie znajde warsztat ktory to naprawi ?

Podpinałeś pod kompa czy nie ma błędów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności