kolec Zgłoś #10121 Napisano 15 Października 2019 W dniu 14.10.2019 o 12:43, StreamHD napisał: Montujemy. Ciekawe czy to coś warte. Nie wiem jak te małe ale ja kupiłem takie i o d....e rozbić musiałem wymienić na standard bo nie można było ustawić prawidłowego strumienia światła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StreamHD Zgłoś #10122 Napisano 16 Października 2019 (edytowane) 17 godzin temu, kolec napisał: Nie wiem jak te małe No te małe jak te małe - do wnętrza super. Świeci biało, jasno i ogólnie inne auto teraz zamiast tego żółtego półcienia. Tablica fajnie oświetlona i zaskoczyły mnie cofania. Żarówki tylko 8zł, myślałem, że będzie lipa a tu zdecydowana poprawa w nocy przy cofaniu. Zostaje kwestia żywotności. Diody SMD 5630 są udane ale jak będą wytrzymywały warunki w aucie to się dopiero okaże. To co Ty kupiłeś nie zda egzaminu w lampach głównych bo one nie są projektowane do współpracy z takim ułożeniem i rozkładem światła. Edytowane 16 Października 2019 przez StreamHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolec Zgłoś #10123 Napisano 16 Października 2019 4 godziny temu, StreamHD napisał: To co Ty kupiłeś nie zda egzaminu w lampach głównych bo one nie są projektowane do współpracy z takim ułożeniem i rozkładem światła. Teraz już wiem, szkoda tylko, że w opisie aukcji nic nie było na ten temat. Niestety psu w d..e parę dyszek.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawka Zgłoś #10124 Napisano 17 Października 2019 (edytowane) Odebrałem auto po naprawie klimy. Od roku co dwa miesiące ( z dokładnością kalendarzową) musiałem uzupełniać gaz. W tym czasie naprawy, które nic nie dały to ok. 1 kPLN. Minęły właśnie kolejne 2 miesiące i znów nie chłodzi. Ostatnie ciepłe dni zmusiły mnie to kolejnego poszukiwania speców w temacie. Tym razem po rozpoznaniu u znajomych i po zapoznaniu się z opiniami o tym warsztacie postanowiłem zaryzykować i oddać do "doświadczonych i nietanich" jak o sobie mówią. Po podstawieniu do Nich auta zabrali się żwawo do diagnostyki. Po ok. 10 min. okazano mi przyczynę awarii. Szybka wycena, decyzja z mojej strony i dzisiaj odebrałem. Pozostaje mi więc teraz jeździć min. kolejne 2 miesiące i wtedy odezwę się czy pomogli. Pozdrawiam forumowiczów. Edytowane 17 Października 2019 przez pawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam66655 Zgłoś #10125 Napisano 17 Października 2019 położona ceramika 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StreamHD Zgłoś #10126 Napisano 17 Października 2019 4 godziny temu, pawka napisał: Po ok. 10 min. okazano mi przyczynę awarii Jaka była przyczyna według nich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawka Zgłoś #10127 Napisano 18 Października 2019 (edytowane) Przeciek w górnej części osuszacza (dekielek) widoczny pod maską, bez śladu kontrastu (podobno tam kontrast nigdy się nie ujawni). Bąbelki pokazują się po spryskaniu cieczą od zewnątrz i faktycznie u mnie były. Edytowane 18 Października 2019 przez pawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atmosferyczny Zgłoś #10128 Napisano 25 Października 2019 Wymiana przedniej szyby Nie ma teraz żadnych rysek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StreamHD Zgłoś #10129 Napisano 5 Listopada 2019 (edytowane) Oj pójdzie bryka na części i na przetopienie. Cierpliwość się skończyła .... Od lat robie jedno, pojawia się drugie. Właśnie odzywa się dwumas wymieniany kilkadziesiąt tyś temu. Sprężarka klimy zabiła opiłkami cały układ, auto zaczęło ostatnio puszczać gęstego bąka po nocnym odpaleniu, a dokładnie wczoraj zaczął kapać skądś olej. Po niedawnej wymianie wahaczy kierownica ciężej skręca, a rozrząd ma jakieś 20 tysięcy i już coś tam szumi, szura, hałasuje. Do tego alternator już ładuje jakieś 13,6 - 13,8 jak się silnik rozgrzeje no i nadal szarpie na 1,2,3 jak puszczę / dodam gazu. Sprzedaje ktoś jakiś czarny AWX sedan w zajebistym stanie? EDIT: zapomniałem o coraz częstszym bulgotaniu z nagrzewnicy Edytowane 5 Listopada 2019 przez StreamHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StreamHD Zgłoś #10130 Napisano 10 Listopada 2019 Tak mnie Passat dziś przywitał. Chcę wysiadać a tu brzdęk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viking Zgłoś #10131 Napisano 10 Listopada 2019 ja wczoraj do majego czrnego krażownika taki to zestawik zapodałem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolec Zgłoś #10132 Napisano 2 Grudnia 2019 Wymiana części wiązki elektrycznej do podświetlenia tablicy rejestracyjnej . Po prostu kabelek się"ukiwał" na przejściu klapa-błotnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StreamHD Zgłoś #10133 Napisano 2 Grudnia 2019 Miałem wymieniać oring między chłodniczką oleju, a filtrem ale nie szło odkręcić za groma to postanowiłem dokręcić i nawet się udało - to chyba załatwiło sprawę Wymiana filtrów kabiny i powietrza Wymiana płynu w wspomaganiu i skrzyni bo minęło 50 000 od ostatniej zmiany 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StreamHD Zgłoś #10134 Napisano 13 Grudnia 2019 Szybka akcja Ściągałem kanapę żeby coś sprawdzić i wyszła brzydka sprawa. Skorodowany otwór. Narazie ogarnąłem od góry ale trzeba i szybko od dołu to zrobić. Najpierw szlif w celu usunięcia ile się da, potem chemiczne wytrawianie Fertanem, potem epoksyd Novol 360 w celu stworzenia szczelnej i trwałej bariery. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StreamHD Zgłoś #10135 Napisano 27 Grudnia 2019 Święta z Passatem - Wymienione audio na Morel Tempo Ultra 602 - Wymieniony zamek kierowcy. Wreszcie auto widzi otwarte drzwi - Korzystając z okazji jeszcze doprawiłem wygłuszenie drzwi Niestety nie obyło się bez tony przekleństw. Blacha założona, wszytko picuś glancuś i szczęki podnośnika wyjechały do góry i się obróciły poziomo i przez co blacha z podnośnikiem tak się zakleszczyła, że nie szło jej wyrwać. Pół godziny szarpałem, musiałem te szczęki nagiąć do granic wytrzymałości, żeby odkleszczyć całość. Byłem pewien, że ubiłem mechanizm ale cudem ocalał. 3 w nocy a ja klnę przez pół godziny... Dziś już wszytko zdrobione, a jutro trza się brać za wymianę klapy ❤️ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin_pesel Zgłoś #10136 Napisano 27 Grudnia 2019 @StreamHD morele napędzasz jakimś wzmacniaczem? Może założył byś temat w dziale Mój Passat? Widać że trochę działasz, byłoby co przeglądać bo B5 tam coraz mniej się robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Saint Zgłoś #10137 Napisano 28 Grudnia 2019 A oprócz tematu napisz skąd jesteś, szuwarowo-bagienne to odwiedzane rejony, może się zmontuje spota ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StreamHD Zgłoś #10138 Napisano 29 Grudnia 2019 W dniu 27.12.2019 o 20:41, marcin_pesel napisał: @StreamHD morele napędzasz jakimś wzmacniaczem? Może założył byś temat w dziale Mój Passat? Widać że trochę działasz, byłoby co przeglądać bo B5 tam coraz mniej się robi Morele aktualnie wygrzewają się na znakomitym Sony XM 5520 ale już jedzie Alpine MRV-F407 i zapnę je albo w bi-amp albo w mostku. Zobaczę co da lepsze brzmienie. Co do tematu to sam nie wiem bo nie robię nic spektakularnego. Zwykłe dłubanie. Daleko mi do modyfikacji jakie robicie u siebie. Ja tylko naprawiam i ratuję tego grata. Jutro będę męczył klapę tył. Kupiłem za 100zł w stanie prawie ideał. Taki naprawdę maluteńki rdzawy nalocik tam za listwą z podświetleniem i klapa będzie zdrowa jak nówka. Poprawię też inzynierów bo rozkręciłem ją na części i widać gdzie zaczyna się agonia klap sedanowych. Zrobię tak, że nic jej nie ruszy do końca życia paska. Bardzo się zastanawiam nad usunięcie napisów z klapy i zostawić tylko znaczek. Chyba spoko by było. @The_Saint Szczytno - Olsztyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Saint Zgłoś #10139 Napisano 30 Grudnia 2019 7 godzin temu, StreamHD napisał: @The_Saint Szczytno - Olsztyn. Działdowo niedaleko ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StreamHD Zgłoś #10140 Napisano 5 Stycznia 2020 Audio skoczyło o poziom wyżej. Morel tempo Ultra 602 + Alpine MRV 407 właśnie zamontowane. To już mój czwarty zestaw audio w Passacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach