Skocz do zawartości
Gość marekbie

[B5] Problem z hamulcami

Rekomendowane odpowiedzi

oki dzięki za pomoc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CYRAX ile kosztowalo cie nowe vacum, i czym sie rozni serwo J od M, oprocz tego ze jedno jest z audi?

Czy vacum kupiles o tych samych numerach (nie znalazlem tego w twoich postach)?

Edytowane przez Jericho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie co macie problem z abs jak zmienialiscie klocki napewno ruszyliscie czujniki trzeba je spowrotem naprowadzic na swoje miejsce i poproblemie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawiła mi się kontrolka (czerwony wykrzyknik) podczas odpalania auta. Dolałem płynu hamulcowego ale problem nadal występuje. Podczas odpalania trzykrotnie słychać sygnał dźwiękowy, zapala się czerwona kontrolka układu hamulcowego oraz kontrolka od ABSu. Po chwili gaśnie. Co może być przyczyną? Passat 3B 1997rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałeś aku, nie masz problemów z odpalaniem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie mam, zastanawiałem się jeszcze właśnie nad akumulatorem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymień akumulator - powinno pomóc :dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pojawiła mi się kontrolka (czerwony wykrzyknik) podczas odpalania auta. Dolałem płynu hamulcowego ale problem nadal występuje. Podczas odpalania trzykrotnie słychać sygnał dźwiękowy, zapala się czerwona kontrolka układu hamulcowego oraz kontrolka od ABSu. Po chwili gaśnie. Co może być przyczyną? Passat 3B 1997rok.

Sprawdź akumulator przyrządem do mierzenia pod obciążeniem-maja taki w porządnych sklepach moto.Przy okazjj warto by było sprawdzić ładowanie-powinno oscylować w granicy 13,8V do 14,2V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość goldpedro

ja ma ten sam problem akumulator wymienilem ale nie pomoglo problem zostal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na noc zostawiłem prostownik i rano auto odpaliło bez problemu, bez sygnału, więc u mnie to wina akumulatora. dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy rano, po calonocnym staniu, przed odpaleniem silnika macie twardy/sztywny pedal hamulca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy rano, po calonocnym staniu, przed odpaleniem silnika macie twardy/sztywny pedal hamulca?
nie powinno tak być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przed odpaleniem już jest twardy i stoi na zewnątrz to cóś przymarzło :taksobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość goldpedro
Jak przed odpaleniem już jest twardy i stoi na zewnątrz to cóś przymarzło

u mnie na pewno nie przymarzlo mieszkam w anglii ostatni przymrozek mielismy w mojej okolicy miesiac temu

z hamulcami problemow niemam poza tym ze swieci kontrolka ABS-u mroga czerwony wykrzknik i piszczy 3 razy przy odpalaniu plyn hamulcowy w normie akumulator nowy wszystkie bezpieczniki sprawdzone klemy nowe brak komunikacji VAGiem z ABS-em pomozcie cos bo ja juz niewiem co robic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
u mnie na pewno nie przymarzlo mieszkam w anglii ostatni przymrozek mielismy w mojej okolicy miesiac temu

z hamulcami problemow niemam poza tym ze swieci kontrolka ABS-u mroga czerwony wykrzknik i piszczy 3 razy przy odpalaniu plyn hamulcowy w normie akumulator nowy wszystkie bezpieczniki sprawdzone klemy nowe brak komunikacji VAGiem z ABS-em pomozcie cos bo ja juz niewiem co robic

sterownik do regeneracji zimne luty jest opis na forum co i jak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość goldpedro
sterownik do regeneracji

ktory jaki opis bo nie moge znalezc daj linka prosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem podobny problem, powodem była woda która przedostała się do serva i zamarzła. Skończyło się to wymianą serva ale na ten temat z tego co pamiętam jest osobny wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W BMW tez tak sei dzieje czesto, jak petal z rana jest twardy to zaczyna juz sie cos niemilego dziac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W BMW tez tak sei dzieje czesto, jak petal z rana jest twardy to zaczyna juz sie cos niemilego dziac.

Podawaj konkrety a nie o jakichś Biemdablju piszesz,co niema nic wspólnego z Passatem! :hyhy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi