kamilse6 Zgłoś #241 Napisano 12 Lutego 2012 witam, mam passata 1,9tdi 90km. Mój problem wygląda następująco. Kontrolka od grzania zapala się i świeci się jak by grzały świece i wszystko było w porządku . Rzeczywiście jest jednak inaczej. Kontrolka sygnalizuje grzanie a tak na prawdę się świece nie grzeją. gdy odłączyłem czujnik temperatury świece grzeją lecz nie pokazuje temp. Co jest przyczyną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RomanS Zgłoś #242 Napisano 12 Lutego 2012 gdy odłączyłem czujnik temperatury świece grzeją lecz nie pokazuje temp. Co jest przyczyną ? No przyczyna, że nie pokazuje temperatury jest właśnie fakt, że odłączyłeś czujnik Wyglada, że czujnik do wymiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilse6 Zgłoś #243 Napisano 13 Lutego 2012 poszukuje przyczyny braku grzania świec żarowych. to że nie pokazuje jak odłączony to oczywiste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RomanS Zgłoś #244 Napisano 13 Lutego 2012 No dla mnie oczywiste ale Ty pytałeś co jest przyczyną Wymień czujnik temperatury bo z tego co napisałeś to on jest winien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tusiek Zgłoś #245 Napisano 18 Lutego 2012 czy pisząc 350000 masz na myśli 6 ostanich znaków numeru VIN? Ja mam Vina 290000 i auto z 2004 roku. Tak dokładnie chodzi o ostatnie cyfry VIN, tylko nie dopisałem że dotyczy VIN rocznika 2002 czyli dla samochodów z 2002r i VIN powyżej 350000 (oznaczenie VIN "3b-2-350001"). U Ciebie już na pewno powinny być długie bo rok 2004. Zastanawiam się tylko czy jeśli były w oryginale 92mm, czy można założyć 97mm czy oby na pewno nic się nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adaho800 Zgłoś #246 Napisano 19 Lutego 2012 No i jak tam kolego z tymi świecami tobie poszło bo ja mam taki sam problem.O co chodzi z tym czujnikiem i o który chodzi bo temp. mi pokazuje wszystko ,przekaźnik pyknie niby po grzaniu świecy a tu lipa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbertjz Zgłoś #247 Napisano 12 Marca 2012 Ja potrzebuje świeczki do b6 2.0tdi 170 koni co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romi Zgłoś #248 Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) Ja potrzebuje świeczki do b6 2.0tdi 170 koni co polecacie? Polecamy nr ori N 105 798 05 a co sobie kupisz to już Twój wybór A tak na poważnie, to raczej nie masz dużego wyboru, bo jedynie (z takich znaczących producentów) NGK produkuje świeczki do Twojego autka. Świece żarowe D-Power 55, nr katalogowy NGK 9864. Edytowane 12 Marca 2012 przez Romi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbertjz Zgłoś #249 Napisano 19 Marca 2012 Dzięki wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpol Zgłoś #250 Napisano 25 Maja 2012 no dobrze to ja z innej beczki zapytam.mam do wymiany swiece i teraz pytanie.one odkreca sie ok czy mam sie obawiac ze ktoras sie ukreci.czesto sie to zdarza przy wymianie swiec.napiszcie jak to u was przebiegalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noss Zgłoś #251 Napisano 22 Czerwca 2012 podpowiedzcie proszę jaki numer mają oryginalne świece do B6 (BXE) z 2007r 1.9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacekkutno Zgłoś #252 Napisano 30 Lipca 2012 Hmmm zastanawiam się czy można sprawdzić stan świec żarowych ich kondycje VAGiem??? Czy w jakiś inny sposób bez wykręcania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RomanS Zgłoś #253 Napisano 30 Lipca 2012 Hmmm zastanawiam się czy można sprawdzić stan świec żarowych ich kondycje VAGiem??? Czy w jakiś inny sposób bez wykręcania? VAGiem nie można. Bez wykręcania mozesz sprawdzić omomierzem oprność (wiadomo, zero=przepalona), poza tym wszystkie powinny miec podobną i zbliżoną do nowych Po drugie możesz to zrobić jak robią wszyscy elektrycy, czyli dotykać kabelkiem, na którym masz + akumulatora do główki świecy, powinno iskrzyć. Możesz wykonać bardziej "kulturalną próbę", tzn. podłączyć kabel z żróweczką jednym końcem do + a drugim do świecy, powinna zaświecić ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barman Zgłoś #254 Napisano 2 Grudnia 2012 Odgrzeje troche kotleta, z tego co wszystko czytam to sam już nie wiem jakie świece ma założyc do swojego passka AVB vin 3BZ2P173503. 92mm czy 97mm, jakie NGK czy Beru?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
weak_michael Zgłoś #255 Napisano 2 Grudnia 2012 Odgrzeje troche kotleta, z tego co wszystko czytam to sam już nie wiem jakie świece ma założyc do swojego passka AVB vin 3BZ2P173503. 92mm czy 97mm, jakie NGK czy Beru?? 97 mm,kup po prostu tańsze;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
potmar Zgłoś #256 Napisano 2 Grudnia 2012 Wiam Mam pytanko , posiadam Passata 2.0 , 136 KM, 2004r. DPF, silnik BGW, skrzynia HHQ VIN WVWZZZ3BZ4E273279. Potrzebuje swiecez zarowe, i tutaj mam problem bo numer swiec z ETKI to N 105 916 07 (BOSCH 0 250 402 004, 5V), okazuje se ze produkcja tej swiecy zakonczyla sie w lutym 2011 roku co nie oznacza ze jest niedostepna, ale problem polega na tym ze nie moge znalezc zamiennika, M10x1x27 tzn. gwint M10, PIN 1mm, glabokosc w glowicy 27mm. Niestety nie znam napiecia tych swiec bo podaja ze jest 5V, znajduje zamienniki 7V ale wymiar glebokosci w glowicy jest 30mm a ja mam podane ze powinno byc 27mm , czy nie powoduje to jakiejs roznicy , czy nie dojdzie do zetkniecia tloka ze swieca no i napiecie 5V, gdzie wiekszosc zamiennikow jest na 7V, niestet nie jeste mechanikiem a szkoda Pozdrawiam i z gory dzikuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romi Zgłoś #257 Napisano 2 Grudnia 2012 Wiam Mam pytanko , posiadam Passata 2.0 , 136 KM, 2004r. DPF, silnik BGW, skrzynia HHQ VIN WVWZZZ3BZ4E273279. Potrzebuje swiecez zarowe, i tutaj mam problem bo numer swiec z ETKI to N 105 916 07 (BOSCH 0 250 402 004, 5V), okazuje se ze produkcja tej swiecy zakonczyla sie w lutym 2011 roku co nie oznacza ze jest niedostepna, ale problem polega na tym ze nie moge znalezc zamiennika, M10x1x27 tzn. gwint M10, PIN 1mm, glabokosc w glowicy 27mm. Niestety nie znam napiecia tych swiec bo podaja ze jest 5V, znajduje zamienniki 7V ale wymiar glebokosci w glowicy jest 30mm a ja mam podane ze powinno byc 27mm , czy nie powoduje to jakiejs roznicy , czy nie dojdzie do zetkniecia tloka ze swieca no i napiecie 5V, gdzie wiekszosc zamiennikow jest na 7V, niestet nie jeste mechanikiem a szkoda Pozdrawiam i z gory dzikuje za pomoc Powinno podejść NGK z pliku poniżej. Uderz do kolegi Mariobros http://forum.vw-passat.pl/members/71306-Mariobros , Ona ma taki sam silnik i z tego co wiem, to własnie takie świeczki NGK zakładał. swieca.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
potmar Zgłoś #258 Napisano 2 Grudnia 2012 Dzieki za szybka odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariusz198012 Zgłoś #259 Napisano 3 Grudnia 2012 witam Panowie co polecacie do wcześniejszego "potraktowania- zapsikania" świec żarowych na kilka dni przed ich próbą wykręcenia aby zabieg ten przebiegł prawidłowo? WD 40 czy coś innego ? oraz czy nowe świeczki-gwint trzeba smarować jakimś specjalnym smarem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin6622 Zgłoś #260 Napisano 3 Grudnia 2012 mam pytanie odnosnie konrolki od swiec , u mnie spirala od swiec doslownie sie zapala i gasnie , w lato uwazam to za normalne ale teraz gdy jest pare st na minus? czy to moze swiadczyc o spalonych swiecach?? poza tym ostatni lekko szarpnol jak odplil wiec dalo mi do myslenia ,poki co pali od kopa ale jak przyjda wieksze mrozy, zmieniam zaraz filtr paliwa i zastana wiam sie czy za jedna robota nie dac nowych swieczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach