Skocz do zawartości
Gość bania1980

Test klimatyzacji w B6

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wrażenie,że moja chłodzi zbyt słabo.Pojechałem kawałek paskiem B5 i w stosunku do mojego mrozem wiało z nawiewów.. Czy można VAGiem dokonać jakichś korekt temperatury w dół?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mam to samo odczucie jadąc fiatem żony. Tam, to można sopli pod nosem się dorobić, w porównaniu do passka :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korekt temperatur raczej nie wykonasz. Trzeba się przyzwyczaić. W B6 klima działa inaczej niź w B5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oznacza,że wszelkie czujniki są ustawione na stałe i nie trzeba nic adaptować, korygować,ustawiac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie po teście mam takie kody.

Jest to silniczek v159 - na szczęście ten od strony pasażera.

U mnie nic nie stuka w klimie, tylko pojawia się sporadycznie ten błąd. VCDS również go pokazuje, po wykasowaniu jest ok, ale za kilka dni wraca. Dodatkowo jak włączam ogrzewanie w aucie to wydobywa się nieprzyjemny zapach. Myślalem, ze to od klimy, odgrzybiałem, ozonowalem i w momencie chlodzenia nic nie czuć, natomiast jak wlacze ogrzewanie to smród nie do wytrzymania.

Czy w gre wchodzi tylko wymiana na nowy czy moge go zamienić z silniczkiem v71 i nie będzie błędów? Czy to od tego silniczka moze byc ten smród podczas ogrzewania?

8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U mnie po teście mam takie kody.

Jest to silniczek v159 - na szczęście ten od strony pasażera.

U mnie nic nie stuka w klimie, tylko pojawia się sporadycznie ten błąd. VCDS również go pokazuje, po wykasowaniu jest ok, ale za kilka dni wraca. Dodatkowo jak włączam ogrzewanie w aucie to wydobywa się nieprzyjemny zapach. Myślalem, ze to od klimy, odgrzybiałem, ozonowalem i w momencie chlodzenia nic nie czuć, natomiast jak wlacze ogrzewanie to smród nie do wytrzymania.

Czy w gre wchodzi tylko wymiana na nowy czy moge go zamienić z silniczkiem v71 i nie będzie błędów? Czy to od tego silniczka moze byc ten smród podczas ogrzewania?

U mnie jest ten sam błąd na wyświetlaczach od klimatronika - ale na kompie jest info "Silnik pozycjonujący dla zaworu klapowego temperatury prawy V159 - wartość rezystancji za duża" <moje tłumaczenie z angielskiego>. Czyli silnik działa ale czasami potencjometr na nim źle podaje wartość. Jak będę miał czas to zamienię go z tym drugim. A tak to olać go i jeździć - albo wydać $ na nowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Też mam "cykające" klapki w klimie- czyli standard.

Ostatnio po teście klimy( econ+obieg zamknięty) wcisnąłem jeszcze econ+nawiew na twarz ale NA WŁĄCZONYM ZAPŁONIE i zauważyłem, że silniczki nie stukają już tak głośno. Trochę pomogło, ale nie wiadomo na jak długo.

M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam problem potrzebuje przywrócić ustawienia fabryczne w klimatroniku ale w vcds mam nieaktywny klawisz "adaptacja" potrzebny do tego jest jakiś login?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy na panelu klimy od CC da rade sprawdzić błędy??? jaką kombinacje klawiszy włączyć???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przemek test był robiony i nowe ustawienia siłowników wszystko jest oki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę robił nowego tematu, zapytam tutaj, wygląda na to, że padł mi silniczek nastawczy klapy temp lewy 3C1 907 511. Pamiętam, że kiedyś na forum były namiary na osobnika, który sprzedawał je w bardzo dobrych cenach. Nie mogę tego nigdzie znaleźć. Czy ktoś może mnie poratować?

Z góry dzięki!

Edytowane przez Juma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
przemek test był robiony i nowe ustawienia siłowników wszystko jest oki

Wojtas na przyszłość się przyda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Mam problem potrzebuje przywrócić ustawienia fabryczne w klimatroniku ale w vcds mam nieaktywny klawisz "adaptacja" potrzebny do tego jest jakiś login?

Pomoże mi ktoś? potrzebny mi kod do postępu upoważnionego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wiadomo na chłodnicy są dwa wentylatorki. Sprawdzenie mniejszego to proste podłączenie pod 12 V i tu nie ma problemu. Jak sprawdzić czy duży (4 pinowy) jest OK ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro mija 10 dni odkąd zadałem pytanie i zero odzewu. Czy naprawdę nikt nie wie jak sprawdzić czy duży wentylator na chłodnicy jest OK ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj moje posty.Miałem podobny problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobiłem test climy i mam 2 błędy:

z lewej 4f9 - czy jeśli ten błąd jest z lewej to padł lewy silniczek?

z prawej 03.h - niegdzie nie mogę znaleźć co to może być

prośba o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to nie czasem że błąd wystąpił 3 razy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Zrobilem przed chwila test klimy w moim pasku i pokazalo mi sie cos takego ::

http://i48.tinypic.com/34nmd1z.jpg

ktos moze mi to rozszyfrowac??? :P

Jeszcze przy okazji mam jedno pytanie.

Zauwazylem ostanio ze od strony pasazera z nawiewu nie leci cieple powietrze niezaleznie od

ustawionej temp. Czy ktos juz sie z tym spotkal ??? Co trzeba wymienic ??

poozdro

Edytowane przez bartekzks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 f to chyba bez błędu ale na 100% pewny nie jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi