Skocz do zawartości

nTomek

Moderator
    • Zawartość

      840
    • Rejestracja

    • Ostatnia wizyta

    • Wygrane w rankingu

      8

    O nTomek

    • Urodziny 25.04.1976

    Informacje osobiste

    • Imię
      Tomek
    • Płeć
      Mężczyzna
    • Miejscowość
      Podkarpacie

    Samochód

    • Generacja
      B7
    • Silnik
      B7 2.0 TDI 140KM (CFFB) 4x4
    • Rok produkcji
      2012

    Ostatnie wizyty

    906 wyświetleń profilu
    1. No to pokaż ten bajt 23 bo na zdjęciach masz tylko 21 i mniejsze.
    2. A jaką masz wersję VCDS'a? Może jakaś starsza niż u znajomego? Niemniej jednak tę diagnozę masz włączoną.
    3. Nie pytam co tam masz bo przecież widzę. Podpowiadam ci żebyś zmienił kodowanie bajtu 1 z wartości 00 na 08.
    4. A zakodowałeś ten jeden bit 3 w bajcie 1?
    5. Spróbuj ustawić bit 3 w bajcie 1. Użyj do tego menu LCode2 bo w podstawowym ten bit jest niewidoczny. Wszystkie BCM'y z ledami w rejestracji mają ten bit ustawiony na 1. Chyba miałeś na myśli moduł Gateway.
    6. @Venom6666 kolega Krawcol82 nie ma uprawnień do moderacji. Twoje pytanie podłączyłem do ogólnego, istniejącego tematu, w którym rozmawiamy o zaletach i wadach modelu B6/B7 w kontekście ewentualnego zakupu, bo ono (twoje pytanie) też było ogóle, bez wskazywania konkretnego egzemplarza jako obiektu zainteresowań. Poza tym zostawiłem ci link, więc wiadomo co się stało z twoim tematem.
    7. @Krawcol82 kolega zadał pytanie ogóle, a link do ogłoszenia to potwierdzenie, że Alltrack 4motion 170KM występował też w manualu.
    8. nTomek

      Brak klimy, sprzęgło nie załącza

      @maany1 Jest tu już podobny temat więc twój przeniosłem. Dodatkowo możesz sprawdzić czy nie masz rdzawego nalotu na sprzęgle i w okolicy - patrz post.
    9. No i właśnie o to chodzi jak masz skonfigurowany ten moduł. Ja mam fabrycznie ledy w rejestracji i bit 7 w bajcie 17 mam na 0.
    10. 60 znaków jakie masz w polu "coding" w module pod adresem 09.
    11. Wklej oryginalne kodowanie twojego BCM'a.
    12. Szukasz usługi czy porady? Jeśli to pierwsze to zły dział, jeśli zaś drugie to zrób autoscan i wklei tu. Jak można rozmawiać o twojej konfiguracji, wiedząc tylko jaki masz numer modułu Bordnetz?
    13. @Krawcol82 w kodowaniu bramek 7N0.. nie ma nic o DLA/FLA i innych modułach. To zostało przeniesione do "Installation List". Co do wersji VCDS'a to faktycznie za stary. @Mattio Poniżej opcje kodowania twojego modułu Xenon Range (bajty 2 i 5 są nieużywane): W wersji EU bajt 3 - bit 0 ma być wyłączony, oraz bajt 6 = 02.
    14. Jak miałem chińskie radio w aucie i org. BT (chociaż nie działał) to w module Gateway zaznaczyłem Telefon i Radio. Były błędy typu brak komunikacji z modułem radia ale nie było błędu kodowania.
    15. A kasowałeś błędy i dalej wracają?
    ×

    Powiadomienie o plikach cookie

    Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności