Jump to content

zima18

  • Content Count

    2,687
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Seller statistics

  • 0
  • 0
  • 0

1 Follower

About zima18

  • Birthday 06/15/1991

Informacje osobiste

  • Imię
    Mateusz
  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Białystok

Samochód

  • Generacja
    B7
  • Silnik
    B7 2.0 TDI 177KM (CFGC) DSG
  • Rok produkcji
    2014

Recent Profile Visitors

4,708 profile views
  1. To jeszcze kilka fotek z montażu. Szybę wymieniałem sam, trochę roboty było, ale jakoś poszło. Mocowanie taśmy od strony kierowcy Mocowanie taśmy od strony pasażera. Tutaj nie ma uchwytu na kostkę, także jakieś prowizoryczne rozwiązanie z uchwytem na taśmę dwustronną. Przekaźnik zamontowałem z lewej strony sterownika silnika, miejsce akurat było ładne, nie trzeba było się pchać z wiązkami od silnika. I jeszcze mocowanie kostki od strony kierowcy. Wiązka poszła do środka bez problemu przez te cycki. Podłączony plus po zapłonie bezpiecznik SC15, wyzwalanie przekaźnika z BCM kostka B pin 23. Masa na górze szyby, plus do przekaźnika z SB27, tutaj tylko mam problem z pinem, bo myślałem że to mniejszy, a to jednak duży pin, zostanie chyba tylko ASO, żeby go kupić. Szyba zakodowana w 09. Przekaźnik się załącza, kupię pin do SB27 i czekać na zimę i testować.
  2. Ok, dzięki za info. Jakby ktoś jeszcze podrzucił kodowanie z fabryki z grzaną szybą było by miło.
  3. Po wymianie szyby ze zwykłej na grzaną, trzeba coś zmieniać w opcjach czujnika deszczu/światła w Bajcie 1 ? Standardowo było ustawione 30 Light Sensor Correction 48 % - Green Glass U kolegi grzanie przedniej szyby było fabryczne i ma ustawione 4D, tylko do tego kodowania nie ma opisu. Mógłby ktoś jeszcze z fabryczną grzaną szybą zerknąć na swoje kodowanie i podrzucić, będę wdzięczny.
  4. Panel klimatyzacji z przyciskiem grzanej przedniej szyby. 3AA 907 044 BT Sprawny.
  5. Na sprzedaż panele przełączników. Na przycisku offroad rysa, widać na fotce. Pierwszy cena 50 zł, drugi cena 20 zł.
  6. Nie Grzegorz, są czerwone, tylko tak zdjęcie zrobione, że wyglądają na żółte.
  7. Testować tego nie testowałem, bo rezystory miałem wlutowane, ale z powodu braku 402, uzbroiłem się w 390 i to chciałem lutować jakby nie było na płytce. Rezystory mają swoją tolerancję, więc te parę ohm będzie w ramach tolerancji.
  8. a flash u Was zawsze dochodzi do 100 %, czy kończy się też na 99 % ?
  9. A jeszcze tak pomyślałem, te pliki lbl z danymi do odczytu pompy przez VCDS po flashu, to nic innego jak tylko wrzucić w folder VCDS Labels i wszystko ? Bo tak się zastanawiam czy to może VCDS nie może odczytać tej pompy po flashu bo coś z tymi plikami lbl ?
  10. Pierwszą popsułem przy wylutowaniu eepromu, także poszła w ruch druga, pierwsza do wyrzucenia. Zasilacz przerobiony, żeby dawał 12 V i obciążalność prądowa była wydajna. 5 A daje, bo na tym zasilaczu testowałem hak, także silniczek od haka ciągnął cięgno. Na zasilaczu z 11.94 V, może faktycznie mało, podepnę pod auto, żeby było 12.5-13. I spróbuję sflashować.
  11. Zasilacz wydajnościowo jest okej. Także pod względem stabilizacji napięcia tutaj problemu na pewno nie ma. Może VCP nie daje rady z flashem pompy ? Sterownik od PLA sflashowałem bez problemu. Kodowanie na ACC przyjmuje.
  12. Dobrze, tylko, że przy flashowaniu wysypuje się wsad, i zostaje z czymś takim jak na drugim zdjęciu. I pytanie, gdzie jest błąd ? Pamięć wlutowana elegancko, po zmianie zawartości pamięci wszystko można z pompą zrobić, są adaptacje, kodowania, bloki pomiarowe. A po flashu wszystko się wysypuje, czy może VCP nie daje rady ?
  13. To numer seryjny nie jest mi potrzebny. Zmieniłem pamięć żeby było VE do obsługi ACC. Jeżeli jest VE to trzeba koniecznie wgrywać nowy wsad, czy mogę zostać na tym co jest, czyli fotka pierwsza z postu #207, żeby śmigał radar ? Dąże do tego, że po flashowaniu pompy, pompa się wysypuje.
  14. Wgrałem swój wsad, który ściągnąłem przy pierwszej próbie odczytu eepromu i pompa dalej nie hulała. Wgrałem wsad od Tomka, który mi podesłał i pompa ożyła. Coś chyba namieszałem przy pierwszej próbie odczytu eepromu, może słabe połączenie kości z programatorem było i się wysypało. Teraz znów trzeba lutować, zmienić wartości i zobaczymy jak będzie dalej. Dzięki Tomku No i bryndza. Na górze lux, wszystko działa, a po flashowaniu, teraz zacząłem od wsadu 3AA614109__0023 jest to samo co było przedtem. Gdzie jest błąd, nie wiem.
  15. Patrząc po forach ludzie tą pompę 3AA 614 109 AQ, zmieniali eeprom, wgrywali wsad nowy i hulało.
×
×
  • Create New...

Important Information

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Terms of Use oraz Privacy Policy