Skocz do zawartości
sergiusz-

[B5] Rozmiar felg do B5 3BG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem nowy i proszę o wyrozumiałość. Chcialbym zalozyc felgi aluminiowe 16 cali et 50, 7J*16h2 i moje pytanie jest takie, czy beda pasowac bez problemu do auta i jakie oponki kupic? dodam jest to passat na fabrycznym zawieszeniu,kombii. Dzieki i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą pasować ;) , ja bym dokupił sobie opony 205/55r16 czyli taki standardowy rozmiar na paska :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie :) A i jeszcze sruby mocujące jaka musza miec dlugosc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie tylko tramwaj na felgach od golfa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam okazję korzystnie kupic felgi z oponami:

Przód 19", szerokość 8,5", Et35

Tył 19", szerokość 9", Et35

Opony wszystkie 4 255x35x19

Pasiora mam posadzonego ok 3-5cm na przodzie.

Wejdą te koła?

Zaznaczam, że mam sedana :-)

Mega daleko ode mnie są, więc jechać i przymierzyć raczej nie wchodzi w grę ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, znajdzie się jakiś dobry człowiek który podpowie mi czy felga 17cali 8,5J ET30 z oponą 215/45 będzie bezinwazyjnie siedziała w pasku B5 3B? Super by było jak by ktoś wrzucił fotki jak to wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam pytanko jakie oponki polecacie do felgi 18 et45 7.5 cala szerokosci, passat b5 kombi na gwincie prawie maksymalnie skrecony w dol tak zeby nie tarlo nic ?? bo chce kupic nowki oponki a nie chce miec pozniej problemow ze beda tarły albo cos, z gory wielkie dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 8.5cala et 35 18" i wystaja poza obrys:doh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie wejda felgi 19 cali 8,5 szerokie et42 z dystansem 20mm opona 225/35/19

???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema mam pytanko czy na te felgi r18 7,5 cala et 45 jak samochod bedzie na glebie to czy jak zaloze opony 225/40 nie bedzie nic tarlo ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
siema mam pytanko czy na te felgi r18 7,5 cala et 45 jak samochod bedzie na glebie to czy jak zaloze opony 225/40 nie bedzie nic tarlo ??

nic Ci nie bedzie tarło, mało tego kolo bedzie schowane w nadkolu bo felga jest wąska, a ET duze.

ja mam 8 cali felga na ET27 i nic nie trze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak bedzie schowana to sie dystanse zalozy :) poprzednio mialem 17 et 35 8 cali szer oponki 225/45 i z przodu mi tarlo o blotnik. poki był na seryjnym zawieszeniu wszystko bylo ok dopiero na glebie mi tarl, i ranty od blotnikow ,,gryzły ,, mi opony

---------- Dodano o 20:51 ---------- Poprzednia wiadomość o 20:51 ----------

nic Ci nie bedzie tarło, mało tego kolo bedzie schowane w nadkolu bo felga jest wąska, a ET duze.

ja mam 8 cali felga na ET27 i nic nie trze

dzieki za odpowiedz :0 pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam czytałem dużo na temat felg i mam pytanie chce kupić większe koło mam teraz 195/65/15 myślę tak nad 17-18.Proszę was poradzicie mi jakie koło dać i rozmiar dokładnie?Mam oryginalne zawieszenie i te 15 dziwnie wyglądają i myślę tak o większym kole ale od razu mowie często jeżdżę we 4-ke i nie chce by coś tarło.Koło większe i na razie żadnej gleby nie będzie wiec musi to ładnie wyglądać i nie ocierać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup oryginalne phoenixy w 17 calach, 7 cali szerokie et 37 opony 225/45 i bedzie malina :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie mam pytanko do znawców tematu

aktulanie jezdze na oponach 225/45/17 felga 8 cali ... no i właśnie jezdzi sie szczerze mowiac jak wozem drabiniastym kazda dziurka wszystko czuc makabrycznie staram sie przyzwyczaic ale naprawde ciezko (szkoda zawieszenia). i teraz tak sie zastanawiam jak bym zalozył na te felgi np opony 215/55/17 albo 225/50/17 dało by to cos ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dało by ale raczej nie wiele, 16 cali felga ma profil opony 55 wiec ten chyba akurat odpada(bo średnica koła bedzie za duza), 50 jeszcze dało by sie znieść, ale chyba w poszukiwaniu komfortu lepiej kupic 16. Przynajmniej takie jest moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak by wrzucic 205/55/17 to tragedia by była nie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to juz jak kto woli, średnica koła nie bedzie zachowana, powiem tak, odpowiadajac na pytanie, jesli założysz na 17 profil 55 napewno bedzie wygodniej, ale auto moim zdaniem bedzie wygladało jak kupa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 18cali 8.5 szerokie i et35... wystaja poza obrys:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. Czytam wasze wypowiedzi i dalej mam mętlik w głowie. Otóż jakie felgi kupić aby pasowały do passata bt 1997 1.9 tdi 3B.

Wiem co to ET itp. ALe czy przykładowo ET 50 bedzie wchodziło bez efektu tranwaju bez dystansów. Oraz czy nie ma zbytnio róznicy w średnicy 6,5 - 7 ". Dzięki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi