Skocz do zawartości
sergiusz-

[B5] Rozmiar felg do B5 3BG

Rekomendowane odpowiedzi

Czy taka polerke mozna zrobic z kazdej aluminiowej felgi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy taka polerke mozna zrobic z kazdej aluminiowej felgi ?

Oczywiscie, ze tak. Lecz kazdy aluminium ma inny stop metalu i jedna felga po wypolerowaniu moze roznic sie odcieniem od drugiej, ale efekt lustra uzyskasz na kazdej aluminiowej feldze.

7264d442fb14f6b8med.jpg

Ostatnio polerowalem taka felge bylo bardzo ciezko o uzyskanie dobrego efektu ale sie udalo, aluminium samo w sobie jest ciezkim metalem do polerowania trzeba wlozyc duzo pracy, zeby uzyskac zadowalajacy efekt. ale kazda felge wypolerujesz. Teraz zajmuje sie 16'' od Audi dla mojego ojca sa to felgi orginalne i stop metalu jest twardy i naprawde ciezki do wypolerowania. pozdrawiam

Edytowane przez aro555222

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

dzieki bardzo, bo caly czas szukalem chromowych 17" i wybor bardzo malutki, ale efekt "lustra" tez mnie zadowoli, wiec teraz moge rozgladac sie za kazda felga :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powodzenia jesli bedziesz potrzebowal pomocy lub bedziesz mial jakies pytania konkretnie polerowania pisz na priva powiem Ci krok po kroku pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra... Padło pytanie i odpowiedź, że każdą da się wypolerować. To ja dopytam o jeszcze jedno. Jak potem z dbaniem i pielęgnacją takiej polerowanej felgi? Czy wystarczy umyć i przeczyścić, czy potrzeba raz na czas ponowić polerkę, żeby poprawić połysk, tzn czy z czasem polerka przypadkiem nie matowieje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, oderwę trochę ot tematu, jakie polecacie rozmiary oponek zimowych do paska b5fl na felgi 17.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jakie polecacie rozmiary oponek zimowych do paska b5fl na felgi 17.

225/45/17 lub 205/50/17.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No dobra... Padło pytanie i odpowiedź, że każdą da się wypolerować. To ja dopytam o jeszcze jedno. Jak potem z dbaniem i pielęgnacją takiej polerowanej felgi? Czy wystarczy umyć i przeczyścić, czy potrzeba raz na czas ponowić polerkę, żeby poprawić połysk, tzn czy z czasem polerka przypadkiem nie matowieje?

Po pierwsze nie mozesz uzywac srodkow do mycia felg, ktore zawieraja zrace substancje. wystarczy zwykly plyn do naczyn (np. ludwik). A co do pielegnacji do wystarczy jak raz na 2 tyg wezmiesz miekka szmatke i paste polerska i przepolerujesz recznie felgi. Trzeba pamietac zeby po kazdym myciu wytrzec do sucha felgi zeby nie powstaly zacieki. To chyba na tyle, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po pierwsze nie mozesz uzywac srodkow do mycia felg, ktore zawieraja zrace substancje. wystarczy zwykly plyn do naczyn (np. ludwik). A co do pielegnacji do wystarczy jak raz na 2 tyg wezmiesz miekka szmatke i paste polerska i przepolerujesz recznie felgi. Trzeba pamietac zeby po kazdym myciu wytrzec do sucha felgi zeby nie powstaly zacieki. To chyba na tyle, pozdrawiam

No to faktycznie nie problem. Osobiście myslałem, że więcej zachodu wymaga utrzymanie połysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No z tymi dystansami to chyba mniejsze mial? bo jak dasz dystans 20mm do et 39 na przod to bedziesz mial et19 przy feldze 8,5j to by wystawala poza obrys auta

Mam pytanie te monoblocki sa sprzedane?

troche wystaja :D

co do felg to grzes je nadal posiada ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to bym je wrzucil ale bez dystansow wtedy glega -60 i jazda hehe. A moze sa na sprzedaz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle ze u niego gleba jest chyba duuuzo wiecej niz -60 ;)

a czy sa na sprzedaz to musisz spytac sie sam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe on siedzi jeszcze w uk? masz jakis kontakt moze? dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hehe on siedzi jeszcze w uk? masz jakis kontakt moze? dzieki
a z kad wy sie znacie (p.s. niedlugo bedzie tata ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam moj pasior smiga na nastepujacych laciach 225/40/r18 i nic nie ociera,ale polecam do przodu opony215/45 lepiej sie prowadzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a z kad wy sie znacie (p.s. niedlugo bedzie tata )

Hehe ale my sie nie znamy poprostu kiedys ogladalem jego filmiki na youtube a Ty kiedy pokazales tego pasia to skojarzylem, ze moze mowimy o tej samej osobie hehe to pogratulowac hehe pozdrawiam. Ja zakupilem oponki juz 235/40/18 i mam nadzieje, za na 8'' beda dobrze wygladac hehe jak sadzicie? obecnie na tyle siedza 245/40/18 na 8'' no i troszke taki balon. Mam nadzieje, ze 235 bedzie ladnie nawet wygladalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 8" powinienes zalozyc 225/40/18 = juz bylo tyle razy klepane :cisza: na tym forum - ja u siebie mam 225/35/19" na 9" ale ide pod 215/35/19" :D:D

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem wiem, ze bylo klepane ale oponki mam za free wiec dopoki nie kupie felg nowych felg to narazie bede mial 235 hehe balonik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To jest konkret dopiero, widzialem chyba filmik jak je polerowali na youtube

to chyba te same tak?

pobs powiedz mi co myslisz o tych felgach tylko, ze w pelnej polerce

bardzo fajnie oglada sie moje filmiki na forum :)) Dzieki pobsik za potwierdzenie infoo!!!,ale ten link jest kopiowany przez mojego kumpla widocznego na tym filmiku i jego jakos nie jest tak dobra jak na moim

http://www.youtube.com/user/omni1981#p/a/u/0/b91Za4yaI_M

http://www.youtube.com/user/omni1981#p/a/u/1/sjtDskMQtx4

a taki byl efekt koncowy :))

dsc00370.jpg

aha co do tych felg co ty chcesz zakladac to wygladaja fajnie jak sa naprawde wylizane na lustro

niea.jpg

jest oki - tu sie nie spi to wlasnie grzes ja pitole

patrze na to i sam w to nie wierze ze wiara sobie oglada i opsuje moj felunek na forum bo sie roz...bie :)

troche wystaja

co do felg to grzes je nadal posiada

wystaja bo tak mailo byc !!!!

wszystkie wymiary byly sprawdzane pare razy na przod wsadzilem adaprory H&R 20mm a na tyl H&R 30mm .Et bylo tak obliczane zeby po naciagu opony wystawal mi sam ran felgi po za obrys auta na 8,5 naciagalem falkeny 215/35/18

co do felg to grzes je nadal posiada

Nadal je ma i nadal nie ma ochoty ich sprzedawac wiec prosze mnie o to nie pytac :) juz padaly propozycje ponad 1000f i nie oddalem!!!

Edytowane przez Omni81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe Slawny Czlowiek sie w temacie pojawil. Greg no wiesz opisuje bo ma co, jesli ktos wklada tyle pracy i zaangazowania w wyglad auta to trzeba to docenic, a forum do tego jest dobre. Te monoblocki to doslownie KOZAK, a ta polerka malina doslownie moja polerka sie przy tym chowa!

No wlasnie tez tak myslie, a jak mysle jak beda wygladaly na passacie?? mysle, ze bedzie konkret. Wysle je do Ciebie na polerke hehe! Pozdro Wielkie :)

---------- Post added at 23:26 ---------- Previous post was at 23:24 ----------

aha co do tych felg co ty chcesz zakladac to wygladaja fajnir jak sa naprawde wylizane na lustro

http://www.youtube.com/watch?v=IYdRM...e=channel_page

Ten obrazek został zmniejszony. Kliknij tutaj aby zobaczyć pełną wersję obrazka. Oryginalne wymiary to 600x450.

No wlasnie tez tak myslie, a jak mysle jak beda wygladaly na passacie?? mysle, ze bedzie konkret. Wysle je do Ciebie na polerke hehe! Pozdro Wielkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi