Skocz do zawartości
sergiusz-

[B5] Rozmiar felg do B5 3BG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanko : mam u siebie alu 15" 195/65/ i mam mozliwosc zamienienia ich na 17" z oponami 225/45. Jak sie jezdzi na takich felgach i czy bedzie trzeba kalibrowac licznik ? Jak bardzo bedzie klamal podczas jazdy(licznik)?

chodzi o takie felgi http://moto.allegro.pl/item754269179_felgi_aluminiowe_audi_a6_a_6_passat_b5_b_5_17.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Na 17 będzie nieco mniej komfortowo w porównaniu z 15, ale za to o wiele lepiej Pasio wygląda na 17.

Co do przekłamywania licznika wydaje mi się że nie będzie większe niż 5km/h przy prędkości 100km/h.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i luzzZ :D

... racja moge odjac nieco od komfortu ale za to o ile lepiej sie bedzie pezentowal :D

dobra dzienki wielkie :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam podepne sie do tematu mam zamiar kupic nowe felgi do mojego Passata B5. No i wlasnie mam pare propozycji felg, ktore chce kupic. Chcialbym wiedziec czy nie beda obcieraly albo za mocno wystawaly, zawieszenie bedzie obnizone -30/-30

Pierwsze to Keskin KT1 18x8,5j ET30 z oponami 235/40/18

b0d5fc9e413903eamed.jpg

Kolejne to MAM MT1 18x8,5j ET35 z oponami 245/40/18

9033f3d5c8e9f4e5med.jpg

Ostatnie to BBS RX 18x8j ET32 z oponami 235/40/18

22d893e376784bf6med.jpg

Czy te felgi beda pasowac do passata b5? I, ktore najlepiej beda wygladac w bordowym Passacie B5?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ktore najlepiej beda wygladac w bordowym Passacie B5?

Z tych, które tutaj wkleiłeś, to moim zdaniem Keskin :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Opony nie będą obcierały przy obniżeniu o 30mm

Wszystkie z zaprezentowanych felg będą wystawały poza obrys samochodu, z czego pierwsze najbardziej a dwie pozostałe mniej wiecej tak samo.

Jak dla mnie felgi z rantem nie pasują do Passata, ale jak już miałbym wybrać to wziąłbym BBS. Chyba nawet widziałem Passata na takich felgach

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to MAM MT1 jest rowno z obrysem auta bo moj pasek stal wczesniej na welgach o innym wzorze ale z tym samym rozmiarze i nic nie wystawalo, teraz jezdze na

eae62f061007fbdamed.jpg

18x8j ET35 z oponami przod 225/40/18 tyl 245/40/18 i jest fajnie ale felgi to stare S-Liny wiec juz troche oklepany wzor zwlaszcza w irlandii. Dlatego chce cos malo spotykanego a zarazem dobrze wykonanego i nowego. Wie moze ktos czy kupie nowe felgi alphards od merca? jakie jest w nich ET?

8dc18bd273b0b156med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam podepne sie do tematu mam zamiar kupic nowe felgi do mojego Passata B5. No i wlasnie mam pare propozycji felg, ktore chce kupic. Chcialbym wiedziec czy nie beda obcieraly albo za mocno wystawaly, zawieszenie bedzie obnizone -30/-30

Pierwsze to Keskin KT1 18x8,5j ET30 z oponami 235/40/18

b0d5fc9e413903eamed.jpg

Kolejne to MAM MT1 18x8,5j ET35 z oponami 245/40/18

9033f3d5c8e9f4e5med.jpg

Ostatnie to BBS RX 18x8j ET32 z oponami 235/40/18

22d893e376784bf6med.jpg

Czy te felgi beda pasowac do passata b5? I, ktore najlepiej beda wygladac w bordowym Passacie B5?

ja bym brał te 1 keskiny wtedy oponę na przód 215/40,ren ostatni BBS to stara felga z lat 90'

---------- Post added at 10:24 ---------- Previous post was at 10:12 ----------

z tego co wiem to MAM MT1 jest rowno z obrysem auta bo moj pasek stal wczesniej na welgach o innym wzorze ale z tym samym rozmiarze i nic nie wystawalo, teraz jezdze na

eae62f061007fbdamed.jpg

18x8j ET35 z oponami przod 225/40/18 tyl 245/40/18 i jest fajnie ale felgi to stare S-Liny wiec juz troche oklepany wzor zwlaszcza w irlandii. Dlatego chce cos malo spotykanego a zarazem dobrze wykonanego i nowego. Wie moze ktos czy kupie nowe felgi alphards od merca? jakie jest w nich ET?

8dc18bd273b0b156med.jpg

zapytaj o te od mercedesa kolegę MAPET on ma takie

Edytowane przez pawelb6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wielke za pomoc. Pawel Keskiny podobaja mi sie ale ja potrzebuje szerszych opon, zeby troszke chronily ta droga felge hehe szkoda byloby zarysowac pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzieki wielke za pomoc. Pawel Keskiny podobaja mi sie ale ja potrzebuje szerszych opon, zeby troszke chronily ta droga felge hehe szkoda byloby zarysowac pozdrawiam

w takim razie ET 40-45 na przód i 235 wejdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w takim razie ET 40-45 na przód i 235 wejdzie

A czy cos takiego wejdzie 19x8 ET 35 z oponami 235/35/19

Felgi to TSW Holsten

8e4d2a4bc30b597bmed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Felgi to TSW Holsten

Zobacz post 25 w tym temacie: http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=22942&highlight=8x19&page=2

Poza tym dziwię się Tobie, że do tego słabego silniczka chcesz wsadzać takie kółka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Felgi to TSW Holsten

8e4d2a4bc30b597bmed.jpg

Jak tylko zobaczyłem te fele, to odrazu pomyślałem - patelnia ;)

A co do wcześniejszych wzorów, to jeśli już to BBS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zobacz post 25 w tym temacie: http://forum.vw-passat.pl/showthread...ht=8x19&page=2

Poza tym dziwię się Tobie, że do tego słabego silniczka chcesz wsadzać takie kółka.

W polsce czeka juz na mnie silniczek 1.8T tuning do 250-300KM sierpien-wrzesien bedzie siedzial juz w aucie

Jak tylko zobaczyłem te fele, to odrazu pomyślałem - patelnia

A co do wcześniejszych wzorów, to jeśli już to BBS.

No wiesz patelnia patelnia ale po polerce beda wygladaly kozak!

BBS sa fajne wiadomo to juz firma i w Passacie tez beda wygladaly super tylko zastanawiam sie nad tym ET czy bedzie dobre do passata? nie bedzie wystawac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

laduj patelnie w polerce, a jak bede na swoim kompie, to ci wysle zdjecie paska grzeska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
laduj patelnie w polerce, a jak bede na swoim kompie, to ci wysle zdjecie paska grzeska

Dzieki tez tak sadzilem, ze patelnia po polerce bedzie kozak. Szukam ale jednak 18x8 ET35. No wlasnie znasz moze jeszcze jakies strony z nowymi felgam w anglii? Czekam na zdjecie, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko zalezy od tego ile chcesz przeznaczyc na rims'y ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakies 700 funtow max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to spokojnie mozesz poszperac na forum edition38 ;)

i troche okazji wpada z wyzszej polki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi