Skocz do zawartości
Gość imnothep

Centralny zamek w (B5)

Rekomendowane odpowiedzi

no tak a szyba pasażera i klapka wlewu paliwa??? Załamka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego pisali o klapce i szybie bocznej gdzies chyba nawet w tym temacie,poszukaj proszę masz 15 podstron,niestety nikt za ciebie tego nie przeczyta.pozdrawiamt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wyciągnij panel i przeczyść mikrowyłączniki,najlepiej spirytem(nie wd 40),lub WL kontakt.Co do brzęczka http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=18834

mam takie pytanko, bo w moim passku nie mam zadnego dzwieku jesli zostawie wlaczone swiatla, myslalem ze po prostu passaty tego nie maja...ale teraz zglupialem czy w moim passku 1.9tdi 1999 rok faktycznie go nie ma czy jest zepsuty??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zepsutą masz krańcówke w drzwiach lub mikrostyk (mikrowłącznik) pewnie ci światło pod drzwiami tez sie nie swieci i pod sufitem jak mas zotwarte od kierowcy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlsnie jest taka sprawa ze swiatlo pod sufitem mi swieci, nie wiem jak pod drzwiami, ale pod sufitem napewno swieci....a czy moze miec z tym cos wspolnego komfort skoro centralny w tych samych drzwiach nie do konca dziala prawidlowo....

---------- Post added at 15:39 ---------- Previous post was at 15:31 ----------

zepsutą masz krańcówke w drzwiach lub mikrostyk (mikrowłącznik) pewnie ci światło pod drzwiami tez sie nie swieci i pod sufitem jak mas zotwarte od kierowcy

sorki za wczesniejszy wpis, sprawdzilem masz racje nie jak otworze drzwi pasazera to swieci swiatlo na gorze i w drzwiach a jak otwieram drzwi kierowcy nie swieca te swiatelka....moglbys doradzic gdzie szukac tego mikrostyku czy mikrowylacznika??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam koledzy.

Mam uszkodzony tylny centralny zamek w klapie bagażnika (sedan). Odłączyłem kostkę od tego zamka bo robił zwarcie do masy i otwierał wszystkie drzwi. Ale chciałbym to zrobić, ale nie wiem jak się zabrać aby wyciągnąć ten mechanizm zamka bez połamania czegokolwiek. Ostatnio 2 godziny sie nad tym męczyłem i nic z tego nie wyszło. Jesli ktoś już rozkręcał ten zamek to prosiłbym o opisanie jak to zrobić.

zamek.jpg

Edytowane przez Alexx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy mam zwykły kluczyk do mojego passka a chce go zamienic na scyzoryk mam centralny i alarm,poprzedni właściciel dał mi pilota ale cos nie tak z nim było wiec dałem do naprawy czekam na niego a cena to 40zł za naprawę podpowiem ze on jest od alarmu nie fabrycznego wiec od centralnego chyba też powinien być nie wiem bo nie próbowałem go,a więc co zrobić aby wymienić sobie go na scyzoryk taki jak Tu: http://moto.allegro.pl/item835660537_kluczyk_scyzoryk_vw_pilot_pracuje_na_434mhz.html czy wystarczy kupić taki kluczyk jak ten na tej aukcji i dorobić i zaprogramować czy coś więcej trzeba robić i na jakach częstotliwościowych musi on być? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam .Nie czytalem wszystkiego do konca,moze moj blad,ale mam problem.W przednich drzwiach od pasazera zamknely mi sie drzwi ,tzn zamknalem przez centralny i juz nie moge ich rozebrac.Zaczynalo mi sie to juz wczesniej ,ale jakos samo otwieralo.Centralny raz zamknie drzwi i nie otworzy albo odwrotnie.Caly czas mowie o tych samych drzwiach.Jestem poza granicami ,a zaraz wracam do kraju a nie moge ich otworzyc.Prosze o podpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie: czy zamki w drzwiach z wersji LF pasują do B5 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam koledzy opisze moje przejscia z elektryka w pasku po zakupie okazało sie ze,niedziala prawa szyba przod słychac tylko stukanie ,niedziałal brzeczyk .niedzialy podswietlenia drzwi przod i lewe tył,i zamek drzwi przod prawy,najpierw przelutowałem oba zamki z przodu wszytkie luty z prawej strony okazało sie ze niemam wogole plastikowych łapek do podnoszenia szyby,szyba wisiała na kilku patykachwymiana całej blachy dalej niedziala szyba ,wzialem sie za demontaz siedzenia i doszedlem do modułu ku mojemu zdziwieniu niebyło tam wody alee alllei tu ciekawa sprawa na wiazce przy progu co jakis czas mozna było zauwazyc w miejscu styku wiazki z metalem zielone slady utleniania sie miedzi okazało sie ze 4 miejsca totalnie sie utleniły mimo ze były zawiniete to parciana tasma po ponownym wycieciu i polutowaniu wszytko zaczeło dzialac i dziala do dzis żaluje tylko ze zdjec nieporobiłem ,morał z tego taki po odsłonieciu wiazki ktorej kolwiek szukajcie sladow zielonych utlenień miedzi delikatnie podnoszac wiazke zobaczycie je na metalu pozdrawiam i mam nadzieje ze pomoze to niektorym w szybkiej lokalizacji przegniłych kabli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, niestety też pojawił się u mnie problem z centralnym zamkiem. Może któryś z kolegów miał podobną przypadłość i pomoże.

Mianowicie po zamknięciu z pilota po jakimś czasie (czasem po kilku godzinach a czasem na drugi dzień) centralny otwiera wszystkie drzwi i opuszcza przednie szyby (tylko te są elektryczne) i autko zaprasza do środka :)

Nie działał mi czujnik otwarcia drzwi kierowcy ale już rozebrałem i naprawiłem tzn jest oświetlenie kabiny i sygnalizacja włączonych świateł (nie działa tylko dolna lampka ale ją odłączyłem bo jak była podłączona to coś głupiało i światło w kabinie gasło zaraz po zamknięciu drzwi a nie po chwili i nie działał sygnał włączonych świateł).

Mam jeszcze problem z tylną klapą tzn wkładka się zacięła na amen i nie można przekręcić kluczyka ale centralny działa (jak będzie czas to sobie z nią poradzę bo to chyba nie może być przyczyna tego że się auto otwiera)

odwinąłem jeszcze wykładzinę i sprawdziłem czy nie zawilgotniał moduł komfortu ale tam wszystko wygląda jak nowe i nie ma śladu wilgoci.

Myślałem że jak naprawiłem ten mikrowłącznik w drzwiach to problem minie ale po 2 dniach spokoju znowu się auto pootwierało i jeszcze mi trochę śniegu nasypało :(

Proszę o pomoc może ktoś miał taki sam przypadek

z góry dziekuję

ps: przeczytałem większość tematów z forum ale nie bardzo chce rozbierać połowę auta :D

zauważyłem też że oprócz domykania szyb z kluczyka jest też otwieranie jak się dłużej przytrzyma kluczyk na otwarciu , tak powinno być? po co to komu potrzebne?

Edytowane przez kruki68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Miałem kiedyś taki problem. Autko samo się otwierało i do tego szybki w dół. Niestety problem był z elektroniką i w moim przypadku wynikało to z zamka. Wówczas pomogło odcięcie jakiegoś przewodu w drzwiach kierowcy (po tym nie mogłem otwierać z tych drzwi kluczykiem innych tylko te jedne). Niestety wtedy nie przykuwałem uwagi na to co elektryk w serwisie robi z moim autem dlatego więcej szczegółów nie mogę podać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... dosyć radykalne rozwiązanie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radykalne ale skuteczne.. z pilota wszystko działało to co mi tam;) Wówczas jeszcze nie było tyle używek na rynku jeśli chodzi o zamki a nowy w serwisie kosztował niecałe 600 zeta;) Ważne że działa a śmigam już tak koło 8 lat;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam koledzy mam podobny problem co kolega misze powyżej mianowicie po zamknieciu drzwi z pilota centralny zamek ładnie sie zamyka a od pewnego czasu zauważyłem np. po paru godzinach lub całej nocy (trudno okreslic ) podchodze do auta a tu centralka pootwierana z szybami nie ma problemu. czego moze byc wina samemu da sie to sprawdzic czy lepiej podjechac do jakiegos elektryka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanie zamknąłem centralny zamek od środka guzkiem przy drzwiach do blokowania drzwi i jedne drzwi mi sie nie zamykają. zamyka się i otwiera spowrotem. A jak zamykam od zewnątrz to normalnie się zamyka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a ja mam pytanie zamknąłem centralny zamek od środka guzkiem przy drzwiach do blokowania drzwi i jedne drzwi mi sie nie zamykają. zamyka się i otwiera spowrotem. A jak zamykam od zewnątrz to normalnie się zamyka
Prawdopodobnie ten zamek jest uszkodzony.. Wymontować i naprawić.. Jest wiele watków na ten temat. ;) Powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy spotkał się ktoś z takim problemem: jak otwieram drzwi kluczykiem od strony kierowcy, to otwierają się wszystkie drzwi za wyjątkiem pasażera z przodu. i analogicznie w drugą stronę - jak otwieram kluczykiem drzwi pasażera, to otwiera się wszystko za wyjątkiem drzwi kierowcy. dodam też, że nie otwiera mi się szyba od strony pasażera przód. pomoże ktoś ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi