Skocz do zawartości
Daku

[Instrukcja] Wymiana pompy hamulcowej 095x -> 109x

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuj 0000258 lub 0000259

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, CULTUS3 napisał:

Spróbuj 0000258 lub 0000259

Próbowałem ale odrzuca. Swoją drogą nie spodziewalem się, że ktoś odpisze i to tak szybko. 

Edytowane przez Muszkov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak się zbiegło. A EPB masz zakodowane już? Kodowanie w pomie jest co 3, więc na próbę możesz wpisać 258 259 lub 260, i jak nie przyjmie żadnego to warunki nie zostały spełnione. Ewentualnie przez zdalny pulpit mogę pomóc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, CULTUS3 napisał:

tak się zbiegło. A EPB masz zakodowane już? Kodowanie w pomie jest co 3, więc na próbę możesz wpisać 258 259 lub 260, i jak nie przyjmie żadnego to warunki nie zostały spełnione. Ewentualnie przez zdalny pulpit mogę pomóc 

EPB Zakodowałem normalnie, przeszło bez problemu, nastawy zrobiłem. Mam w nim błąd z czujnika położenia sprzęgła (pewnie do wymiany na nowszy, bo auto z 2007)  no i z ABS jeden. A Kodowania w pompie to patrzyłem i żadnych nie przyjmuje, nawet nie mogę wyłączyć bitu "Start/stop installed" . Jedynie przyjęło kodowanie jak zaznaczam i odznaczam tpms albo rhd. Możliwe, że muszę najpierw zrobić te adaptacje typu overboost itd? Ewentualnie spróbować zrobić nastawy podstawowe i potem wrócić do kodowania? Już naprawdę nie mam pomysłu co zrobić żeby przyjęło mi te kodowanie pod silnik.

Edytowane przez Muszkov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.03.2026 o 21:09, Muszkov napisał:

EPB Zakodowałem normalnie, przeszło bez problemu, nastawy zrobiłem. Mam w nim błąd z czujnika położenia sprzęgła (pewnie do wymiany na nowszy, bo auto z 2007)  no i z ABS jeden. A Kodowania w pompie to patrzyłem i żadnych nie przyjmuje, nawet nie mogę wyłączyć bitu "Start/stop installed" . Jedynie przyjęło kodowanie jak zaznaczam i odznaczam tpms albo rhd. Możliwe, że muszę najpierw zrobić te adaptacje typu overboost itd? Ewentualnie spróbować zrobić nastawy podstawowe i potem wrócić do kodowania? Już naprawdę nie mam pomysłu co zrobić żeby przyjęło mi te kodowanie pod silnik.

Uzupełnienie do poprzednich wpisów, może komuś się przyda

Okazało się, że sterownik trafiony i po zakupie i założeniu innej pompy normalnie wszystko przyjęło i pompa chodzi aż miło. Obecnie założyłem pompę 3c0 614 109 T i kodowanie przyjęte dla silnika 1.9 tdi bls to 0000259. 

Dziękuję @CULTUS3 za pomoc, specjalista od pomp ABS jakich mało.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi