radinty Zgłoś #321 Napisano 17 Listopada 2025 (edytowane) 15 minut temu, turzol napisał: Przycisk się podświetla? Błędy w 69? Hak nowy czy używka? Przycisk podświetla się, jak zapnę rozłożę to świeci ciągłym światełm jak próbuje złożyć to miga. Błędy udało się wszystkie skasować ale w międzyczasie bawiłem się i wyskoczył c10e454. Hak kupiłem używany z rozbitka Passata B8 kombi ale 2020r. razem z modułem tylko wiązkę wewnętrzną kupiłem na znanym portalu Edytowane 17 Listopada 2025 przez radinty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
turzol Zgłoś #322 Napisano 17 Listopada 2025 Kodowanie modułu haka dla B8 0100000202000000 Potem nastawy podstawowe. Wszystkie 4 stałe zasilania (terminal 30) podłączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radinty Zgłoś #323 Napisano 17 Listopada 2025 43 minuty temu, turzol napisał: Kodowanie modułu haka dla B8 0100000202000000 Potem nastawy podstawowe. Wszystkie 4 stałe zasilania (terminal 30) podłączone? Nie chce przepuścić na byte 06 bitu 4. Pozostale przeszły. Zasilania według instrukcji bezpieczniki 27, 28,38,44 wszystkie mają stałe zasilanie bez zapłonu. Przed chwilą sprawdzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
for.est Zgłoś #324 Napisano 28 Kwietnia (edytowane) Cześć jestem tuż przed montażem wypinanego haka Westfalii do kombi z 2016 roku mam już wszystkie klamoty, ale jedna rzecz mnie zastanawia moduł przyczepy jaki mam, to 5Q0 907 383 L (3 gniazda) Zagadka, której nie mogę rozwikłać to wiązka łącząca gniazdo przyczepy 13 pin z wspomnianym modułem przyczepy. Od strony modułu jest to wtyczka 24 pinowa i w niej są ze sobą zwarte piny 7 i 10. Przewinęły się przez moje ręce dwie wiązki i obie miały ten sam myk, czyli zworę między pinami 7 i 10. Przewaliłem ELSA w poszukiwaniu schematu z hakiem wypinanym i nie znalazłem - wszystko co widziałem tyczy się haka zwalnianego elektrycznie. Wspomniane piny 7 i 10 z wtyczki 24 pinowej modułu w wersji elektrycznej połączone są z samym modułem elektromechanicznym haka. A jak powinno być w wersji wypinanej ? Pomoże ktoś? ktoś ma jakiś schemat tego wykonania? albo swoje doświadczenie? Czy ta zwora to informacja dla modułu z jakim hakiem współpracuje? Zostawić tak? Usunąć ją? W majówkę planuję montaż, więc byłoby mi miło otrzymać wskazówki przed Z góry dzięki. Edytowane 28 Kwietnia przez for.est Dodane zdjecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbasz Zgłoś #325 Napisano 29 Kwietnia W dniu 28.04.2026 o 09:00, for.est napisał: Pomoże ktoś? ktoś ma jakiś schemat tego wykonania? albo swoje doświadczenie? Czy ta zwora to informacja dla modułu z jakim hakiem współpracuje? Zostawić tak? Usunąć ją? Tak, ma być, montuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hubi14 Zgłoś #326 Napisano 2 Maja też mogę potwierdzić jak montowałem hak wypinany do Golfa VII z modułem dedykowanym ale nie ori to też była potrzebna zwora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
for.est Zgłoś #327 Napisano 6 Maja Dzięki za odpowiedzi znalazłem też tą informację w schematach octavii, gdzie montowany jest hak wypinany Jestem po montażu, całość około 13-14h pracy samodzielnej rozłożonej na dwa dni Wiązka do wnętrza auta od Bimbasza - dzięki wielkie - pełna profeska, żadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hubi14 Zgłoś #328 Napisano 28 Maja i ja jestem po operacji... kodowania z 3 lub 4 strony tego tematu się przyjęły, nie wiem czy coś jeszcze trzeba dodatkowo kodować, auto "widzi" hak. Co mogę dodać, to do montażu haka trzeba zrzucać zbiornik AdBlue jak ktoś posiada i wydech opuścić żeby wyjąć osłonę termiczną, i od razu warto zaopatrzyć się w nowe okrągłe spinki metalowe i ja podkładałem kawałki blaszek pod tą właśnie osłonę bo w miejscu mocowania zjedzona na wylot, ewentualnie położyć nową oraz uwaga na montaż oparcia tylnej kanapy bo ja sobie zepsułem ten mechanizm co sam kładzie kanapę :D a tak to bez problemu przeszło wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach