Skocz do zawartości
wagen

Line Assist odblokowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie u mnie nie bedzie dzialac wibra kiery

Zrobilem adaptacje, zakodowalem coś tez w bajcie 13 bylo o wibracji i tak nic nie dziala

Trudno 

Zrobilem jako aktywne i tez nic nie dziala wiec juz dzialac nie bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wibracje mi nie beda działać a czy mogę zakodować hamowanie awaryjne?czy w ogole moge jeszcze dolozyc jakis asystentów?

mam acc,  sign assist, front assist, line assist bez wibracji, acc

Z gory dziekuje?kamere mam z literka D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te wibracje działają,ale w bardzo specyficznych warunkach drogowych.Nie jest to niezbędne jak jest prowadzenie po torze.Czytałem gdzieś właśnie na innych forach o tych wibracjach,że to nie zawsze wibruje.Muszę sprawdzić,czy w warunkach autostradowych zadziała przy wyłączonym prowadzeniu po torze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha. Bo ja wlaczylem jako aktywne z tym ze nie mam na radiu. Przejechalem sie i nic. Dzieki za odpowiedz. Jak bedziesz cos wiedzial to prosze daj znac. A orientujesz sie z tym awaryjnym hamowaniem przy manewrowaniu?

Edytowane przez Kris3255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W MIB to właśnie dodawałem tą funkcję wibrowania.

Co do manewrowania to tą funkcję mam fabrycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pamietasz jakie adaptacje i kodowania do kiery? Najlepsze jest to ze w vcds jak chcialem zmienic kodowanie to jie moge wszedzie zera podobno przeniesione do adaptacji, bede patrzyl

A pamietasz jakie adaptacje i kodowania do kiery? Najlepsze jest to ze w vcds jak chcialem zmienic kodowanie to jie moge wszedzie zera podobno przeniesione do adaptacji, bede patrzyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co,nie pamiętam.Nie wiem czy to będzie tak samo jak u mnie ponieważ ja mam nowszy mib(tylko dwie gałki).MY19 końcówka przedlifta.

Przeczytaj ten temat bo w nim jest to zawarte.

Edytowane przez yogibabu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o pokretla?wszyscy chyba maja dwie, ale oczywiscie rozumiem ze masz nowsze radio nowszy soft

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o pokretla?wszyscy chyba maja dwie, ale oczywiscie rozumiem ze masz nowsze radio nowszy soft

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yogibabu sprawdziles kiedy dzialalaja w którym momencie wibruje kierownica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Kris3255 napisał:

Tak mib2 gen2

2 godziny temu, Kris3255 napisał:

Yogibabu sprawdziles kiedy dzialalaja w którym momencie wibruje kierownica?

Szczerze to nie miałem okazji. Ale gdzieś wyczytałem,że najczęściej występuje to na długim łuku drogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok bo zakodowalem byte 13 i zrobilem adaptacje, brak w mibie w asystentach, ale moze fizycznie sa zakodowane tyle ze nie ma jak sprawdzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, a czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją?Nie można nic zmienić w kodowaniu ABS, jak na zdjęciu

IMG_6957.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Kris3255 napisał:

Witam, a czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją?Nie można nic zmienić w kodowaniu ABS, jak na zdjęciu

IMG_6957.jpeg

albo nie rozumiesz VCDS , albo nie rozumiesz angielskiego 

masz tam info ze pomocnik kodowania jest ogranicziny, a nie ze nic nie mozesz zmienic 

wszystko mozesz zmienic, ale pytanie czy na prawidłowe i czy sterownik to przyjmie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem o tym  ale  w innych sterownikach bajty sa opisane tu zaden wiec jak to zrobic zeby wlaczyc przykladowo bajt 25 bit 1

tak poczarkujacy cos juz mi sie udalo zakodowac np LA ale tego nie wiem a chce zpbaczyc czy mam hamowanie awaryjne do tego niestety potrzebne jest zakodowanie abs

Edytowane przez Kris3255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzysz jakie są wartości 0/1 w systemie binarnym

Dla przykładu masz tam 8cyfr 00000000 czyli wartość w bajcie masz wtedy 00  jeśli będzie zaznaczony bit1 to bedzie 00000010 czyli wartość bajtu 02 (liczymy od końca i pierwszy od końca to bit0 (nie bit1)

Poćwicz na sucho z plikiem Lcode  wklej kodowanie z autoscana i wczytaj odpowiedni plik przerobiony z clb na lbl (konwerterem plików clb na lbl i odwrotnie)

image.png.ffca1d625f79010942d4f592d7db3bbf.png

W drugim przykładzie zaznaczony bit 1,5,6 Wartość bajtu 25 to wtedy 62

image.png.cf946de1c076ee808629569e3f6d50bd.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje kolego, potrenuje tylko jak próbowalem przelaczac bajty to wiecznie zero z informacja o ograniczeniu? Dlaczego ja tak mam inni maja dostep do wszystkich sterownikow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje kolego, potrenuje tylko jak próbowalem przelaczac bajty to wiecznie zero z informacja o ograniczeniu? Dlaczego ja tak mam inni maja dostep do wszystkich sterownikow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Kris3255 napisał:

pokaz dokładnie ten sam sterownik u siebie ze jest brak kodowania i u kogoś kto to kodowanie ma  (ta sama wersja SW . numer czesci)

no i VCDS w tej samej wersji, a nie jakis klon vs org  naprzykład 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mam oryginalu, ale jeszcze nie zawiódl, Rozumiem, że wszyscy tu mają oryginał. 
Przy kodowaniu Emergency Assist potrzebuje w abs aktywowac bajt 29 bit 5

Co do hamowania awaryjnego bajt 24 bit 5 

Sterownik ABS : SW 5Q0 614 517 CC

Sterownik Park Assist : SW 5Q0 919 294 L

Moze ktos już kodowal na takich częściach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi