Kris3255 Zgłoś #461 Napisano 1 Czerwca 2025 Pewnie u mnie nie bedzie dzialac wibra kiery Zrobilem adaptacje, zakodowalem coś tez w bajcie 13 bylo o wibracji i tak nic nie dziala Trudno Zrobilem jako aktywne i tez nic nie dziala wiec juz dzialac nie bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris3255 Zgłoś #462 Napisano 1 Czerwca 2025 Wibracje mi nie beda działać a czy mogę zakodować hamowanie awaryjne?czy w ogole moge jeszcze dolozyc jakis asystentów? mam acc, sign assist, front assist, line assist bez wibracji, acc Z gory dziekuje?kamere mam z literka D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yogibabu Zgłoś #463 Napisano 1 Czerwca 2025 Te wibracje działają,ale w bardzo specyficznych warunkach drogowych.Nie jest to niezbędne jak jest prowadzenie po torze.Czytałem gdzieś właśnie na innych forach o tych wibracjach,że to nie zawsze wibruje.Muszę sprawdzić,czy w warunkach autostradowych zadziała przy wyłączonym prowadzeniu po torze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris3255 Zgłoś #464 Napisano 1 Czerwca 2025 (edytowane) Aha. Bo ja wlaczylem jako aktywne z tym ze nie mam na radiu. Przejechalem sie i nic. Dzieki za odpowiedz. Jak bedziesz cos wiedzial to prosze daj znac. A orientujesz sie z tym awaryjnym hamowaniem przy manewrowaniu? Edytowane 1 Czerwca 2025 przez Kris3255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yogibabu Zgłoś #465 Napisano 1 Czerwca 2025 W MIB to właśnie dodawałem tą funkcję wibrowania. Co do manewrowania to tą funkcję mam fabrycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris3255 Zgłoś #466 Napisano 2 Czerwca 2025 A pamietasz jakie adaptacje i kodowania do kiery? Najlepsze jest to ze w vcds jak chcialem zmienic kodowanie to jie moge wszedzie zera podobno przeniesione do adaptacji, bede patrzyl A pamietasz jakie adaptacje i kodowania do kiery? Najlepsze jest to ze w vcds jak chcialem zmienic kodowanie to jie moge wszedzie zera podobno przeniesione do adaptacji, bede patrzyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yogibabu Zgłoś #467 Napisano 2 Czerwca 2025 (edytowane) Wiesz co,nie pamiętam.Nie wiem czy to będzie tak samo jak u mnie ponieważ ja mam nowszy mib(tylko dwie gałki).MY19 końcówka przedlifta. Przeczytaj ten temat bo w nim jest to zawarte. Edytowane 2 Czerwca 2025 przez yogibabu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris3255 Zgłoś #468 Napisano 3 Czerwca 2025 Chodzi o pokretla?wszyscy chyba maja dwie, ale oczywiscie rozumiem ze masz nowsze radio nowszy soft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris3255 Zgłoś #469 Napisano 3 Czerwca 2025 Chodzi o pokretla?wszyscy chyba maja dwie, ale oczywiscie rozumiem ze masz nowsze radio nowszy soft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris3255 Zgłoś #470 Napisano 3 Czerwca 2025 Yogibabu sprawdziles kiedy dzialalaja w którym momencie wibruje kierownica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yogibabu Zgłoś #471 Napisano 3 Czerwca 2025 9 godzin temu, Kris3255 napisał: Chodzi o pokretla?wszyscy chyba maja dwie, ale oczywiscie rozumiem ze masz nowsze radio nowszy soft Tak mib2 gen2 2 godziny temu, Kris3255 napisał: Yogibabu sprawdziles kiedy dzialalaja w którym momencie wibruje kierownica? Szczerze to nie miałem okazji. Ale gdzieś wyczytałem,że najczęściej występuje to na długim łuku drogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris3255 Zgłoś #472 Napisano 4 Czerwca 2025 Ok bo zakodowalem byte 13 i zrobilem adaptacje, brak w mibie w asystentach, ale moze fizycznie sa zakodowane tyle ze nie ma jak sprawdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris3255 Zgłoś #473 Napisano 5 Czerwca 2025 Witam, a czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją?Nie można nic zmienić w kodowaniu ABS, jak na zdjęciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major Zgłoś #474 Napisano 5 Czerwca 2025 4 godziny temu, Kris3255 napisał: Witam, a czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją?Nie można nic zmienić w kodowaniu ABS, jak na zdjęciu albo nie rozumiesz VCDS , albo nie rozumiesz angielskiego masz tam info ze pomocnik kodowania jest ogranicziny, a nie ze nic nie mozesz zmienic wszystko mozesz zmienic, ale pytanie czy na prawidłowe i czy sterownik to przyjmie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris3255 Zgłoś #475 Napisano 5 Czerwca 2025 (edytowane) Wiem o tym ale w innych sterownikach bajty sa opisane tu zaden wiec jak to zrobic zeby wlaczyc przykladowo bajt 25 bit 1 tak poczarkujacy cos juz mi sie udalo zakodowac np LA ale tego nie wiem a chce zpbaczyc czy mam hamowanie awaryjne do tego niestety potrzebne jest zakodowanie abs Edytowane 5 Czerwca 2025 przez Kris3255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jeżutp Zgłoś #476 Napisano 5 Czerwca 2025 Patrzysz jakie są wartości 0/1 w systemie binarnym Dla przykładu masz tam 8cyfr 00000000 czyli wartość w bajcie masz wtedy 00 jeśli będzie zaznaczony bit1 to bedzie 00000010 czyli wartość bajtu 02 (liczymy od końca i pierwszy od końca to bit0 (nie bit1) Poćwicz na sucho z plikiem Lcode wklej kodowanie z autoscana i wczytaj odpowiedni plik przerobiony z clb na lbl (konwerterem plików clb na lbl i odwrotnie) W drugim przykładzie zaznaczony bit 1,5,6 Wartość bajtu 25 to wtedy 62 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris3255 Zgłoś #477 Napisano 5 Czerwca 2025 Dziekuje kolego, potrenuje tylko jak próbowalem przelaczac bajty to wiecznie zero z informacja o ograniczeniu? Dlaczego ja tak mam inni maja dostep do wszystkich sterownikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris3255 Zgłoś #478 Napisano 5 Czerwca 2025 Dziekuje kolego, potrenuje tylko jak próbowalem przelaczac bajty to wiecznie zero z informacja o ograniczeniu? Dlaczego ja tak mam inni maja dostep do wszystkich sterownikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major Zgłoś #479 Napisano 6 Czerwca 2025 9 godzin temu, Kris3255 napisał: Dziekuje kolego, potrenuje tylko jak próbowalem przelaczac bajty to wiecznie zero z informacja o ograniczeniu? Dlaczego ja tak mam inni maja dostep do wszystkich sterownikow pokaz dokładnie ten sam sterownik u siebie ze jest brak kodowania i u kogoś kto to kodowanie ma (ta sama wersja SW . numer czesci) no i VCDS w tej samej wersji, a nie jakis klon vs org naprzykład Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris3255 Zgłoś #480 Napisano 6 Czerwca 2025 Niestety nie mam oryginalu, ale jeszcze nie zawiódl, Rozumiem, że wszyscy tu mają oryginał. Przy kodowaniu Emergency Assist potrzebuje w abs aktywowac bajt 29 bit 5 Co do hamowania awaryjnego bajt 24 bit 5 Sterownik ABS : SW 5Q0 614 517 CC Sterownik Park Assist : SW 5Q0 919 294 L Moze ktos już kodowal na takich częściach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach