Skocz do zawartości
artmin

Kupujemy B8 - na co zwrócić uwagę?

Rekomendowane odpowiedzi

Za to jest nowa promo. Dają gratis 5000k;)

a to nie jest ta sama co była na wakacjach ?

w sierpniu jak odbierałem auto to też miałem 5k rabatu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a to nie jest ta sama co była na wakacjach ?

w sierpniu jak odbierałem auto to też miałem 5k rabatu

To cały czas ta sama promocja, oprócz 5k można wynegocjować dodatkowo rabat od sprzedawcy, jedno z drugim się łączy.

Mnie się udało "wyrwać" dodatkowo 9% + rabat 5k. Łącznie prawie 20k rabatu

Warunkiem dostania rabatu 5k jest dokupienie gwarancji na dodatkowe 1,2 lub 3 lata

Edytowane przez adam.s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na samochód konfigurowany?

dużo dostałeś- jaki salon?

czy ktoś jeździł superbem - jak z fotelami? szczerze wyglądają one jak z bmw prawie, są grube, potężne - zaś w passacie "normalne" któreś lepsze?

jak uważacie - czy szyby przyciemniane wystarczą żeby żona i dziecko z tyłu jeździli i ich nie raziło czy muszą być roletki? miał ktos doświadczenie.

Edytowane przez skoczek1213

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotele w Passacie wyraźnie wygodniejsze. Te w Superbie są dziwnie ukształtowane i przez to dla niektórych niewygodne. Na forum Superba sporo osób na nie narzekało. Ale fakt - wyglądają super.

Co do przyciemnienia szyb to kwestia gustu. Mam zarówno przyciemnienie jak i roletki ale z tych drugich i tak korzystam rzadko. Gdyby pakiet sportowy i szyby dźwiękochłonne nie wymagały przyciemnianych szyb to bym ich nie wziął bo wolę same roletki. Przed silnym światłem zachodzącego słońca nie ochroni niestety nawet połączenie obu tych opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dużo dostałeś- jaki salon?

czy ktoś jeździł superbem - jak z fotelami? szczerze wyglądają one jak z bmw prawie, są grube, potężne - zaś w passacie "normalne" któreś lepsze?

jak uważacie - czy szyby przyciemniane wystarczą żeby żona i dziecko z tyłu jeździli i ich nie raziło czy muszą być roletki? miał ktos doświadczenie.

Fotele w superbie jak dla mnie bardzo niewygodne, testowałem L&K. Żona też marudziła. W style trochę bardziej miekko, ale i tak nie mogłem sobie znaleźć dobrej pozycji.

Fotele w passacie bardzo na plus, ale jak ktoś ma kilka kilo więcej, a może kilkanaście i leci mu w d**psko to radzę przetestować bo są dość wąskie. Mam kolegę któremu tak w dół poszło i widzę że się męczy na tych fotelach a ja zawsze się zastanawiam czy się boczki nie złamią.

Dla dzieci zdecydowanie rolety, mam przyciemnione fabrycznie szyby i to za mało. Miałem rolety w B6 na zwykłych szybach i było lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dużo dostałeś- jaki salon?.

Samochód konfigurowany

Dwa salony w W-wie, dwóch różnych sprzedawców którzy takie oferty dali, inni w tych salonach dawali mniej.

Jak ktoś zainteresowany to na priv mogę dać namiary konkretnie do nich

U mnie zdecydowały kwestie komunikacyjne, jeden odpisywał raz na dzień, dwa dni, drugi na bierząco po każdym mailu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie 13% auto do produkcji. W-wa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieźle :)

U mnie więcej nie chcieli, ale dodając do % te 5k to wychodzi podobnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieźle.

u mnie narazie rok 2017 wygląda nastepująco

a) ze 152k na 141k - 2017r.

mam ofertę również ze 157 na 137k - takie dodatko jak fegi 17 i aut. klapa bagaażnika wtedy są. mi to niepotrzebne ale skoro są i auto tańsze o 20k i stoi...tylko że

b) nie ma tych rolet a mam dziecko w drodze i myśle, czy już teraz muszę o tym myśleć:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nieźle.

mam ofertę również ze 157 na 137k - takie dodatko jak fegi 17 i aut. klapa bagaażnika wtedy są. mi to niepotrzebne ale skoro są i auto tańsze o 20k i stoi...tylko że

b) nie ma tych rolet a mam dziecko w drodze i myśle, czy już teraz muszę o tym myśleć:-)

brak rolet to popierdulka. Zamówisz dedykowane idealnie dopasowane do szyb całego tyłu zasłonki-siatki albo ori (drogie) albo Solar Ride. I już

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nieźle.

Jak do produkcji to 11k trochę mało, patrząc ze 5k jest teraz dla każdego

Bierzesz leasing czy gotówka?

Jak leasing to można ok. 20k do produkcji i bedą rolety, ciemne szyby i inne dodatki ktore Ci potrzebne a nie plac i to co jest!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyceniło mi tak dwóch dealerów. macie jakieś salony, które dają chociaż te 12-13% czy tam 20 k od cen katalogowych.

mój katalogowo koło 160k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chociaż? każdy rabat w wysokosci 8-10% na Paska to już dużo. Oczywiście można więcej (znajomi / specjalne rabaty dealera / grupy zawodowe / flota). Ja tez dostałem dobrze ponad 10% ale nie kupowałem auta za 160 K a 210 K no i znam kierownika sprzedazy. Czym drozsze auto tym łatwiej o wiekszy rabat. Gdy zalezy Ci mocno na cenie czekaj na wyprzedaż rocznika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem większy rabat wyrwiesz na samochod z placu albo ewentualnie na koniec wyprzedaży. Ale na cuda bym nie liczył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napiszę kwotowo

119 tyś brutto tdi 150 ps manual

za kombi hline z pakietem business i metalikiem to dobra cena

czy jeszcze zawalczyć lub poczekać do grudnia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rabat liczy się w %.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rabat (opust) – zniżka oznaczona procentowo lub kwotowo od ustalonej ceny określonego towaru. Udzielana jest najczęściej nabywcom płacącym gotówką, kupującym duże ilości towaru jednorazowo lub w określonym czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to, że dealerzy mają marżę w % wartości auta, a nie "kwotowo" i tak też dają rabaty. 30k rabatu na wypasionego Touarega jest realne. Gdyby mi dali taki rabat "kwotowo" na gołego Upa to bym skakał z radości ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marza, rabat to dwie rozne sprawy, daja w % jak i kwotowo, wejdz na strone jakiegos producenta samochodow, raczej nie zobaczysz tam % tylko kwoty rabatow. reklama Toy... same rabaty kwotowe. jak na passata dostaniesz np. 10%, to nie znaczy ze na polo tez, tak samo jak na Touarega dostaniesz 30000 zl to nie znaczy ze tak samo jest na polo, pozd.

nadmienie, ze rabat w % czy kwotowy bedzie podawany w zaleznosci, ktory lepiej wyglada, lepiej oddzialuje na klienta, jak bedzie to np. -25% to lepiej to wyglada niz -10000 , to juz marketingowcy nad tym pracuja, nic nie jest dzielem przypadku:)

Edytowane przez paolokos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi