Skocz do zawartości
wojas

Instalacja świateł ostrzegawczych w drzwiach B6

Rekomendowane odpowiedzi

Pin 15 bedzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko musze sprawdzić czy aby 15 tez nie jest zajęta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wolny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nie miałem kiedy sprawdzić  co z ta lamka a poza tym drzwi mało nie ucięły mi palca, ale za to będzie nowy paznokieć ?. Ale jak już przestało bolec to zajrzałem jeszcze raz do  kostki sterownika i co się okazało, to ze źle trzymałem kostkę i nie od tej strony liczyłem piny. I tak nie wpinamy się w pin 15 tylko tak jak w instrukcji pin 6  i pin 18 tylko trzeba odpowiednio kostkę trzymać. I teraz działa. Resztę będę montował jak będzie cieplej i palec odrośnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzewam temat:

jako, że montaż od strony mechanicznej, elektrycznej przebiegł tak, jak to podał wojas tak mam kłopot z modułami drzwi tylnych.

VCDS "widzi" wspomniane moduły, ale nie może się z nimi połączyć. Czy któryś z Was miał taki problem?

1747560469193.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Martin_eS zaloguj się do przedniego i po wejściu w kodowanie przestaw na tylny. Wtedy zakoduj co tam chcesz

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informację. Zrobiłem, wszystko hula jak trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś jeszcze w tych czaszach korzysta z takich portali? Nieważne. Przychodzę z pytaniem kupiłem takie rzeczy:

https://allegro.pl/oferta/przewody-kable-do-projektorow-lampek-led-audi-seat-skoda-vw-volkswagen-ford-17978737277
https://allegro.pl/oferta/led-logo-projektor-vw-arteon-t-roc-tiguan-touareg-passat-golf-jetta-touran-17523975983

mam Passata b6 2008r 1.4 tsi kombi. Problem jest taki w drzwiach zamiast światłem miałem odblaski. Kupiłem to zamontowałem i nic. Według tego co udało mi się wyczytać mam „biedniejszą wersje” i tak jak podpiąłem pod piny 18(+) 19 masa i nic nie świeci. Problem według mnie polega na tym że w ogóle nie ma zasilania lecz mogę się mylić(nie mam czym tego sprawdzić żadnego miernika) czy jest opcja zamontowanie tego w drzwiach szybko i łatwo? Na mechanice może troszkę się znam ale na elektryce praktycznie zero. Proszę o porady co robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Post #1, KROK 5. Kodowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi