Skocz do zawartości
MrZi

Instalacja Mapy/Softu RNS 510.

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie po aktualizacji 5238 by josi no gateway straciłem możliwość używania przycisków z lewej strony. Na wyświetlaczu przy licznikach pojawily się opcje Navigation i Audio ale widnieje w nich jedynie napis Volkswagen Navigation. 

Dla potomnych:
Zezwoliłem na downgrade softu z menu serwisowego, zainstalowałem 5238 by josi ale z gatewayem i wszysko zaczęło znów działać poprawnie. Nowe kategorie na wyświetlaczu również. Jeszcze tylko wgranie map na dniach.

Edytowane przez Finczyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem RNS510 który miał być sprawny a po kilku dniach wyszło szydło z worka... Z wieloma rzeczami dałem sobie radę, ale nie mogę zmusić radia by włączało się po włożeniu kluczyka. Jeśli nie nastąpi pełne wyłączenie i uśpienie magistrali to radio normalnie się uruchamia, natomiast po pełnym uśpieniu (kilkanaście min) radio można włączyć tylko pokrętłem. Pierwsze naciśnięcie uruchamia stan czuwania, kolejne odpala radio. Da się coś z tym zrobić, czy tylko jakiś magik od RNSów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z aktualizacja softu wyskakuje blad EcuOrdner.txt.... Ma ktos setconfig do rns 510??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Czy do RNS 510 to można jeszcze liczyć na jakąś aktualizacje map czy już nie będzie raczej wsparcia w tym modelu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.02.2024 o 20:30, ucho napisał:

Witam Czy do RNS 510 to można jeszcze liczyć na jakąś aktualizacje map czy już nie będzie raczej wsparcia w tym modelu ??

Nie będzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej wszystkim odgrzeje trochę temat bo nie chce zakładać nowego . A więc posiadam rns510 1T0 035 680 R HW H21 SW6270 

Radio się restartuje caly czas i jest przesunięty obraz startowy.   Czy wysypał się soft ? Może ktoś podpowie jaki soft do tego ściągnąć  ? I czy przy wgrywaniu radio musi być w aucie czy mogę na zasilaczu w domu wgrać?  Z góry dziękuję wszystkim za każdą pomoc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugeruję reinstalację.Na stole powinno też pójść.Proces trwa ze 40 minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, wektor napisał:

Sugeruję reinstalację.Na stole powinno też pójść.Proces trwa ze 40 minut.

A możesz powiedzieć jak zdobyć soft do tego radia bo nie mogę znaleźć? I wtedy nie będzie wołać pinu do radia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źródło softu poszło na.priv. Co do PIN, nie podpowiem, nie wiem.co siedzi ci w sprzęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, wektor napisał:

Źródło softu poszło na.priv. Co do PIN, nie podpowiem, nie wiem.co siedzi ci w sprzęcie.

To lepiej na aucie robic to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygodniej.Wsadź płytę i gdzieś pojedź, żeby nie odcinać zasilania.Ale nawet,gdyby, wznowi instalację i w końcu pójdzie.

W menu navi  ( już nie pamiętam ,gdzie) zaznacz sobie ptaszkiem opcje instalacji starszej wersji softu.Może się przydać.Jak te o wyższych wersjach ci nie zechce przyjąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, wektor napisał:

Wygodniej.Wsadź płytę i gdzieś pojedź, żeby nie odcinać zasilania.Ale nawet,gdyby, wznowi instalację i w końcu pójdzie.

W menu navi  ( już nie pamiętam ,gdzie) zaznacz sobie ptaszkiem opcje instalacji starszej wersji softu.Może się przydać.Jak te o wyższych wersjach ci nie zechce przyjąć.

Nie da rady bo radio restartuje caly czas na startowym menu i nawet dobrze go nie wczytuje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet po włożeniu płyty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie, jestem nowy na tej grupie, czy jest ktoś z Trójmiasta kto mógłby mi wgrać nawigację v17 do mojego RNS 510?

Pozdrawiam i dziękuję za info.

Witam serdecznie, jestem nowy na tej grupie, czy jest ktoś z Trójmiasta kto mógłby mi wgrać nawigację v17 do mojego RNS 510?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć, nie wiem czy ma to sens. V17 to najnowsze ale i tak są chyba z października 2021...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Mario82 napisał:

Jak bardzo mocno chcesz to coś poradzimy w Gdańsku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, audi78 napisał:

Oczywiście że chcę, bo niestety moje mapy są już paręnaście lat i są bardzo nieaktualne, wiadomo że nie są najnowsze ale to tak lepiej niż z 2011 roku.

Edytowane przez Mario82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Mario82 napisał:

Oczywiście że chcę, bo niestety moje mapy są już paręnaście lat i są bardzo nieaktualne, wiadomo że nie są najnowsze ale to tak lepiej niż z 2011 roku.

Zostaw jakiś namiar do siebie na pw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będę wdzięczny na namiar na odpowiedniego softa, mapa z płyty działa ale nie chce się zainstalować. Podejrzewam problem z partycjami. Ewentualnie ktoś może pomóc w okolicy Rybnika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.03.2025 o 18:03, wektor napisał:

Nawet po włożeniu płyty?

Ogólnie jest taki problem ze podczas wgrywania softu staje na HDD i wali błąd 010306 . Czy dysk uszkodzony czy moze nie może podzielić go ?

Edytowane przez piotrek92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi