Skocz do zawartości
dzidek1988xx

Największy i najmniejszy przebieg na Forum (3B i 3BG)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piotrek3BG

42 tys przejechane , passat 1.9 tdi z 2001 roku :)

BARDZO rzadki egzemplarz w Polsce z takim przebiegiem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 tys przejechane , passat 1.9 tdi z 2001 roku :)

Czy jest on jakoś udokumentowany? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu kupilem licznik z anglika do przeróbki i ku mojemu zdziwieniu miał ponad 800tyś mil

Niestety po kilku dniach się spalił ale w sumie mu się nie dziwie po takim przebiegu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

185 000 km :D (mam go od 01.2008r i zrobiłem nim 35 000 km) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kendzierz1

3BG AVF 2004r. 189500 km (mam go od września 2010 przy zakupie miał 159000 km), za te same pieniądze mogłem kupić B6 2007 2.0TDI 2007r. 457000km (TAXI Niemcy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat:

Napisał Piotrek3BG Zobacz post

42 tys przejechane , passat 1.9 tdi z 2001 roku

Czy jest on jakoś udokumentowany?

Chyba za 2 zero wcięło ;)

mojemu dzisiaj stuknęła taka cyfra

b4f0140a1eddf020.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na dzień dzisiejszy na blacie ma 210 tys. choć w 2008r. miał 219 tys.:mlask (sprawdzone), myślę, że teraz miałby 300-350 tys., a może ciut więcej:mlask

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Passata po taxi niemieckiej , czarny ale oklejony na kolor taxi ..przebieg 550 tys .. a co najlepsze nie był taki zmeczony ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasz Passat (AWX) 12.2002, model 2003, ma teraz na liczniku 253000 km, był serwisowany, choc miał juz 2 padaki małe Alternator i Rozrusznik. Kolega w tamtym roku sprzedawał AVF sedana rocznik 04.12, model 2005, z austri z przebiegiem 270pare tys i poszedł z pocałowaniem ręki po 5 dniach ogłoszenia. Ale lepsze moj ojczólek ma biedrone czerwoną Suzuki Maruti od nowości w rodzinie salon 1993 :mlask, przypłynoł wtedy z dostawy statkiem z Azji, i przebieg niewiele ponad 70 tys km ma , coprawda ojciec jezdził maluchem jeszcze z 10 lat temu którym zrobił ponad 200 tys na jednym silniku, i poszedł z przeszczepem na sprzedaż heh, troszki też służbówkami z firmy żuki, dostawczaki itp jeździł. Więc cuda się zdarzają, nikt by pewnie nieuwierzył że to maruti ma tyle km:debil, choc grama rdzy niema i pewnie jeszcze pożyje troche:dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam sobie ten ciekawy temat, ale moim zdaniem nie do końca prawdą jest to co niektórzy piszą ze kupić 10-letnie auto z przebiegiem poniżej 200tys. jest bardzo trudno, czy wręcz niemożliwe.

Kupić taki samochód w Niemczech jest łatwo, bo wbrew pozorom trafiają się Niemcy którzy kupują diesla jako prywatne auto i nie jeżdżą nim aż tak dużo, ale trzeba za takie cacko odpowiednio zapłacić. Wystarczy przejrzeć tamtejsze ogłoszenia, samochodów z niskim przebiegiem jest dużo, tylko że większość na bardzo odległych stronach w wynikach wyszukiwania ;)

A klientela z Polski niestety w większości ma tylko dwa kryteria filtrowania ogłoszeń: niski przebieg + niska cena = ulepek z przekręconym licznikiem.

Więc ja bym nie generalizował że auta w dieslu z małym przebiegiem się nie kupi, owszem kupi ale nie w kwocie jaką większość jest gotowa za takie auto zapłacić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mojego jak wiozłem z Niemiec miał 240 000, po 2 latach prawie 270 000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy zakupie w listopadzie 204kkm obecnie 211kkm oczywiście oryginalne :rotfl: realnie to obstawiam około 350-450kkm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę nie rozumiem tego wszystkiego. To może jest nowa moda, każdy kto kupił auto zaraz mu dodaje km, nawet jak nie ma pewności czy przebieg cofany, to i tak dodaje. Może aby się (lub samochód) dowartościować, jaki to on styrany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wczoraj wybiło 325 000 km ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mój poprzednik zarzekał się, że nie ma opcji, że cofany - dobry chłop z niego i prywatny sprzedawca. Chyba wierzył w to, bo handlarze mu pokazywali jakie to ma ładne skóry itp itd :).

Uwierzy dopiero jak mu pokazałem, że ostatni przegląd w Luksemburgu miał 110tys km a on go kupił z przebiegiem 101 tys...tyle, że to bylo dwa lata później :D.

Auto ma na blacie obecnie 140 z groszem a w rzeczywistości 240 - tzn tak mi wychodzi z proporcji wpisów i tego ile przejechał mój poprzednik. Auto miało jednego właściciela w Luksemburgu, więc liczę, że rocznie kręcił podobne przebiegi. Dla uczciwości -> 240+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, B5 1.9 TDI 110KM 97r w automacie. Potrzebowałem dużego kombiaka w dobrym stanie, więc ze względu na to, że mam sentyment do aut gr. VW (pracowałem jako mechanik Audi w UK) padło na Passata. Szczerze powiem, ze podczas kupna na przebieg nie patrzyłem, ponieważ kto wierzy w TDI'ka z oryginalnym przebiegiem z niemiec, kupionym z którejś tam ręki :) Więc tak, na liczniku było 209tys :P, oczywiście trochę się pośmiałem :) przy samym właścicielu :P Sądzę, że ma ok 290-300, ponieważ później ze zwykłej ciekawości sprawdziłem go, w 2006r miał 230 zgodnie z bazą danych VW :) Silnik jest suchy, nie kopci!!! czy to przy odpalaniu, czy gwałtownym przyśpieszaniu. Brak stuków, puków, skrzynia pracuje rewelacyjnie (4 biegowa), turbina ciagnie jak należy, nadwozie sztywne, wnętrze nie jest powycierane (nie licząc uchwytu w drzwicha do ich zamykania, ale to standard). Po kupnie oczywiście wymieniłem kpl. wszystkie płyny, oleje, filtry (silnik i skrzynia) paski, kpl. rozrząd. Passat pali w trasie 5,2-5,6, miasto ok. 7l/100. Kilka dni temu zrobiłem trasę Polska Norwegia, przez Danię (2400km w jedną stronę) wszystko ok, cisza, spokój :) Ale jako ciekawostkę powiem, że naprawiałem (serwisowałem) kiedyś A4 97r 1.9 TDI 110 z przebiegiem ok 400 tys mil czyli 640 tys km :) i wszystko było ok, żadnych problemów z nim nie było. Natomiast niedawno sprzedałem VW Lupo z 2001r 1.4 benzyna, z oryginalnym przebiegiem 73 tys km!!!! Oczywiście nie obyło się bez durnowatych e-mail'i :) i pytań :) Dosłownie miałem problem z jego sprzedażą :) Nawet zastanawiałem się, aby podkręcić licznik o drugie tyle :)

Edytowane przez mariego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kolega sprowadził Passata 1.9 TDI , 2000 rok , 116 KM i miał najechane 580.000 autko non stop smigało po Niemczech i Francji , kolega cofnął licznik na 180.000 i poszło jako orginał.Ale olej już sobie łykał nieżle , jak kolega mówił z Niemiec jak przyjechał to jak w Niemczech dolał na max oleju to w domku było minimum. Ale moc miał do końca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój tatko ma mesia c230 , 07 rok 37 tys mu wybilo , mysle ze do sprzedazy trzeba by podkrecac licznik bo nie uwierzą:)

pozdrfo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój tatko ma mesia c230 , 07 rok 37 tys mu wybilo , mysle ze do sprzedazy trzeba by podkrecac licznik bo nie uwierzą

pozdrfo

To stoi i się marnuje, a powinien zarabiać - zanim zacznie się psuć :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Paszczak AFN '97 kupiony maj 2008 na blacie 295 000 km aktualnie już stukło 530 000 km. Przez 3 lata wymieniony tylko wałek rozrządu :0 poprostu się starł. Prawdziwa pancerna jednostka..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi