Skocz do zawartości
remlus

Przerywacz kierunkowskazów w B5

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat:

Koledzy mam pytanko, jak może każdy wie w Passku b5 Fl kierunkowskazy maja inny głos niż w b5fl czy jeżeli przekźnik wymienię z modelu Faceliftingowego to będzie taki sam odgłos kierunkowskazów?

z opisu wynika że mówisz o tych samych modelach a tak na poważnie to rodzaj dźwięku chyba nie jest aż tak ważny ja to by kierunki działały

z opisu wynika że mówisz o tych samych modelach :P a tak na poważnie to rodzaj dźwięku chyba nie jest aż tak ważny ja to by kierunki działały

No masz racje pomyliłem się, miałem na myśli ze chce założyć z b5 Fl do b5 przekaźnik kierunków i jednak dźwięk nie ma niby żadnego znaczenia ale chciałbym by był taki jak w ,,po lifcie" czy ten przekaźnik załatwi sprawę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maniutek77

Witam wszystkich,

Właśnie poradziłem sobie z awarią kierunków szybki demontaż włącznika awaryjnych 5 strzałów młotkiem i działa:)Pewnie nie na długo ,ale wiem już co to za problem.Dzięki za podpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jestem użytkownikiem passata B5 1.8T z 2001 r.

Mam problem z kierunkowskazami.

Podczas gdy ję włączam nie mam sygnału na kierunku ( czyli migania na lampie), oraz we wnątrz auta nie pokazyje mi się strzałka z wybranym kierunkowskazem.

Wcześniej strzałki od kierunku migały ale czasami też nie równo a po pewnym czasie zaczęło wszystko zanikać.

Razem kierunki w lampie jak i sprzałki sygnalizujace.

Światła awaryjne działają bez problemu po właczeniu przycisku od awaryjnych.

Jestem laikiem i szukam pomocy.

Gdzie leży problem i jak mogę sobie z nim poradzić.

Dzwignia kierunkowskazów czy jest położeniu w prawo lub w lewo nie daje efektu w postaci sygnału świetlnego - lampa i strzałki sygnalizacyjnej kierunku.

Serdecznie proszę o pomoc.

Pozdrawiam Robert

---------- Post added at 16:53 ---------- Previous post was at 15:10 ----------

Witam serdecznie.

Jestem użytkownikiem passata B5 1.8T z 2001 r.

Podczas gdy ję włączam nie mam sygnału na kierunku ( czyli migania na lampie), oraz we wnątrz auta nie pokazyje mi się strzałka z wybranym kierunkowskazem.

Wcześniej strzałki od kierunku migały ale czasami też nie równo a po pewnym czasie zaczęło wszystko zanikać.

Razem kierunki w lampie jak i sprzałki sygnalizujace.

Światła awaryjne działają bez problemu po właczeniu przycisku od awaryjnych.

Jestem laikiem i szukam pomocy.

Gdzie leży problem i jak mogę sobie z nim poradzić.

Dzwignia kierunkowskazów czy jest położeniu w prawo lub w lewo nie daje efektu w postaci sygnału świetlnego - lampa i strzałki sygnalizacyjnej kierunku.

Serdecznie proszę o pomoc.

Pozdrawiam Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy mi ten mały cytat ;)

Wymień lub napraw przekaźnik kierunkowskazów-jest we włączniku awaryjnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam nieco inny problem choć podobny: jak przekręcę kluczyk w stacyjce (jeszcze nie zapalam) to kierunkowskazy i awaryjne działają, z niepokojących rzeczy jest to, że ekran od automatycznej klimy mruga ale po chwili przestaje.

Za to jak odpalę samochód, to awaryjne działają a kierunkowskazy już nie. Klima i cała reszta działa.

Przeczytałem ten wątek od deski do deski, nawet wyciągnąłem przycisk świateł awaryjnych (faktycznie bardzo proste) choć jestem słaby technicznie. Czy myślicie, że powinienem zacząć od wymiany tego przycisku czy to może coś innego?

Dlaczego mruga ten ekran od klimy?

Edytowane przez Mondy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przełącznik świateł awaryjnych do B5

ASO Skody -180 zł

InterCars z wysyłką -93zł

Rozbój w biały dzień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ASO Skody -180 zł

InterCars z wysyłką -93zł

Rozbój w biały dzień

Bo jest razem z włącznikiem awaryjnych poza tym jest zamiennik tańszy ;)

Czy myślicie, że powinienem zacząć od wymiany tego przycisku czy to może coś innego?

Tak wymień to

Dlaczego mruga ten ekran od klimy?

Prawdopodobnie jest jakiś błąd musisz przeskanować klimatyzację poczytaj TU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat:

Napisał Mondy Zobacz post

Czy myślicie, że powinienem zacząć od wymiany tego przycisku czy to może coś innego?

Tak wymień to

Nie koniecznie to wymienić bo przyczyną może być brudna manetka kierunkowskazów która wymaga czyszczenia ,jakbyś miałbyś od kogoś włącznik awaryjnych na podmianę to byś to sprawdził.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pytalem ceny o to bo niedawno wymieniałem ASO lublin 93 zł u mnie w mieście w sklepie 103 zł :o mowa o ORI . Zamiennik 50 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje chłopaki za odpowiedź. Interesuje mnie natomiast dlaczego jak kluczyk jest przekręcony to wszytko działa a jak zapalę silnik to kierunki już nie??? ZAWSZE!!!

Co... raz manetka jet brudna a raz czysta?

Myślę właśnie o podmianie u kogoś... ciekawe czy w ASO można pożyczyć na chwilkę ;)

Tak czy siak zacznę od tego przycisku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ASo raczej Ci nie dadzą tak na sprawdzenie, ale ktoś jak ma passata koło Ciebie to jak najbardziej możesz zobaczyć , wyjęcie tego zajmuje 20 sekund :D bo wsumie kupisz nowe, a jak nie będzie to , to tylko kase w błoto wywalisz . Wiec fakt lepiej sprawdzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wszytko już DZIAŁA! Pojechałem do polecanego przez forumowicza elektryka z DG (ul. Graniczna 12) i okazało się że w moim przypadku przyczyną była jakaś "kostka" w stacyjce gdzie się kluczyk wsadza.

Panowie ściągnęli kierownicę, dostali się do bebechów wymienili co trzeba i w południe auto było do odebrania. Koszt 120zł jakby kto pytał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cz.

witam

troszke odswieze temat ;)

u mnie kierunki sie zawieszaly razem z switami awaryjnymi (w tym sensie ze kierunki sie swiecily ale nie migaly i nie bylo slychac tego "cykania")

kupilem zamiennik za 40zl troszke sie pobawilem z wlozeniem tego i juz wszystko dziala :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. szukam numeru oryginalnego przerywacza z B5 ktory sam mryga kierunkiem 3 razy. moze ktos wie cos na ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam. szukam numeru oryginalnego przerywacza z B5 ktory sam mryga kierunkiem 3 razy. moze ktos wie cos na ten temat?

Chodzi o tak zwane "miękkie kierunki"?

Bo jeśli tak to był wątek na forum bodajże "projekt miękkie kierunki" - tam poszukaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. Ja miałem taki problem iz kierunki i awaryjne raz dzialaly a raz nie. Kupilem nowy przelacznik z tym przekaznikiem' zamontowalem, i grało. Wczoraj znowu to samo a minely ze 2 miechy. Sprawdzilem bezpiecznik nr 2 '5' i byl caly ale jak zauwazylem jedna nozka tego bezpiecznika nie zawsze stykala w gniezzdzie przy poruszaniu nim. Wygiąlem delikatnie nozke, osadzilem w gniezdzie tak ze czuc lekko opor przy wkladaniu i teraz wszystko smiga. Lacznie ze starym przelacznikiem ktorego teraz chetnie odsprzedam zza w dyszki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, moze nie na temat, ale nie dziala mi wlasnie boczny kierunek w nadkolu. Brak pradu. Mozna podlaczyc na krotko kablem do lampy przedniej(kierunku)? Ma ktos moze schemat badz zdjecia jak dostac sie do tego kabelka? po wyjeciu bocznej lampki nie wiele widac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest TUTAJ

Od siebie dodam, ze miałem podobny problem z niekontrolowanym "cykaniem" i wymieniłem przełącznik kierunkowskazów na nowy bez tempomatu - kosztował 120pln.

pozdrawiam

Ten link nie działa a ja też chciałbym pozbyć sie "cykania" i nie wiem jak to rozebrać. Może ktoś ten link odświerzyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi