Skocz do zawartości
remlus

Przerywacz kierunkowskazów w B5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam pytanko, gdy włączam kierukowskaz po chwili wylacza sie, raz wogole sie nie zalaczy, czym to moze byc spowodowane??? przerywacz??? jak tak to gdzie sie znajduje??? dzieki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w przełączniku awaryjnych, już 6 strona jest o tym tłuczona!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. mam pytanko, gdy włączam kierukowskaz po chwili wylacza sie, raz wogole sie nie zalaczy, czym to moze byc spowodowane??? przerywacz??? jak tak to gdzie sie znajduje??? dzieki:)

We włączniku awaryjnych jest przerywacz,da się to naprawić.

---------- Post added at 20:33 ---------- Previous post was at 20:32 ----------

w przełączniku awaryjnych, już 6 strona jest o tym tłuczona!!!!!!!

Dlatego też nie będę kolejny raz pisał jak naprawiać :lol

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzaeki wielkie, a jak tam sie dostac, co wyjac co odktecic?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzaeki wielkie, a jak tam sie dostac, co wyjac co odktecic?????

Wyciągasz cały włącznik awaryjek,odpinasz kostkę i rozbierasz go na części pierwsze-ale ostrożnie.Są tam małe sprężynki i cieniutkie blaszki...Da się na spokojnie zrobić ;)

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc panowie.mam problem z awaryjnymi - nie dzialaja.kierunkowskazy ok.wlacznik od awaryjnych jest ok, bezpieczniki ok.co to moze byc?mial ktos taki problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czesc panowie.mam problem z awaryjnymi - nie dzialaja.kierunkowskazy ok.wlacznik od awaryjnych jest ok, bezpieczniki ok.co to moze byc?mial ktos taki problem?

Skoro nie działają to wyłącznik nie jest OK ;) Wyciągałeś go?Czy w jaki sposób stwierdzasz że jest OK?

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wzialem koleszki i jest to samo.mój u niego dziala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wzialem koleszki i jest to samo.mój u niego dziala

A które bezpieczniki sprawdzałeś?W 3B powinny być obydwa dobre,z tego co widać u Ciebie wskazuje na spalony bezp.od awaryjek.Kierunkowskazy-bezpiecznik nr 2/5A,bezpiecznik awaryjnych nr 39/15A

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w moim pasku od pewnego czasu jak włączam kierunki czy to prawy czy lewy na desce wraz z kierunkiem miga mi kontrolka od przeciwmgielnych tylnych. ostatnio zauważyłem ze przy hamowaniu tez się zaświeciła. co to może być???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem niedawno problem z kierunkowskazami. Gdy manetka była w srodkowym położeniu co jakis czas odzywał sie przerywacz dziwnie "trzeszcząc"- irytujące!! Jeden koleszka zapuścił mi manetkę preparatem Contact bez ściągania jej z kierownicy i pomogło. Być może jest to rozwiązanie na chwilę ale narazie nic nie trzeszczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cookie022

Witam wszystkich,

mam problem z kierunkowskazami i światłami mijania chodzi o to ze czasami jak zapalam samochod wszystko jest ok, ale czasami jest tak ze nie mam ani swiatel ani kierunkow, gdy jest wlaczany kierunkowskaz na desce rozdzielczej nie ma zadnego "tykania" ani lampki od kierunkow, wtedy musze zgasic i zapalic jeszcze raz samochod i wszystko chodzi, jezeli wiecie jaka jest tego przyczyna prosze o podpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam maly problem z autkiem a mianowicie, jak zalanczam migacz na lewo lub prawo to odbija normalnie to pozycji 0 ale nadal slychac takie cykanie jakby ciagle dzialal oraz jak jade samochodem i skrecam samochodem to ciagle to slychac . Prosze o pomoc.

Edytowane przez Angel1989

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam mam maly problem z autkiem a mianowicie, jak zalanczam migacz na lewo lub prawo to odbija normalnie to pozycji 0 ale nadal slychac takie cykanie jakby ciagle dzialal oraz jak jade samochodem i skrecam samochodem to ciagle to slychac . Prosze o pomoc.

Manetka kierunkowskazów do sprawdzenia ;)

Ewentualnie czyszczenie i powinno być OK.Popczytaj: http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=74110&highlight=manetka+kierunkowskaz%F3w post #8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam problem ze światłami awaryjnymi, kierunki działaja bez zarzutów. Otóż po włączeniu przycisku świateł awaryjnych słychać trzaski, takie jakby skrzypienie, dość głośne za przyciskiem awaryjnych i świtała awaryjne nie działają. Czytałem, że może to być przerywacz, jak to sprawdzić? Wyciągnąć przycisk od awaryjnych? Czy demontuje się go w inny sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, mam problem ze światłami awaryjnymi, kierunki działaja bez zarzutów. Otóż po włączeniu przycisku świateł awaryjnych słychać trzaski, takie jakby skrzypienie, dość głośne za przyciskiem awaryjnych i świtała awaryjne nie działają. Czytałem, że może to być przerywacz, jak to sprawdzić? Wyciągnąć przycisk od awaryjnych? Czy demontuje się go w inny sposób.

Wyciągnij go i rozmontuj.Uważaj na małe sprężynki w środku ;) W tym właśnie włączniku jest przerywacz awaryjnych i kierunkowskazów.

Podejrzewam że trzeba będzie nieco przeczyścić blaszki,ewentualnie lekko podoginać-są bardzo delikatne więc zrób to starannie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie tak jak napisał Patryk a jak nie chcesz samemu tego robić bo się obawiasz że coś pójdzie nie tak to taka naprawa u elektryka kosztuje ok 50PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało się, dziękuję za podpowiedzi. Okazało się tak jak pisał Patryk, wyjąłem włącznik rozmontowałem go delikatnie, kilka pryśnięć na blaszki wd40, kilkanaście razy wystarczyło poruszać i awaryjne znów pięknie cykają:dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi