tomolowski Zgłoś #21 Napisano 3 Marca 2024 (edytowane) Tez miałeś błąd maty grzewczej? Ja mam 5q0953549D, musiałbym sprawdzić wersję softu. Sprawdziłem wersja softu to 0140 i nie ma nowszej. Próbowałem wgrywać starsze nic to nie dało. Edytowane 3 Marca 2024 przez tomolowski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ptaquu Zgłoś #22 Napisano 16 Czerwca 2024 Witam, Mam pytanie czy w przypadku wymiany kierownicy w Passat B8 z 2018 z podgrzewaną kierownicą na wersję z poliftowego z przyciskiem podgrzewania w kierownicy muszę coś dodatkowo robić? Czy to będzie działać? Czy przycisk obok lewarka będzie włączał grzanie? Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rodzyn889 Zgłoś #23 Napisano 19 Czerwca 2024 (edytowane) Kupić kierownicę, dołożyć wiązke, zmienić taśmę, zakodować ELDAR ci ogarnie Edytowane 29 Czerwca 2024 przez rodzyn889 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miikii Zgłoś #24 Napisano 4 Września 2024 W dniu 15.01.2024 o 21:07, turzol napisał: 19 bramka can-> kodowanie i wybierz MFL [VO]_Multi_function_steering_wheel_control_module Wartość kodowania: [LN]_Heated_steering_wheel_button: [VN] _nieaktywny [VN]_aktywny A w bloku klimatycznym aktywujemy przycisk ogrzewania kierownicy z przycisku na kierownicy. Kodowanie: [LO]_Heated_steering_wheel_version: brak [VO]_LRH_Gen_2 Turzol dziękuje ci za podpowiedź. Trochę mi zeszło zanim zrozumiałem o co Ci chodzi. Teraz wklejam foto do instrukcji Turzol-a by nikt nie musiał głowić się co zrobić by uruchomić przycisk podgrzewania ten NA kierownicy . Mega to sprawa kiedy nie muszę odrywać wzroku i jednym, guzikiem na kierownicy mogę załączyć ogrzewanie kierownicy. Pewnie zaraz będzie przydatne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skubiszek85 Zgłoś #25 Napisano 26 Lutego 2025 (edytowane) W dniu 12.01.2024 o 08:15, koala106 napisał: Ogarnąłem już kilka kierownic wymianę na grzane rline z Passata b8.5 z dotykowymi klawiszami. W skrócie: taśma do wymiany - można dać 5q0 - małe przeróbki lub 5q1 - więcej zabawy i przewód do BCM. Oba warianty działają. Po montażu kodowanie klimatronika, taśmy (jak5q0) BCM (jak 5q1) a jak kiera dotykowa jak moja to dodatkowo gateway trzeba ustawić. Kierownicę mam takie z poduchami, pomogę z montażem. Zima rewelacja powiedz mi ta kiera podchodzi bez problemu - zmieniłeś zwijak i załozyłeś ją bez problemu w sensie dotykowe przyciski działają czy trzeba dodatkowo kodować jeśli bym chciał nawet bez kodowania założyć ? podoba mi się ona bardziej ze względu na grubość i bicepsy i myślę, czy nie ma z tym problemu jako P&p bo rozumiem patrząc na tą kierownicę, że ona jest grubsza od zwykłej tylko zastanawiam się czy trzeba coś jeszcze zmieniać czy będą działaly przyciski dotykowe Edytowane 28 Lutego 2025 przez Skubiszek85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skubiszek85 Zgłoś #26 Napisano 24 Kwietnia 2025 czy ktoś może podpowiedzieć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciastek90 Zgłoś #27 Napisano 15 Maja 2025 W dniu 24.04.2025 o 12:13, Skubiszek85 napisał: czy ktoś może podpowiedzieć ? Tak trzeba kodować. Musisz mieć też odpowiednią wersję GW, żeby wszystko chodziło jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwanator Zgłoś #28 Napisano 14 Czerwca 2025 W dniu 12.01.2024 o 08:15, koala106 napisał: Ogarnąłem już kilka kierownic wymianę na grzane rline z Passata b8.5 z dotykowymi klawiszami. W skrócie: taśma do wymiany - można dać 5q0 - małe przeróbki lub 5q1 - więcej zabawy i przewód do BCM. Oba warianty działają. Po montażu kodowanie klimatronika, taśmy (jak5q0) BCM (jak 5q1) a jak kiera dotykowa jak moja to dodatkowo gateway trzeba ustawić. Kierownicę mam takie z poduchami, pomogę z montażem. Zima rewelacja Kolego proźba czy mógłbyś pomóc ogarnąć temat, mam kierownicę podgrzewana dotykowa chciałbym zmienić w Touran 2.0tdi 2018r oczywiście odpłatnie.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mefjuww Zgłoś #29 Napisano 29 Października 2025 Witam panowie, mam pytanie. Kupiłem kierownicę z pikowaną skórą, podgrzewaną i tzw. bicepsami i modułem 5H0959542N Kierownica pochodzi z Golfa 8 miała też pasować do Passata (mój błąd, że nie zdjąłem swojej kierownicy wcześniej) Przeglądając filmy w necie, zauważyłem, że multifunkcję wraz z ramką można przełożyć do kierownic "dotykowych" i pasuje 1:1 Przy demontażu swojej kierownicy zauważyłem, że poduszka ma inne mocowanie oraz moduł jest zupełnie inny - 3G0959542A, moduł ten montowany jest na środku kierownicy, w tej od Golfa 8 i rzekomo też od Passata B8 jest z boku. Moje pytanie brzmi, czy da się to podłączyć oraz czy wymagana jest zmiana poduszki? Nie potrzebuję grzania kierownicy, bardziej chodziło mi o sam kształt i pikowaną skórę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skubiszek85 Zgłoś #30 Napisano 12 Listopada 2025 też chcę na taką zmienić jak kupiłeś (1 zdjęcie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mefjuww Zgłoś #31 Napisano 13 Listopada 2025 W dniu 12.11.2025 o 12:47, Skubiszek85 napisał: też chcę na taką zmienić jak kupiłeś (1 zdjęcie) Z racji braku odpowiedzi poszperałem trochę i wygląda na to że poduszka jest inna. Więc u mnie odpada. Gdybyś miał jednak to szczęście i poduszkę już pod tą kierownice to mogę oddać swoją za symboliczne 5 dych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skubiszek85 Zgłoś #32 Napisano 4 Grudnia 2025 którą powiedz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mefjuww Zgłoś #33 Napisano 4 Grudnia 2025 8 godzin temu, Skubiszek85 napisał: którą powiedz ? Ta która jest na zdjęciu bez przycisków. Ale już poszła na allegro lokalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdpiotrek2 Zgłoś #34 Napisano 18 Grudnia 2025 Koledzy macie może numer zwijaka pod grzana kierownicę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skubiszek85 Zgłoś #35 Napisano 19 Grudnia 2025 dobra to jeszcze inaczej... mam paska z taką kierownicą chce założyć taką: co muszę zmienić, kupić itp ? Mam DSG, łopatki, aktywny tempomat - nie mam grzania. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Exenrb Zgłoś #36 Napisano 24 Stycznia (edytowane) W dniu 18.12.2025 o 22:58, pdpiotrek2 napisał: Koledzy macie może numer zwijaka pod grzana kierownicę? Nie wiem, czy to jakaś tajemnica...? Może ktoś podpowiedzieć jakiego zwijacza użyć do przedlifta z [DSG z łopatkami, ACC, multifunkcja] aby można było użyć/wymienić kierownicę na podgrzewaną...??? 1. Jaka taśma w przypadku chęci wymiany na kierownicę przedliftową [czyli taka jak jest aktualnie] + z podgrzewaniem? 2. Jaka taśma w przypadku chęci zmiany na kierę poliftową? Dobra... Edyta [07-02-2026]: mam już kierownicę i taśmę oraz przelotkę wraz z pinami zasilającymi. Taśma: 5Q0.953.569.B / C Wszystko zakodowane CARscannerem. Edytowane 7 Lutego przez Exenrb update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miikii Zgłoś #37 Napisano 12 Maja W dniu 26.02.2025 o 15:08, Skubiszek85 napisał: powiedz mi ta kiera podchodzi bez problemu - zmieniłeś zwijak i załozyłeś ją bez problemu w sensie dotykowe przyciski działają czy trzeba dodatkowo kodować jeśli bym chciał nawet bez kodowania założyć ? podoba mi się ona bardziej ze względu na grubość i bicepsy i myślę, czy nie ma z tym problemu jako P&p bo rozumiem patrząc na tą kierownicę, że ona jest grubsza od zwykłej tylko zastanawiam się czy trzeba coś jeszcze zmieniać czy będą działaly przyciski dotykowe Panowie podpowie ktoś jak uruchomić kiere dotykową? Bardziej chodzi mi o kodowania lub adaptacje które trzeba zrobić by to wszystko działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
turzol Zgłoś #38 Napisano 12 Maja 43 minuty temu, miikii napisał: Panowie podpowie ktoś jak uruchomić kiere dotykową? Bardziej chodzi mi o kodowania lub adaptacje które trzeba zrobić by to wszystko działało. Adaptacje w Gateway. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miikii Zgłoś #39 Napisano 13 Maja 15 godzin temu, turzol napisał: Adaptacje w Gateway. Podpowiedź proszę dokładniej. By nie szukał tego w nieskończoność. Proszę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major Zgłoś #40 Napisano 14 Maja 17 godzin temu, miikii napisał: Podpowiedź proszę dokładniej. By nie szukał tego w nieskończoność. Proszę ? a przeczytałes chociaz posty na tej stronie ? są nawet screeny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach