Blop Zgłoś #81 Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) insigni też kula się w okolicy 230k, ale mogę się mylić kula kula ale jest jakąś alternatywą w używkach (3-4lata) dla passata zeszło nam na opla,jest jeszcze bmw,merc i wiele innych,osobiście przy zmianie b6 na....... no własnie,nie wiem jeszcze na co :hmm wybierając na placu b7/In OPC/BMW znając te wszystkie marki i wady,niestety passat będzie ostatni - nadwozie b7 jest solidne lecz jakieś takie mdłe a że auto kupujemy też oczami poważnie biorę pod uwagę np> http://otomoto.pl/opel-insignia-2-8-turbo-4x4-opc-C31345514.html liczę na to że passat b8 będzie jakieś inne,dużo fajniejsze optycznie i z dobrym V6 - zostaje przy koźle i czekam aż b8 stanieje - inaczej będę zmieniał markę,następna mocniejsza benzynka - wystarczy 8lat w tdi. Zmiana auta to duży wydatek a kasa nie rośnie na drzewach Edytowane 27 Listopada 2013 przez Blop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus Zgłoś #82 Napisano 27 Listopada 2013 Mnie w B8 interesuje tylko: diesel (TDI GTD), pojemność: 2.0, moc 258 KM / 600 Nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
idol23 Zgłoś #83 Napisano 27 Listopada 2013 Co racja to racja. B7 jest nudne do bólu, w pakiecie R-Line wygląda słabo. A o ile pamiętam to byli tacy co chcieli nowy dział bo niby wszystko nowe-- Hahaha. Ale wracając do tematu. Wiadomo, dziś jest era ,,downsajzingu'', musi być ECO i drogie w serwisowaniu -najczęściej po gwarancji. To prawda co pisał kolega kilka postów wyżej. Jest wzmianka w tygodniku ,,Motor" ,że VW rozwija motor 3,6. Ma on docelowo znaleźć się właśnie w B8 i w nowym CC w 2015r. Szacowana moc ok 380KM ale co wyjdzie to nie wiadomo. A i ta nowa platforma MQB. Gdyby tylko jakość się poprawiła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lsoprzymorze Zgłoś #84 Napisano 27 Listopada 2013 Nowy gril Paska to prawie czysty WV CC. Bardzo blisko są te grile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejZ Zgłoś #85 Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Natomiast wiem, że automaty (nie tylko przy OPC) lubią wchodzić w tryb awaryjny. Nie jest to zbyt szczęśliwa skrzynka (te same problemy występują w Volvo z tymi samymi skrzyniami). Można prosić o jakieś konkrety ? Bo ze skrzynią AWTF-80 SC w Volvo S60 T6 AWD nie ma najmniejszych problemów od 130k km, mimo notorycznego wykorzystywania powierzonych 304KM Za to słyszałem o problemach z tylnym dyfrem w Insigniach. W benzynie 220KM wymiana zdarzała się co 20k km. Sugerowana przez ASO wymiana filtra i oleju w dyfrze nic nie pomagała. Edytowane 28 Listopada 2013 przez AndrzejZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witold Rogowski Zgłoś #86 Napisano 28 Listopada 2013 Można prosić o jakieś konkrety ? Bo ze skrzynią AWTF-80 SC w Volvo S60 T6 AWD nie ma najmniejszych problemów od 130k km, mimo notorycznego wykorzystywania powierzonych 304KM Za to słyszałem o problemach z tylnym dyfrem w Insigniach. W benzynie 220KM wymiana zdarzała się co 20k km. Sugerowana przez ASO wymiana filtra i oleju w dyfrze nic nie pomagała. Wiem na 100% że ta sama skrzynia (i na zbliżonym oprogramowaniu) pracuje w XC90. I tryb awaryjny wchodzi przy jeździe miejskiej (co dziwne) a nie przy butowaniu. Insignie mają ten sam problem. Rośnie temp podczas normalnej jeździe w mieście. Pod poznaniem jest firma (nie pamiętam nazwy), która ma kilkadziesiąt fabrycznie nowych skrzyń ze zmienionym softem. Wiem, że również ASO korzystają z ich zapasów. Natomiast nie wydaje mi się, aby to była ta skrzynia, która jest w T6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejZ Zgłoś #87 Napisano 28 Listopada 2013 Być może nowsze modele wyposażyli w chłodnice oleju. W każdym razie koniec OT. A co do tematu to mogę dodać, że samochody klasy średniej są teraz za drogie. Faktura za B5 1.8T w 2000r w AutoViva, którą ujeżdżałem, wynosiła 72k zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szatek_pl Zgłoś #88 Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Inflacja 2012 vs. 2000 wyniosła 40% wg. GUS, a z 2013 jakieś 41-42% ;] Czyli z 72 kPLN robi się dzisiejsze 102 kPLN - a za 106 kPLN masz teraz Passsata Variant Comfortline 1,4 160 KM. Edytowane 28 Listopada 2013 przez Szatek_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
burnada Zgłoś #89 Napisano 28 Listopada 2013 10KM więcej, moc się zgadza, przyspieszenie też pewnie podobne, a że mniejszy silnik??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinrz7463 Zgłoś #90 Napisano 28 Listopada 2013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szatek_pl Zgłoś #91 Napisano 28 Listopada 2013 Czerwone kombi w tej prezentacji z tyłka strasznie przypomina mi Renault Laguna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franc_szczecin Zgłoś #92 Napisano 29 Listopada 2013 Łudzę się, że będzie dobrze... Jeszcze w erce daje radę :hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damor3 Zgłoś #93 Napisano 30 Grudnia 2013 A czy widział ktoś jakąś fotkę wnętrza paska b8? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach