Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

mam problem ze swoim paskiem 1.9 AVB 2002 a mianowicie zawsze tankuje na stacjach typu BP shell ale ostatnio mialem juz bardzo malo paliwa i tankowalem na bliskiej po zatankowaniu wyczulem minimalna roznice na wolnych obrotach(nie odrazu) ale ogolnie przez 4 dni bylo ok jak zawsze. Po 4 dniach samochod zaczal odpalac po 3-4 sekundach (obojetnie czy rozgrzany czy zimny silnik) czy to wina tego paliwa? narazie zalałem BP ultimate i wlalem srodek do czyszczenia wtryskow pojezdze i zobacze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze ktoras swieca padla ?? albo dwie dlatego teraz krecisz dluzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co zalalem go srodkiem do czyszczenia wtryskow i paliwem BP ultimate pojezdze troche i najwyzej podepne pod komputer dzieki wezme pod uwage takze swiece

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już nie te temperatury żeby świece żarowe miały taki wpływ, raczej badziewne paliwo (niedostateczne parametry) daje taki efekt - tankowanie ścierwa może doprowadzić do uszkodzenia silnika. Dobre paliwo + uzdatniacz powinno pomóc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sam tankowałem dużo razy na Bliskiej ale coś mnie podkusiło i zacząłem tankować na Shell-u i auto całkiem inaczej się zachowuje ,a i żeby nie było że robię jakąś reklamę Shell-owi

Edytowane przez Adam204

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To już nie te temperatury żeby świece żarowe miały taki wpływ, raczej badziewne paliwo (niedostateczne parametry) daje taki efekt - tankowanie ścierwa może doprowadzić do uszkodzenia silnika. Dobre paliwo + uzdatniacz powinno pomóc

wiec jest nadzieja ze pojezdze jakis czas na lepszym paliwie i wleje jakis uszlachetniacz i obedzie sie bez mechanika?

widmo wymiany pompowtryskiwaczy mnie przeraza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wiec jest nadzieja ze pojezdze jakis czas na lepszym paliwie i wleje jakis uszlachetniacz i obedzie sie bez mechanika?

widmo wymiany pompowtryskiwaczy mnie przeraza

skoro to był jeden raz to nie powinno być jakichś specjalnych skutków ubocznych. Pompki tak reagują na słabe paliwo ale to nie powód żeby od razu się posypały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
skoro to był jeden raz to nie powinno być jakichś specjalnych skutków ubocznych. Pompki tak reagują na słabe paliwo ale to nie powód żeby od razu się posypały.

witam po dluzszej nieobecnosci okazalo sie po podpieciu pod komputer padl czujnik polozenia walka rozrzadu G40 musze go wymienic i zobaczymy co i jak odezwe sie po wymianie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi przed zmiana pompy vacum zapalał dłużej bo gubiła paliwo i musiałem trochę kręcić.. ale też chyba ze starości spadła jej wydajność bo kiedyś ją odkręciłem wyciekło paliwo a potem musiałem z minute kręcić żeby napompowała potem ta sama operacja przy nowym boschu i silnik zapalił po 10-15 sekundach (a też miał cała szynę do napompowania). Teraz silnik na nowej pompie pali praktycznie od razu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ponownie

czy moze mi ktos wyjasnic gdzie dokladnie znajduje sie w silniku AVB czujnik polozenia walka rozrzadu (g40) i ewentualnie jak sie do tego zabrac chcialbym sprobiowac wymienic go sobie sam czy jest to skomplikowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi