viking Zgłoś #1 Napisano 4 Lipca 2011 Witam Piszetu na forum vw passata bo jestem tu z wami od dawna a teraz , mam nastempujacy problem z moim nowym nabytkiem skoda super 2, 5 tdi 2002 rok A mianowicie auto jest po wymianie całej hydrauliki i wałków jakieś 50 tys. km temu odpala ok. wkręca się na obroty bez problemu nic nie klepie rozrząd cicho pracuje, ale jest jeden problem Czasami na wolnych a szczególnie jak zimny troszkę jakby trzęsło silnikiem, ale obroty nie falują przy 1100 obrotach poszarp uje jak by jakiś wtrysk się wieszał, ale to nie zawsze i podczas jazdy przy 3000tys tez jak by przerywał przez sekundę, ale to nie zawsze, i Niewinem, co to może być może już ktoś mniał podobny problem z v6 tdi Niewinem, co to może być może nastawik pompy zabrudzony może pompa siad może wtrysk sterujący czytałem ze czasami jak egr się zawiesza to tez tak bywa może przepływka kurcze doradźcie cos, od czego zacząć szukanie aktualnie jestem w Szkocji, dlatego ciężko Mi gdzieś podjechać do dobrego warsztatu na sprawdzenie Valem nie sprawdzałem, bo nie mam kabelka, ale zakupie na e Bay i sprawdzę czy bledów niema Będę wam bardzo wdzięczny, za jakie kol wiek sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zima18 Zgłoś #2 Napisano 4 Lipca 2011 Proponował bym, jak przyjdzie kabelek, zrobić logi i pokazać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viking Zgłoś #3 Napisano 4 Lipca 2011 Proponował bym, jak przyjdzie kabelek, zrobić logi i pokazać. tez tak sadze ze bez logów to ciezko bedzie cos powiedziec ale i tak planuje czyszczenie przepływki i intercolerów i egera ,pozatym kupiłem srodek do czyszczenia wtrysków i dolałem do ropki pojezdze z tydzien i zobacze czy sa efekty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viking Zgłoś #4 Napisano 5 Lipca 2011 a powiedzcie mi poczym tak w 100% poznac ze wtrysk sterujacy padł ??? odpaliłem auto dzisiaj rano i na zimnym troszke szarpał silnikiem, ale obroty nie falowały, no i dalej przy 1100 obr poszarpuje , ale za to przy 3000tys narazie ok cały czas czekam na kabelek, by zrobic logi ale z drógiej strony jak bede mniał kabelek, to i tak niewiem czy sam sobie z logami poradze .bo nigdy tego nierobiłem i niewiem od czego zaczac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krawcol82 Zgłoś #5 Napisano 5 Lipca 2011 dalej przy 1100 obr poszarpuje Miałem kiedyś podobne objawy w V6TDI... Przy ok. 1500obr/min kiwało samochodem na boki lekko... Po regeneracji wtrysków (wymianie końcówek) zaczęło kiwać przy obrotach jałowych... Powodem była walnięta pompa wtryskowa-po jej naprawie wszystko chodziło już cacy Nie pamiętam dokładnie, ale walnięta była chyba sekcja odpowiedzialna za początkowy kąt wtrysku KW w pompie wtryskowej. Na początek podłącz komputer i zobacz korekty na wtryskach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowoa Zgłoś #6 Napisano 5 Lipca 2011 korekty na wtryskach nie oddadzą ich stanu, bo co będze jak jeden z garów będzie miał mniejszą sprawność? to komputer będzie tam lał paliwko i korekta będzie kosmiczna co nie znaczy, żę akurat ten wtryskiwacz jest uszkodzony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viking Zgłoś #7 Napisano 6 Lipca 2011 a jak mam sprawdzic wtryski za pomoca vaga czy na stole w warsztacie?? i mam jeszcze jedna prosbe jak robi sie te logi za pomoca vaga ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shared Zgłoś #8 Napisano 6 Lipca 2011 Wtryski na stole, a o logach poczytasz tutaj w pierwszym poście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viking Zgłoś #9 Napisano 6 Lipca 2011 (edytowane) Wtryski na stole, a o logach poczytasz tutaj w pierwszym poście. no to raczej niesprawdze tych wtrysków bo aktualnie jestem w szkocji na jakim s zadupiu gdzie o zwykły warsztat trudno a co dopiero o warsztat od diesli jedynie logi moge zrobic, kurcze dzisiaj troszecze jezdziłem i zauwazyłem ze niezawsze poszarpuje , no ale widze ze z intercolera to mi sie leje wiec moze to wina zapchanego dolotu ze czasami poszaróje , wlałem specyfik do czyszczenia układu paliwowego i jak narazie zero efektu a zrobiłem juz jakies 200km acha jeszcze jedno, to poszarpywanie nie zawsze wystepuje , a wyglada tak jak by powietrze było w paliwie albo jak by jeden tłok rzucało na zimnym bardziej na ciepłym mniej Edytowane 6 Lipca 2011 przez viking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viking Zgłoś #10 Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) witajcie jeszcze nie robiłem logów gdyz ciagle czekam na kabel z e bay, ale pozycze od kolegi i zrobie te logi , bede go miał w wtorek wtedy powinno byc juz wiadomo co jest nie tak bo jest chyba coraz gorzej tzn , jak jezdze do 3tys to spoko pow 3tys szarpie az do 4,5tys obrotów tak jak by w paliwie było powietrze szarpie ale ciagnie niema problemów by rozwinoł predkosc 200km. lecz ciagle szarpie wiec jezdze tak by nieprzekraczac tych magicznych 3 tys obrotów mam tylko nadzieje ze to nie wina pompy , wolał bym zeby to była wina wtrysku sterujacego witajcie mam kabelek wiec bede mógł zrobic logi ale tylko teoretycznie , bo niestety nie mam programu vag com do zrobienia skanu , kolega pozyczył mi kabelek ale niema programu . mam mała prosbe do was czy da sie z kiedys sciagnac vag coma bym mógł zrobic te logi ??? czy poprostu bez płytki z vag comem nieda rady ??? prosze was o odpowiedz bo zalezy mi by sprawdzic moje auto bo to szarpanie mnie dobija Edytowane 10 Lipca 2011 przez viking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viking Zgłoś #11 Napisano 11 Lipca 2011 kurcze koledzy pomocy z tym vagiem skad go wziasc by zrobic te logi ??? dzisiaj jezdziłem autem i np na drugim biegu od 3 do 4,5 tys obrotów spoko ale juz 3lub 4 bieg to przerywa powyzej 3 tys sadze ze raczej to bedzie wina wtrysku sterujacego , dlatego ze auto czy zimne czy ciepłe pali znakomicie nie kopci nawet jak redukuje biegi, wiec pompa raczej ok tylko to szarpanie w granicach 1100obr i powyzej 3000tys czasami lekko faluje na wolnych no i pod maska słychac stukanie wtrysku jak bym młoteczkiem stukał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brath100 Zgłoś #12 Napisano 11 Lipca 2011 Czesc, podaj email to ci wrzuce sprawdzonego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viking Zgłoś #13 Napisano 12 Lipca 2011 witaj kolego poszło juz pw z e mailem i zgóry wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mej Zgłoś #14 Napisano 12 Lipca 2011 jaki region Szkocji,bo mam vag na płytce.mieszkam w fife Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viking Zgłoś #15 Napisano 12 Lipca 2011 okolica inverness a dokładnie alness wielkie dzieki ale juz mam vaga od kolegi brath 100 teraz tylko sie podłonczyc i bedzie wszystko wiadomo co z silnikiem nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viking Zgłoś #16 Napisano 13 Lipca 2011 witajcie podłonczyłem vaga wszystko ok . zrobiłem skan w poszukiwaniu błedów i mam przyczyne ,przynajmiej tak sadze a jest to bład 00542 Needle lift sensor G 80 30-10 open or short to B+ - intermittent czyli wtrysk sterujacy zwarcie i sadze ze to bedzi przyczyna szarpania powyzej 3000tys obrotów błedó skasowac nie da sie . logów nie robiłem ale postaram sie je zrobic w ten weekend , pozatym mam jeszcze dwa błedy jeden zwiazany z lusterkiem a jeden z głosnikiem wiec to wszystko juz pestka . powiedzcie mi czy moge sam wymienic ten jeden wtryskiwacz i bedzie wszystko ok ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viking Zgłoś #17 Napisano 19 Lipca 2011 (edytowane) witajcie znalazłem kilka uzywanych wtrysków sterujacych i me pytanie brzni ,czy wtrysk moze miec inne oznaczenie , chodzi mi o ta ostatnia literke za numerem, bo znalazłem wtrysk z innym oznaczeniem znaczy rózni sie ta ostatnia literka ale jest do mojego silnika 163km i czy przy wymianie musze zachowac jakies srodki ostroznosci ,chodzi mi czy nie zapowietrze pompy jak rozkrece te rurki od wtrysku.??? i czy nowy wtrysk trzeba jakos adoptowac za pomoca vag ?? z góry wam dziekuje za odpowiedzi witajcie dzwoniłem do serwisu i maja ten wtryskiwacz nr wtrysku 059130202F cena to 350funtów wiec sobie odpuszczam szukam uzywki moze ktos ma na sprzedaz ??? Edytowane 20 Lipca 2011 przez viking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viking Zgłoś #18 Napisano 21 Lipca 2011 kurcze koledzy nikt niezna odpowiedzi na moje pytanie powyzej ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mielke Zgłoś #19 Napisano 21 Lipca 2011 kurcze koledzy nikt niezna odpowiedzi na moje pytanie powyzej ???? 059130202Fna alle znalazłem http://allegro.pl/listing.php/search?string=059130202F&sourceid=Mozilla-search Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viking Zgłoś #20 Napisano 21 Lipca 2011 na alle znalazłem http://allegro.pl/listing.php/search?string=059130202F&sourceid=Mozilla-search tez je widziałem tylko zastanawiam sie czy brac ??? czy sa ok i sterujacy nie jest padniety ??? wiadomo jak to z gosciami z allegro co sadzisz ??? szukam ciagle po szrotach w szkocji w moim miescie ale cienizna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach