Skocz do zawartości
viking

skoda superb 2,5 tdi poszarpuje

Rekomendowane odpowiedzi

tez je widziałem tylko zastanawiam sie czy brac ??? czy sa ok i sterujacy nie jest padniety ??? wiadomo jak to z gosciami z allegro co sadzisz ??? szukam ciagle po szrotach w szkocji w moim miescie ale cienizna
skoro koleś daje F-VAT i rękojmie to może warto się zainteresować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
skoro koleś daje F-VAT i rękojmie to może warto się zainteresować

masz racje warto zawsze to taniej jeszcze poszukam po szrotach w szkocji jak nic nie znajde to bede chyba brał od tego goscia z allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze ciagle szukam i nic nie moge znalezc tego wtrysku moze ktos ma sprawny na sprzedaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kieruj się numerem boscha, nie VW

0 432 133 792

podejdzie z passata BAU, BDH, audi AYM, AKE, BAU, BDH, BFC, BCZ, BDG

231/243 bar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kieruj się numerem boscha, nie VW

0 432 133 792

podejdzie z passata BAU, BDH, audi AYM, AKE, BAU, BDH, BFC, BCZ, BDG

231/243 bar

kolego ten nr boscha cos niedziała nigdzie niemoge znalezc wtrysku o takim nr , i ciagle szukam jak juz cos jest to w komplecie za mega kase

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł a czy próbowałeś podociskać wtyczke do tego wtrysku ???

u mnie było tak w AWXie że, dawał tryb awaryjny ABS/ESP na blacie i chodził jakby ba 3 garach. Mój mechanik nawet wymienił mi wtrysk ale po jakimś czsie znów się zaczęło tak dziać więc będąc uzbrojonym w VAFGa wiedziałem że paliwko dają OK. Zdjęcie pokrywy zaworów i podociskanie wtyczki wtrysku malutkim śrubokrętem pomogło.

Jakoś tak powinno to w V6 wyglądać :)

p.s. wrzuć kod błędu 542 na forum A6 - dużo tego wychodzi ale do sprawdzenia samemu

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3ae1dc869f2ce5f5.html

Edytowane przez BartekP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Paweł a czy próbowałeś podociskać wtyczke do tego wtrysku ???

u mnie było tak w AWXie że, dawał tryb awaryjny ABS/ESP na blacie i chodził jakby ba 3 garach. Mój mechanik nawet wymienił mi wtrysk ale po jakimś czsie znów się zaczęło tak dziać więc będąc uzbrojonym w VAFGa wiedziałem że paliwko dają OK. Zdjęcie pokrywy zaworów i podociskanie wtyczki wtrysku malutkim śrubokrętem pomogło.

Jakoś tak powinno to w V6 wyglądać :)

p.s. wrzuć kod błędu 542 na forum A6 - dużo tego wychodzi ale do sprawdzenia samemu

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3ae1dc869f2ce5f5.html

kurcze pomierzyłem miernikiem i nic zero tak jak by kabel był przerwany , zdiołem kape i przejrzałem kabel i jest jakby przeciety przez podkładke trzymajaca wtrysk ale tylko zewnetrzna izolacja , moze olej popłyna do cewki i daje zwarcie czy cos , jak jezdze nie przekraczajac 3 tys obrotów to jest dosyc ok ale powyzej poszarpuje ale ciagnie wiec jest ok . ale ciagle szukam wtrysku i ciezko go znalezc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie kupiłem cos takiego

mam nadzieje ze bedzie sprawny i bedzie działał , cena była ok to wziołem jak nie bedzie działał to raczej zabardzo nie bede płakał .

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220850994863&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:GB:1123

potrzebuje jeszcze tylko nowej uszczelki pod wtrysk i bede wymieniał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanko czy przy wymianie wtrysku musze wymienic ta miedziana podkładke która widac na zdieciu i ten oring koloru zielonego???

1731052635[1].jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście podkładka nowa, poza tym wyczyścić wtryskiwacz w miejscu gdzie przylega (zbiera się tam nagar) i tak samo wyczyścić całe gniazdo wtryskiwacza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok czyli mam na siłe oderwac tą miedziana uszczelke i wyczyscic wtryskiwacz ok , a co z tym oringem moze zostac stary ??? mam zamiar w sobote jak zakupie nawa podkładke wymienic ten wtryskiwacz , mam nadzieje ze szarpoania powyzej 3000tys obrotów ustana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy obrócić ją szczypcami, trzyma się na nagarze właśnie. Nowa podkładka będzie luźna. Oring też możesz dać nowy, koszt znikomy, a po co brudzić się 2 razy. Korpus owijasz kartką z oringiem założonym na krawędź i przesuwasz kartkę, tak żeby się nie obracał/skręcał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego bardzo ci dziękuje!!! za podpowiedzi, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, no chyba ze jest jeszcze cos oczym powinienem wiedziec co sie robi przy wymianie wtrysku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wężyki przelewowe możesz jeszcze dać nowe, lub przynajmniej bądź przygotowany na to że mogą cieknąć po zdjęciu. No i bardzo dokładnie wyczyścić gniazdo wtrysku, ciężko to zrobić tak żeby złogi nie wpadły do cylindra :P będziesz musiał pogłówkować.

U mnie 1 wtrysk nie chciał wyjść po dobroci, ostatecznie poradziłem sobie nakręcając nakrętkę na gwint od rurki, za którą chwyciłem żabą i ciągnąłem do góry, jednocześnie obracając korpus wtrysku kluczem francuskim. zakwasy miałem przez 2 dni ale poszło.

Edytowane przez ormowiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze byłem dzisiaj w miasteczku szukajac podkładki pod wtrysk, i niestety w jednym sklepie nie mieli a w serwisie skody sklep z czesciami do 12 a jak byłem o 12,20 wiec do poniedziałku nic niewskuram a juz miałem nadzieje na wymiane wtrysku , a le trudno poczekam do piatku wtedy bede mniał wolne to skocze do serwisu moze będą mieli ta podkładke, i wtedy bedzie mozliwa wymiana

acha wielikie DZIEKI kolego ormowiec za info jak wymienic ten wtrysk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze kupiłem wtrysk z koncówka E na koncu tak jak mi podali w serwisie , ale po wyciagnieciu okazało sie ze jest F ale mimo to zamontowałem ten wtrysk i auto chodzi jak wczesniej , czyli mechanicznie ok, ale mam problem z wtyczka przy moim starym wtrysku była taka z jednej strony półokragła a przy tym wtrysku który teraz załozyłem jest prostokatna , i tu nasówa sie moje pytanie jak to teraz podłonczyc ?????? czy uciac kable i przełozyc wtyczki ? czy obcic troszeczke ta prosta wtyczke by weszła ??? i co z kablami tzn jaki pin do jakiego na starej wtyczce sa oznaczenia + - a na nowej prostokontnej 1 i 2 i jak to teraz podpiac czy ma to znaczenie ??? gdzies na forum audi pisali ze niema znaczenia jak to podepne 1 do plusa czy minusa niema znaczeni

Edytowane przez viking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejność nie ma znaczenia, obetnij kostkę ze starego wtrysku i przelutuj do nowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok obciełem rant od kabelka od wtrysku i teraz wchodzi bez problemowo jutro wstawie fotki starego wtrysku kabelka i skasuje vagiem błedy i zobaczymy czy jest poprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie

zamieszczam fotki fotka ta bez mojej ręki to wtrysk który zamontowałem oznaczenie 059130202E wtrysk sprawny tylko wtyczka niepasowała i brak dziórek które sa na orginalnym wtrysku wymontowanym , z mojego auta . fotka z moja ręka to wtrysk który był w moim aucie róznica to taka ze sa te owe dziurki które sa w kółeczku, nr orginalnego wtrysku to,059130202F róznica nr 2 to oznaczenie zmienione z orginału z litery( F )na (E).wtrysk zamontowany błendy wykasowane nie powracaja wiec wtrysk ok sprawny auto chodzi znacznie lepiej juz nieszarpie powyzej 3000tys obrotów, ale nie zawsze jest ok czasami poszarpuje pow 3tys ale nieznacznie i uwaga zaobserwowałem ze jak auto postoi z 20 min to w wezyku, tym doprowadzajacym rope ( zdiecie silnika przewód w kółeczku) zbiera sie pecherzyk powietrza i z tąd moje pytanie czy ten pecherzyk ma tam byc , sadze ze raczej nie ? i moze przez to powietrze w paliwie czasami teraz mi poszarpuje pow 3tys ale sporadycznie .

ogólnie jestem bardzo zadowolony po wymianie tego wtrysku auto jak by odrzyło juz nieszarpie i ładnie sie wkreca

DSCF0002.jpg

silnik.jpg

DSCF0003.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy ile tam jest powietrza, ale generalnie nie powinno się tam pojawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi