Skocz do zawartości
Luke

VW Passat B6 kontra Passat B7

B6 kontra B7  

178 użytkowników zagłosowało

1. 1. B6 kontra B7

Rekomendowane odpowiedzi

Po prostu musieli go upodobnić do innych Volkswagenów aktualnie produkowanych.

Teraz Passek ma identyczny przód jak GOLF VI ,POLO V, Tourana, Touarega czy Sharana

I niedługo pewnie doczekamy się w Polsce nowego Phaetona i Jette

Według mnie Nowy Passat jest bardzo ładny.

Tylko jak bym miał kupować go to wolał bym poczekać aż będzie dostępne pełne wyposażenie, a podobno ma być tego sporo (Tempomat ACC z Front Assist, Easy Open od 2011 czy System rozpoznawania znaków dostępny także od 2011 roku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze zdjec z artykułu i opisu na stronie vw pl wychodzi ze na razie tylne lampy nie sa na LEDach tylko na zwykłych zarówkach...

ciekawe czy beda pózniej jak w golfie 6 z dopłata...prawie 2000zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gusta,guściki...Mi bardzo spodobał się B7 :ok Wizualnie jakoś lepiej się prezentuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na niektórych zdjęciach B7 wygląda super, ale na niektórych wygląda tragicznie, więc ostatecznie stawiam na B6, aczkolwiek możliwe, że wyedytuje posta jak zobaczę w salonie na żywo. To B7 przewidziane jest na ~3 lata, ale jak będzie dobrze się sprzedawać to pewnie i dłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Moro

Ja widziałem w salonie i powiem że inny ale zostaje przy swoim bee 6 ,choć milej mnie zaskoczyła bee 7 w realu niż na zdjęciach lub prospektach kombiaka nie widziałem ,celowo obciąłem fotkę z boku ;) a dupka w sedanie nie wiedzieć czemu kojarzy mi się z omegą z 2002 :P

25112010036.jpg

25112010037.jpg

25112010038.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dźwignia DSG w B6 była dużo ładniejsza

Rzecz gustu, mi się bardziej nowa podoba, taka bardziej sportowa :).

Oglądałem to auto i rewolucji nie ma. Moim zdaniem środek przekopiowany z CC, kształt foteli w highline na minus - jakiś takie taboretowate.

Dziwię się, że nazwano go B7, bo różnica w stosunkudo B6 jest taka, jaka pomiędzy B5 i B5FL.

Podobała mi się konsola środkowa, gdzie "upchnięto" więcej przycisków, tak mądrze wygląda, ciekawy też kolorowy wyświetlacz komputera pokładowego.

Fajnie też, że w highline w standardzie są 17 calowe felgi.

Z tą ceną myślę, że będzie się dobrze sprzedawał, a jego zewnętrzne kanty muszą się po prostu opatrzeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W B6 przedni gril pięknie łączy się z dolną częścią zderzaka tworząc optycznie ładną całość. W B7 gril przypomina mi przód od fiata punto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czemu nikt się nie czepia dolnego pasa świateł, przeciwmgielnych i do jazdy dziennej? Za dużo tego, wygląda b. źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mi się podoba w nowym. Ładniejsze blachy zwłaszcza boki błotnik przód. Nie sterczy tak ten tył klapa bagażnika bo b6 ma strasznie wysoko tył. I ta konsola gdzie biegi ładniejsza...

---------- Post added at 16:40 ---------- Previous post was at 16:38 ----------

B6 ma zdecydowanie ładniejsze reflektory.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak nawiasem, nie wiecie czy są już jakieś jazdy próbne, chodzi o salon Marszałka w Cz-wie?

Edytowane przez sebek1302

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B7 sedan ma ładniejszy "profil" od B6 sedan, B7 jest grabniejsze. Ale przód i tył w B7zalatują mi "dezajnerską japońszczyzną" - nudnawe jakieś takie. Może to przez światła? Ale "na żywo" jeszcze b7 nie widziałem, więc może zmienię zdanie.

Ale jak obejrzę z bliska kombi B7, to dopiero zacznę się zastanawiać czy tuczyć świnkę skarbonkę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koblant: "b6 ma strasznie wysoko tył"

baneck: "B7 sedan ma ładniejszy "profil" od B6 sedan"

Ludzie... czy Wy nie widzicie, że kasta jest ta sama...?!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A według mnie nowy B7 jest minimalnie droższy od B6

Jeżeli brać pod uwagę podstawowe wersje to jakieś 5 tys różnicy.

Ale Volkswagen tłumaczy się że nowy passek został lepiej wyposarzony i klient i tak by zostawił te pieniądze w salonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A swoją drogą to ciekawe kiedy pojawi się naprawdę nowy model?Kiedyś widziałem real zdjęcia niby B6.Był do tego komentarz,że to jest test nowego passata w starej budzie.I napewno nie był to ten model,który wszedł obecnie ponieważ miał jak gdyby "dosztukowane" ok. 5 cm na słupku między drzwiami oraz wyrażnie większy rozstaw kół zamaskowany plastikowymi nakładkami na nadkola.Czyli ogólnie to było większe auto od B6 a ten "niby nowy B7" jest praktycznie taki sam.Podobno miał już teraz wyjść autentycznie nowy passat ale coś chłopakom z Wolfsburga nie do końca wyszło i ostatecznie zdecydowali się na lift B6.Prawdopodonie temu zawdzięczamy obecne wcielnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zeszłym tygodniu widziałem w salone B7 w kombi i jakoś mi nie podszedł od gustu nowy wygląd.. najbardziej to światła przód i tył.... a bok macałkiem fajny:) co do środkato wielkich zmian nie ma... na pierwszy rzut oka idą boczki dzwiowe, konsola w okół lewarka zmiany biegów ale najbardziej rzuca się tenpiękny zegarek na konsoli środkowej........heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pięknie ładnie, tylko ten mokry DPF... ehh :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koblant: "b6 ma strasznie wysoko tył"

baneck: "B7 sedan ma ładniejszy "profil" od B6 sedan"

pikopiko - widzę drobne różnice - bo tylko takie są między B7 i B6 :P

Jedni je zauważają, inni nie. Jednym się te zmiany podobają - innym mniej i tyle.

Ale ponoć o gustach się nie dyskutuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Auta testowe w Częstochowie już sa. Juz można było sie przejechać. Teraz nie ma ale będzie w przyszłym tygodniu od wtorku. :) I własnie sie tam wybieram.

P.S. Światła Bi-xenonowe z diodami LED juz sa 5500 zł :) około za przód nie wiem czy w to wchodzi tył ale chyba tak

Ogólnie mnie sie podoba w B6 nie podobły mi sie te zaokrąglone światła przednie i tylne. Wole bardziej klasyczne, kanciaste kształty takie ostre jak w starych modelach. Ale ten grill powinien być bardziej spójny. Ogólnie wole B7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie, lepiej niż B7 prezentuje się nowy Passat na rynek USA, który ma ładniejsze lampy niż B7 z tyłu, zwykły ręczny a nie awaryjny przycisk, niemal identyczne wnętrze (oprócz konsoli środkowej) i którego cena zaczyna się od 60.000 zł w przeliczeniu na złotowki. I nie jest to wersja bez wyposażenia i z silnikiem 1.4 :)

http://www.autoinfo.pl/premiery-aut/zobacz-vw-passata-za-60-tys-zl

Amerykański Passat mierzy 4,87 m długości (B6 4,76 m), 1,84 m szerokości (B6 1,82 m), a rozstaw osi to 2,8 m (B6 2,7 m).

[ame]

[/ame]

Edytowane przez Mike2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi