Skocz do zawartości
mazaki

dzrzwi za kierowaca

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem z drzwiami za kierowca mianowicie nie chciały sie otwierac od zewnatrza a teraz juz nawet nie chce od wewnatrz , byłem u mech otworzył je ale po zamknieciu centralki i otwarciu znow sie nie otwieraja , dzyndzel w drzwiach wyskakuje normalnie a klamka od srodka widac ze ciagnie bo drga dzyndzel , spotkał sie ktos kiedys z tym???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytam dość banalnie. W jakiej pozycji masz blokadę zabezpieczenia drzwi przed dziećmi? :manga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowiem ze nie mam pojęcia :D a gdzie ona jest gdzies w drzwiach , chociaz od zewnatrz sie tez nie otwieraja wiec co ma ta blokada do tego???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest na ściance drzwi zaraz po ich otwarciu, nieco poniżej zamka.

Nabity jest przy niej opis z kierunkami zamykania/otwierania.

W otwór pasuje klucz od auta. :dobrze

P.S. Ano ma do tego, jak jest nie dokładnie przestawiona to drzwi całkowicie nie reagują.

Dziwi mnie tylko brak wiedzy na ten temat twojego mechanika. :zeco

Pozdro.

Edytowane przez vipereeek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet przy blokadzie- od zewnątrz drzwi by się otwierały...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem tak gdy mialem uszkodzona elektryke zamka kierowcy. raz sie otwarlo normalnie a raz po tygodniu :)

po naprawie wszystko ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę krakać ale masz walnięty prawdopodobnie zamek w drzwiach.

U mnie było podobnie, zakończyło się na wymianie całego zamka na nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobnie.Od środka i od zewnątrz nie chciały się otworzyć.Skończyło się na brutalnym potraktowaniu zamka po zdjęciu tapicerki i wymianie na nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego nie udało się tego naprawić ? Awaria elektryczna czy mechaniczna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu wymienić... rozebrać zamek i poprawić zimne luty na płytce elektronicznej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to i ja sie podłącze apropo zamków i drzwi, mianowicie dziś bardzo mnie wkurzył mój kombiaczek bo w drzwiach pasażera z przodu zaczął występowac dziwny motyw: zamykam drzwi, wszystko ładnie pięknie, ale po chwili zapala sie światełko na podsufitce i lampka u dołu drzwi tak jakby drzwi były otwarte, a ja nie wiem za bardzo o co dokładnie chodzi bo to w sumie tak nagle zaczęło sie dziac, czyżby wina mrozów i coś głupieje? moduł komfortu? krańcówki?

denerwuje mnie to bo nie moge zamknąc samochodu gdyż w momencie zapalenia się lampki u dołu drzwi zaczyna mi wyc fabryczny alarm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zanim rozwalisz zamek, to sciagnij gume ochronna pod zawiasem i zobacz czy przypadkiem nie masz poprzerywanych przewodow we wiazce, ja tak mialem i byly juz przysniedziałe, raz byl styk i sie otwieraly , a raz nie , polutowalem do kupy i bylo ok, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi