matho78 Zgłoś #41 Napisano 10 Lutego 2011 wszystko za ciebie zalatwiają jak masz full comp , ja wtedy miałem third part i musiałem załatwiać sam z ubezpieczalnią sprawcy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacenty02 Zgłoś #42 Napisano 10 Lutego 2011 wszystko za ciebie zalatwiają jak masz full comp , ja wtedy miałem third part i musiałem załatwiać sam z ubezpieczalnią sprawcy jestem ubezpieczony w auto direct mam third part mialem stluczke.nic nie musialem robić.zadzwoniłem do ubezpieczalni.tego samego dnia podstawili auto zastępcze a następnego dnia laweta zabrała mojego paska.to samo było w drugą stronę.myślę że to zależy od ubezpieczalni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chudy_lis Zgłoś #43 Napisano 17 Lutego 2011 dodam cos od siebie na pewno wiecie ze zawod ktory wykonujecie ma tez wplyw na ubezpieczenie. jesli jest sie np barmanem to sie plac wiecej (parkowanie niedaleko miejsca pracy = ryzyko, mozliwosc jazdy pod wplywem itd...) trik polega na tym ze kazdy zawod mozna opisac na kilka sposobow. polecam stronke http://www.moneysavingexpert.com a w szczegolnosci http://www.moneysavingexpert.com/insurance/car-insurance-job-picker/ wpisuje sie jaki zawod podajecie w ubezpieczalni i system szuka podobnych zawodow ktore spowodowalyby nizsze ubezpieczenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheBrave Zgłoś #44 Napisano 18 Lutego 2011 dodam cos od siebiena pewno wiecie ze zawod ktory wykonujecie ma tez wplyw na ubezpieczenie. jesli jest sie np barmanem to sie plac wiecej (parkowanie niedaleko miejsca pracy = ryzyko, mozliwosc jazdy pod wplywem itd...) trik polega na tym ze kazdy zawod mozna opisac na kilka sposobow. polecam stronke http://www.moneysavingexpert.com a w szczegolnosci http://www.moneysavingexpert.com/insurance/car-insurance-job-picker/ wpisuje sie jaki zawod podajecie w ubezpieczalni i system szuka podobnych zawodow ktore spowodowalyby nizsze ubezpieczenie kolego ja jestem np. van driver i płace 350 na rok a to przykład co podał mi twój link Driving Instructor £328.80 Driving Examiner £332.00 Driving Instructor (Hgv) £335.30 Shipping Clerk £336.80 Ticket Inspector £337.90 Haulage Contractor £338.80 Cargo Operator £338.80 Minibus Driver £339.10 Coach Driver £339.10 Bus Driver £339.90 Chauffeur £340.70 Traffic Warden £342.00 Hgv Driver £342.40 Signalman £343.50 Car Dealer £344.20 Car Salesman £345.70 Transport Consultant £346.80 Transport Engineer £346.90 Transport Planner £346.90 Transport Officer £346.90 Transport Clerk £347.00 Lorry Driver £348.50 sorry ale wole zapłacić 20 fubtów wiecej na rok niz robic sobie problemy w momencie dochodzenia odszkodowani, bo jak juz była mowa wszystko ładnie wyglada dopóki nie masz szkody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chudy_lis Zgłoś #45 Napisano 18 Lutego 2011 moze dla Ciebie tak to wyglada ale np dla mnie - pracuje w councilu za biurkiem i zawsze podawalem ze jestem local gov officer tymczasem jak bym podal ze jestem council worker to bym mial 15 mniej a jako admin clerk bym mial 25 mniej. wszystkie te 3 zawody powyzej pasuja do tego co robie. to ze dla Ciebie nie ma lepszej kategorii to trudno ale moze dla innych taka bedzie. niby 15-20 nie duzo ale ja wole miec je w swojej kieszeni niz w kieszeni ubezpieczalni. ponaddto musze powiedziec ze mialem stluczke mala z moje winy pol roku temu i jakos nikt sie nie ptyal mnie co robie i czy zgadza sie to z tym co podalem. oczywiscie nie namawiam nikogo do podawania calkowicie innego zawodu ale mysle ze niektorym moze to mpomoc zaoszczedzic kilka £ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matho78 Zgłoś #46 Napisano 19 Lutego 2011 U mnie małe zaskoczenie bo przyszło mi odnowienie ubezpieczenia w afn z direct line i o dziwo jest taniej . W awx mi podniesli o 20 funtow / mies to z nich zrezygnowałem a w afn teraz mi dali 7 funtów taniej miesięcznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kijek Zgłoś #47 Napisano 7 Marca 2011 a mi na mojego awx w tym roku tez podniesli w direct line o 10 futow na miesiac i teraz jakos place 67 ale dodanego mam drugiego kierowce tak sam placilem z 50 jestem juz z nimi prawie 4 lata i nie mialem zadnych problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beart Zgłoś #48 Napisano 26 Marca 2011 Witam Mam pytanie która firma uznała wam zniżki z Polski bo jak ja wysłałem do tesco car insurance to teraz po 4 miesiącach mówią że ubezpieczenie wzrośnie o 184 funa bo nie uznają mi zniżek z Polski a mam przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego i tutaj w Anglii zarejestrowanego.Powodem dla którego nie chcą mi ich niby uznać jest to że zniżki powinny być w języku angielskim już wystawione od organu go wystawiającego czyli nie mogą być niby tłumaczone- jak ich się zapytałem czy oni mają taki oddział co wystawia zniżki po polsku to mi nic nie odpowiedział gościu ale fakt jest że nie chcą uznać.Pytanko które firmy wam uznały zniżki z Polski ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luke Zgłoś #49 Napisano 26 Marca 2011 przyszedl mi renewal na nastepny rok, bede placil o 6 fuli wiecej niz do tej pory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymondeck Zgłoś #50 Napisano 26 Marca 2011 przyszedl mi renewal na nastepny rok, bede placil o 6 fuli wiecej niz do tej pory. no 6 funtow wiecej to nie 25 jak bylo w moim przypadku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luke Zgłoś #51 Napisano 26 Marca 2011 no fakt lepiej, ale musze jeszcze zadzwonic do ubezpieczalni, bo wczoraj mi uk prawko doszlo, wiec moze cos jeszcze sie zmieni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymondeck Zgłoś #52 Napisano 26 Marca 2011 no fakt lepiej, ale musze jeszcze zadzwonic do ubezpieczalni, bo wczoraj mi uk prawko doszlo, wiec moze cos jeszcze sie zmieni mi w lloydsie wychodzilo na angielskie prawko taniej jak w direct line o ile dobrze pamietam, dlatego po przeprowadzce będę zaraz wymieniał, żeby się przygotować do następnego renewal i szukać czegoś nowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plaski Zgłoś #53 Napisano 26 Marca 2011 WitamMam pytanie która firma uznała wam zniżki z Polski bo jak ja wysłałem do tesco car insurance to teraz po 4 miesiącach mówią że ubezpieczenie wzrośnie o 184 funa bo nie uznają mi zniżek z Polski a mam przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego i tutaj w Anglii zarejestrowanego.Powodem dla którego nie chcą mi ich niby uznać jest to że zniżki powinny być w języku angielskim już wystawione od organu go wystawiającego czyli nie mogą być niby tłumaczone- jak ich się zapytałem czy oni mają taki oddział co wystawia zniżki po polsku to mi nic nie odpowiedział gościu ale fakt jest że nie chcą uznać.Pytanko które firmy wam uznały zniżki z Polski ? W direct line uznaja polskie znizki .Po roku ubezpieczenia -dostajesz renewal i dziekujesz za wspolprace w direct line-i masz swoje polskie znizki na jednym angielskim papierze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacenty02 Zgłoś #54 Napisano 26 Marca 2011 W direct line uznaja polskie znizki .Po roku ubezpieczenia -dostajesz renewal i dziekujesz za wspolprace w direct line-i masz swoje polskie znizki na jednym angielskim papierze. u mnie było dokładnie tak jak napisałeś gdy pierwszy raz ubezpieczałem auto właśnie w tesco.potem renewal i już każdy Ci akceptuje.co ciekawe to gdy miałem ubezpieczenie w barclaysie to oni mnie nawet o potwierdzenie zniżek nie poprosili.powiedzieli że będa potrzebować w razie claimu bo "oni mają zaufanie do ekskluzywnych klientów".claimu nie było i nigdy im nie wysłałem.nawet po rezygnacji z ich usług nic nie chcieli. więc może wal do barclaysa.powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emigrant Zgłoś #55 Napisano 26 Marca 2011 W moim przypadku to było tak ubezpieczyłem auto w Churchill i po prostu chcieli ode mnie potwierdzenie zniżek z polski bo powiedzieli że je uznają to wysłałem im papier który wystawił mi Allianz od razu w języku angielskim i uznali ale pod warunkiem jak rozwiąże umowę ubezpieczenia w Polsce i tak zrobiłem auto które miałem ubezpieczone w Polsce po prostu sprzedałem bratu i wysłałem im jakieś tam potwierdzenie że nie mam żadnej polisy na siebie. I wszystko było ok do czasu odnowienia polisy kiedy to niby nie wiadomo z jakiej przyczyny miałem płacić coś około 60£ tak więc zmieniłem ubezpieczyciela na Swift i bez problemu uznali papier od Churchill ale dodałem żonę do tak że teraz płacę 49£ i jest ok Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheBrave Zgłoś #56 Napisano 26 Marca 2011 W moim przypadku to było tak ubezpieczyłem auto w Churchill i po prostu chcieli ode mnie potwierdzenie zniżek z polski bo powiedzieli że je uznają to wysłałem im papier który wystawił mi Allianz od razu w języku angielskim i uznali ale pod warunkiem jak rozwiąże umowę ubezpieczenia w Polsce i tak zrobiłem auto które miałem ubezpieczone w Polsce po prostu sprzedałem bratu i wysłałem im jakieś tam potwierdzenie że nie mam żadnej polisy na siebie. I wszystko było ok do czasu odnowienia polisy kiedy to niby nie wiadomo z jakiej przyczyny miałem płacić coś około 60£ tak więc zmieniłem ubezpieczyciela na Swift i bez problemu uznali papier od Churchill ale dodałem żonę do tak że teraz płacę 49£ i jest ok Pozdrawiam swift cover? jak tak to uwarzaj przy szkodzie aby cie do rekomendowanego warsztatu nie wysyłali, a jak coś to wal do innego warsztatu powiedz ze w tym nie chcesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emigrant Zgłoś #57 Napisano 26 Marca 2011 swift cover?jak tak to uwarzaj przy szkodzie aby cie do rekomendowanego warsztatu nie wysyłali, a jak coś to wal do innego warsztatu powiedz ze w tym nie chcesz odpukać w nie malowane nie miałem potrzeby korzystać, dwa lata jazdy z rocznym przebiegiem prawie 30 tyś mil i jak na razie bez żadnych przygód i oby tak dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam75pl Zgłoś #58 Napisano 27 Marca 2011 Swift Cover daje dobre autka w razie stłuczki [ame] [/ame] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheBrave Zgłoś #59 Napisano 27 Marca 2011 Swift Cover daje dobre autka w razie stłuczki a ty skąd to wiesz adam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam75pl Zgłoś #60 Napisano 27 Marca 2011 a ty skąd to wiesz adam? bo od nich dostałem GTI w DSG za porysowany zderzak w starym BMW :haha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach