Skocz do zawartości
dragoks

Trzesie gdy wrzuce na D

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem otórz gdy wrzuce na D ,hamulec w podlodze skrzynia tiptronic trzesie calym autem problem o tyle dziwny ze nie zawsze problem wystepuje czasem ,niekiedy ok jest.ostatnio takze odczulem to podczas przyspieszania głównie od 2 tys obr bardziej intensywnie trzęsło.cale auto wibruje plastiki w aucie az stukaja.mysle ze przguby wew mozna wykluczyc bo dzieje sie to głównie gdy auto stoi i jest na bieg D wrzucony.

Edytowane przez dragoks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skrzynia byla naprawiana jakies 25 tys temu pojade do magika od skrzyn moze faktycznie malo oleju byc a co myslicie o tych przegubach lub moze poduszki pod silnikiem lub skrzynia ?

....

Rozmawialem z gosciem od skrzyn i twierdzi ze to moze byc sterownik od skrzyni biegów lub sprzegło sie konczy tylko troche dziwne zeby po tak szybkim czasie poszlo sprzeglo niedawno ta skrzynia byla robiona sterownik zreszta tez.

Edytowane przez dragoks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem zalatwiony poduszki pod skrzynia byhly wytargane.temat do zamkniecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem powrocil gdy przejechalem z pl do nl ok 1000 km pod koniec drogi strasznie zaczelo autem szarpac skrzynia ok olej w skrzyni ok poduszki pod skrzynia wymienil mechanik teraz podczas przyspieszania strasznie szarpie autem to juz nie wibracje tylko szarpanie calym autem.jazda nie do wytrzymania, gdy puszcze gaz podczas jazdy wszystko sie normuje nic nie trzepie tylko podczas przyspieszania problem wystepuje .ktos pomoze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to może być konwerter. Podepnij pod Vaga powinno Ci jakieś błedy wywalić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gosc od skrzyn podpinal sie pod skrzyniei powiedzial ze skrzynia ideal tymbardziej ze ta skrzynia byla juz w kompletnym remoncie jakies 25 tys km temu. to juz sam zgupialem a moze poduszki pod silnikiem lub przegub wewnetrzny ?jaki koszt ewentualny naprawy konwertera.

Edytowane przez dragoks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakies pomysły ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo, biegi zmieniaja sie plynnie ale przy wolniejszej jezdzie szarpie autem. iI od czasu do czasu widze ze obrotu faluja np z 2000 do 2200.Myslicie ze skrzynia do remontu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i prosze o pomoc bo szukam szukam i nie znalazlem zadnej odpowiedzi. w zakresie 40 70 km nie zawsze ale zauwazylem ze obroty skacza np od 2000 do 2200 i do tego id czasu do czasu za trzesie autem. Strasznie mnie to nie pokoi. Problem z tiptronicem? Po podpieciu komputera zadnych bledow. Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam i prosze o pomoc bo szukam szukam i nie znalazlem zadnej odpowiedzi. w zakresie 40 70 km nie zawsze ale zauwazylem ze obroty skacza np od 2000 do 2200 i do tego id czasu do czasu za trzesie autem. Strasznie mnie to nie pokoi. Problem z tiptronicem? Po podpieciu komputera zadnych bledow. Prosze o pomoc.
kiedy olej wymiałeś i filtr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olej wymieniony dzis. Jest troche lepiej ale dwa razy potrzeslo autem.Czy te wahania obrotow sa zwiazane z jakims wysprzeglikiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tortel

mam ten sam problem, magik powiedział mi że pompowtryski są brudne. Przebieg 140 tys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja mam tiptronika i mialem podobny problem po przekroczeniu 2000obr. szarpalo mi autem biegi jakby sie rozlaczaly i po wbiciu na N silnik bardzo nie rowno pracowal po dodaniu gazu sam utrzymywal obroty gdy noga byla juz zdjeta powodem tych dolegliwosci okazal sie czujnik temperatury plynu chlodzacego z kturego silnik bral dane a na tablicy bylo ok a na wagu sie wachal od +70 i lecial w dol do -40 wiec nie byl uszkodzony tak ze trzymal -40 tylko sie wachal i sterownik nie wiedzial co jest grane i dawal duzą dawke paliwa po wymianie czujnika preblem zostal rozwiazany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mam passata 1,9tdi avb ze skrzynia ag4 automat

problem polega na tym ze na trasie przy roznych predkosciach drzy cale nadwozie tak ze widac to na kierownicy czasami. obroty podczas drgan na chwile zwiekszaja sie o 200 powtarza sie to co kilka sekund.

na miescie jest to prawie nie odczuwalne.

biegi w calym zakresie wchodza plynnie.

gdy wrzucam recznie z D 3bieg na trasie drgania dalej wystepuja Gdy utrzymuje stala predkosc.

na biegu jalowym obroty sa stale.

jak przyspieszam drgania znikaja.

problem jest wtedy gdy trzymam stala predkosc lub mam wlaczony tempomat

kilka lat temu serwisowalem skrzynie w zurominku gdy dzialo sie cos podobnego. Zregenerowano mi sprzeglo hydrokinetyczne i zaworki.

chociaz nie wiem ile w tym prawdy czy to nie bylo cos zupelnie innego.zaplacilem prawie 2,5k i do tej pory bylo ok

Czy tym razem obstawiac skrzynie czy moze to byc cos innego.

oleju i filtra nie zmienialem od czasu naprawy a bylo to kilka lat temu.

nawet nie chce robic prob typu wymiana olej filtr bo to kosztowna proba ktora jak wyczytalem moze pomoc lub nie musi a czasem na bardzo krotko

Czy w poblizu warminsko mazurskiego ktos zna serwis DOBRY automatow?

Edytowane przez rainman777
Przeniesiony reg. pkt. 2.1.a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wymiany konwerter (hydrokinetyk). A po tym oczywiście nowy olej i filtr. Nie jeździj autem w tym stanie - ścierające się elementy w konwerterze uwalniają opiłki do oleju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi