dragoks Zgłoś #1 Napisano 30 Października 2010 (edytowane) Mam problem otórz gdy wrzuce na D ,hamulec w podlodze skrzynia tiptronic trzesie calym autem problem o tyle dziwny ze nie zawsze problem wystepuje czasem ,niekiedy ok jest.ostatnio takze odczulem to podczas przyspieszania głównie od 2 tys obr bardziej intensywnie trzęsło.cale auto wibruje plastiki w aucie az stukaja.mysle ze przguby wew mozna wykluczyc bo dzieje sie to głównie gdy auto stoi i jest na bieg D wrzucony. Edytowane 30 Października 2010 przez dragoks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilu8 Zgłoś #2 Napisano 30 Października 2010 Odłącz EGR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charakterek Zgłoś #3 Napisano 30 Października 2010 Olej w skrzyni i filtr kolego. Tym bym się najpierw zajął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dragoks Zgłoś #4 Napisano 31 Października 2010 (edytowane) skrzynia byla naprawiana jakies 25 tys temu pojade do magika od skrzyn moze faktycznie malo oleju byc a co myslicie o tych przegubach lub moze poduszki pod silnikiem lub skrzynia ? .... Rozmawialem z gosciem od skrzyn i twierdzi ze to moze byc sterownik od skrzyni biegów lub sprzegło sie konczy tylko troche dziwne zeby po tak szybkim czasie poszlo sprzeglo niedawno ta skrzynia byla robiona sterownik zreszta tez. Edytowane 31 Października 2010 przez dragoks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dragoks Zgłoś #5 Napisano 6 Listopada 2010 problem zalatwiony poduszki pod skrzynia byhly wytargane.temat do zamkniecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dragoks Zgłoś #6 Napisano 9 Listopada 2010 problem powrocil gdy przejechalem z pl do nl ok 1000 km pod koniec drogi strasznie zaczelo autem szarpac skrzynia ok olej w skrzyni ok poduszki pod skrzynia wymienil mechanik teraz podczas przyspieszania strasznie szarpie autem to juz nie wibracje tylko szarpanie calym autem.jazda nie do wytrzymania, gdy puszcze gaz podczas jazdy wszystko sie normuje nic nie trzepie tylko podczas przyspieszania problem wystepuje .ktos pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
capslock82 Zgłoś #7 Napisano 9 Listopada 2010 Moim zdaniem to może być konwerter. Podepnij pod Vaga powinno Ci jakieś błedy wywalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dragoks Zgłoś #8 Napisano 9 Listopada 2010 (edytowane) gosc od skrzyn podpinal sie pod skrzyniei powiedzial ze skrzynia ideal tymbardziej ze ta skrzynia byla juz w kompletnym remoncie jakies 25 tys km temu. to juz sam zgupialem a moze poduszki pod silnikiem lub przegub wewnetrzny ?jaki koszt ewentualny naprawy konwertera. Edytowane 10 Listopada 2010 przez dragoks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dragoks Zgłoś #9 Napisano 10 Listopada 2010 jakies pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artek_bartek Zgłoś #10 Napisano 6 Lutego 2011 Mam to samo, biegi zmieniaja sie plynnie ale przy wolniejszej jezdzie szarpie autem. iI od czasu do czasu widze ze obrotu faluja np z 2000 do 2200.Myslicie ze skrzynia do remontu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artek_bartek Zgłoś #11 Napisano 8 Lutego 2011 Witam i prosze o pomoc bo szukam szukam i nie znalazlem zadnej odpowiedzi. w zakresie 40 70 km nie zawsze ale zauwazylem ze obroty skacza np od 2000 do 2200 i do tego id czasu do czasu za trzesie autem. Strasznie mnie to nie pokoi. Problem z tiptronicem? Po podpieciu komputera zadnych bledow. Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mielke Zgłoś #12 Napisano 8 Lutego 2011 Witam i prosze o pomoc bo szukam szukam i nie znalazlem zadnej odpowiedzi. w zakresie 40 70 km nie zawsze ale zauwazylem ze obroty skacza np od 2000 do 2200 i do tego id czasu do czasu za trzesie autem. Strasznie mnie to nie pokoi. Problem z tiptronicem? Po podpieciu komputera zadnych bledow. Prosze o pomoc. kiedy olej wymiałeś i filtr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artek_bartek Zgłoś #13 Napisano 9 Lutego 2011 Olej wymieniony dzis. Jest troche lepiej ale dwa razy potrzeslo autem.Czy te wahania obrotow sa zwiazane z jakims wysprzeglikiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tortel Zgłoś #14 Napisano 26 Października 2012 mam ten sam problem, magik powiedział mi że pompowtryski są brudne. Przebieg 140 tys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtas84 Zgłoś #15 Napisano 1 Listopada 2012 Witam ja mam tiptronika i mialem podobny problem po przekroczeniu 2000obr. szarpalo mi autem biegi jakby sie rozlaczaly i po wbiciu na N silnik bardzo nie rowno pracowal po dodaniu gazu sam utrzymywal obroty gdy noga byla juz zdjeta powodem tych dolegliwosci okazal sie czujnik temperatury plynu chlodzacego z kturego silnik bral dane a na tablicy bylo ok a na wagu sie wachal od +70 i lecial w dol do -40 wiec nie byl uszkodzony tak ze trzymal -40 tylko sie wachal i sterownik nie wiedzial co jest grane i dawal duzą dawke paliwa po wymianie czujnika preblem zostal rozwiazany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejac Zgłoś #16 Napisano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam mam passata 1,9tdi avb ze skrzynia ag4 automat problem polega na tym ze na trasie przy roznych predkosciach drzy cale nadwozie tak ze widac to na kierownicy czasami. obroty podczas drgan na chwile zwiekszaja sie o 200 powtarza sie to co kilka sekund. na miescie jest to prawie nie odczuwalne. biegi w calym zakresie wchodza plynnie. gdy wrzucam recznie z D 3bieg na trasie drgania dalej wystepuja Gdy utrzymuje stala predkosc. na biegu jalowym obroty sa stale. jak przyspieszam drgania znikaja. problem jest wtedy gdy trzymam stala predkosc lub mam wlaczony tempomat kilka lat temu serwisowalem skrzynie w zurominku gdy dzialo sie cos podobnego. Zregenerowano mi sprzeglo hydrokinetyczne i zaworki. chociaz nie wiem ile w tym prawdy czy to nie bylo cos zupelnie innego.zaplacilem prawie 2,5k i do tej pory bylo ok Czy tym razem obstawiac skrzynie czy moze to byc cos innego. oleju i filtra nie zmienialem od czasu naprawy a bylo to kilka lat temu. nawet nie chce robic prob typu wymiana olej filtr bo to kosztowna proba ktora jak wyczytalem moze pomoc lub nie musi a czasem na bardzo krotko Czy w poblizu warminsko mazurskiego ktos zna serwis DOBRY automatow? Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez rainman777 Przeniesiony reg. pkt. 2.1.a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejP4 Zgłoś #17 Napisano 26 Kwietnia 2015 Do wymiany konwerter (hydrokinetyk). A po tym oczywiście nowy olej i filtr. Nie jeździj autem w tym stanie - ścierające się elementy w konwerterze uwalniają opiłki do oleju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach